Inimesed
5. jaanuar 2007, 00:00

Laura Kõrgemäe spontaanne sünnipäev (16)

Täna täitub Missi-Laural ehk Laura Kõrgemäel 21. eluaasta. «Mul on nii halval ajal sünnipäev, pärast jõule ja uut aastat. Kõik on pidudest väsinud.»

Laura pole juba mitu aastat oma sünnipäeva korralikult tähistanud. Täna aga otsustas Laura sõbrantsid kokku ajada ja välja pidutsema minna.

«See oli elukaaslasega meie ühine otsus. Tal (korvpallur Gregor Arbet – toim) on praegu tähtsad mängud tulemas ja tal poleks nagunii aega minuga sünnipäeva tähistada. Seepärast kutsusin endale külla 15 sõbrannat, keda pole juba kaua näinud. Algul oleme meil ja siis läheme kuhugi välja, eks see selgub õhtul, kuhu,» naerab Laura. Tüdrukuteõhtu saab olema spontaanne.

Laura mäletab, et lapsepõlves sai ta alati sünnipäevahommikul ema tehtud tordi, perekond äratas ta üles kaardi ja lilledega. Naabritüdrukust sõbranna aga tuli õnne soovima täpselt Laura sünnihetkel ehk kell 19.15. «Mu ema helistab ja õnnitleb mind ka alati täpselt sel kellaajal, kui ta minust parasjagu eemal on,» on see Laura meelest väga kena traditsioon.