Saund
13. jaanuar 2007, 00:00

Hard Rock Club saab viieaastaseks, õnnitlema tuleb Napalm Death (UK) (5)

21. jaanuaril peab Hard Rock Club oma viiendat sünnipäeva ja aukülalisena astub Tartu klubis Illusioon lavale Napalm Death (UK), üks kõigi aegade mõjuvõimsamaid raske muusika bände, grindcore-stiili esiisasid ja kogu muusikatööstuse suurimaid vihkajaid, kes on andnud eeskuju ja mõjutusi tervetele põlvkondadele karmi liini muusikutele. Juubelijuttu räägib HRC eestvedaja Kaido Draconic Haavandi.

HRC on toonud Eesti lavadele palju staare – Nightwish, Kata­tonia, Mayhem jne. Olete korraldanud kõvasti kohalikke kontserte. Kuidas end määratlete, mis on Hard Rock Club?

«HRC on ühendus, mis on seadnud endale eesmärgiks hoida raskema otsa muusikat elujõulisena nii selle stiili jaoks helgematel kui ka raskematel aegadel ning pakkuda sellisest muusikast ja kultuurist huvituvale noorele ja vanale väljundit kontsertide ja omavahelise suhtlemise võimaldamise näol.

Meie tegevus pole vaid kontsertide korraldamisega seotud, pakume bändidele nii proovitegemise võimalust kui ka live’idel tipptasemel tehnikaga esinemist, hoiame üleval metal’i-rahva peamist portaali www.hardrockclub.ee, mis isaks foorumile pakub artikleid, plaadiarvustusi, intervjuusid, pildigaleriisid ja loomulikult on see peamine infoallikas meie korraldatud kontsertide kohta. Olime eestveda­jaiks ka Gunnar Grapsile mälestuskivi püstitamise ettevõtmises.»

21. jaanuaril tähistate klubi viiendat sünnipäeva ja olete meelitanud Eestisse legendaarse Napalm Deathi. Kas bändi valikul on mingeid seoseid?

«Mingil määral on see juhuslik, sest Napalm Death on parasjagu tuuritamas ja sellest ka võimalus nad siit läbi tuua. Samas langes valik paljude teiste bändide seast just neile põhjusel, et tegemist on siiski ühe kõige toekama alustalaga kogu maailma metal-skene’s, kes on aluse pannud kümnetele ja mõju avaldanud tuhandetele bändidele kogu maailmas. Meile on suur au ja ehk mingil määral ka küpsustunnistus, et klubi ja publikut austab oma kohalolekuga just tegijatest tegijaim.»

Mida lubad tänavuse «Hard Rock Laagri» kohta?

«Selle aasta «HR Laagri» kohta käiks märksõnadeks välja: kõik veelgi paremini, suurenenud hoolitsus rahva mõnusa äraolemise ja turvalisuse eest, tihedam sündmustegraafik ning kindlasti vähemalt sama head (kui mitte veelgi paremad) artistid. Toimumiskuupäevadeks 29.–30. juuni ja kohaks endiselt Vana-Vigala.»

Mida klubivälises elus teed? Mis motiveerib klubi vedama?

«Olen muusik (praegu on Draconi­cu põhibänd tema kunagisest sooloprojektist välja kasvanud ekstreem-metal’it mängiv Manatark, veel tegutseb ta Tharaphitas, minevikust on ette näidata osalus Carnifexis, Loitsus ja Kantor Voys – toim.) ja tööaega veedan raamatuid tõlkides. Vaba aega püüan võimalikult palju veeta hingekaaslastega suheldes ja vahel sukeldun maailma, mis seondub ajaloo, müstika, eri kultuuride ja tõekspidamistega – inimesega tema muinasjutulises ilus ja pahes.

Motiveerituse koha pealt on raske midagi öelda, mõni inimene lihtsalt tunneb kutset ja tõmmet midagi teha. Mulle meeldivad need inimesed, kellega ma klubi asju ajades suhtlen, ja võin puhta südamega öelda, et iga kord, kui meie aasta suursündmus, suvine «Hard Rock Laager», läbi saab, siis näha seda paarituhandelist rahvahulka väsinud, kuid õnnelikena ja juba järgmist aastat igatsedes koju suundumas – see on sõnulseletamatult hea tunne.»

NB! Pikema versiooni intervjuust Draconicuga leiad muusikafoorumist www.rada7.ee

Hard Rock Club’i sünnipäevapidu nädala pärast Tartus

Pühapäeval, 21. jaanuaril Tartus klubis Illusioon esinevat brittide legendaarseimat raskemuusikabändi Napalm Death soojendavad nimekad artistid Eestist ja Soomest. Horricane’i jõuliste kitarririffide ja õõvas­tavate sündimeloo­diatega pikitud atmosfääriline muusika on üks tuntumaid Eesti metal’i eksportartikleid. Mitmekülgne, tume, sügav ja kummitav Pedigree kannab teenitult juba üle kümne aasta Baltimaade industriaalmuusika pioneeri tiitlit. Põhjanaabrite Deathbound – innovatiivne segu death metal’ist ja grindcore’ist – on siinsetel lavadel juba tuntud ja oodatud külaline. Vaata ka www.hardrockclub.ee