Foto: All Over Press/Getty Images
Inimesed
16. jaanuar 2007, 15:07

"Vaprate ja ilusate" Sally Spectra suri maovähki (3)

14. jaanuaril varises 72 aasta vanuses manalasse Ameerika näitlejanna Darlene Conley, keda tuntakse kõige paremini Sally Spectrana menuseebikast "Vaprad ja ilusad". Portaali Soapdom.com andmeil diagnoositi Conleyl alles paar nädalat tagasi maovähk, kuid lõikusest polnud kasu.  

Menuseriaali peaprodutsent ja -stsenarist Bradley P. Bell nimetab Darlene'i säravaks näitlejannaks, kes võis kehastada nii kelmi, prouakest, sekspommi kui ka koomilisi karaktereid. Samuti olevat Darlene olnud võrratult vaimukas seltsiline.

Iiri-saksa päritolu Conley sündis 18. juulil 1934 Chicagos. 15aastase tüdruku avastas legendaarne Broadway impressaario Jed Harris, kes võttis ta XIX sajandi melodraamasse "Pärijanna" iiri toatüdruku rolli. Conley mängis Broadway laval nii Shakespeare'i teoseid kui ka muusikale. Filmilinale sattus ta esmakordselt Hitchcocki "Lindudes", hilisemate linateoste hulka kuuluvad "Minnie & Moscovitz", "Nukkude org", "Leedi laulab bluusi", aga ka "Karmid kutid" Burt Lancasteri ja Kirk Douglasega.

Muljetavaldava telekarjääri jooksul osales Conley arvukates telefilmides, miniseriaalides ning sarjades, nagu näiteks "The Cosby Show", "Cagney & Lacey", "Väike maja preerias" ning "Mõrv sai teoks". Kuid tuntuimad on tema rollid päevastes seebiooperites "Meie elu päevad", "Capitol", "General Hospital", "Noored ja rahutud" ning mõistagi moematriarhi osa fenomenaalses sarjas "Vaprad ja ilusad".

Conley on Sally Spectrana ainus päevaste seebikate staar, kelle maailmakuulus Madame Tussaud' vahakujumuuseum on oma kollektsiooni lisanud. Näitlejannat jäävad leinama poeg Raymond Woodson, eksabikaasa Bill Woodson, õed Carol Fontana ja Sharon Wilson ning arvukad õelapsed.

Pole teada, kas diiva lahkumine kirjutatakse "Vapratesse ja ilusatesse" sisse või tema asemele võetakse uus näitleja.