Saund
9. detsember 2006, 00:00

Diskreetse Mango Trio: «Prigadi-pragadi» (1)

Diskreetse Mango Trio ehk pärimusmuusikat rokkiv seltskond on valmis saanud oma esimese albumi, millel nimeks «Prigadi-pragadi».

Eesti Muusikaakadeemia stuudios Raul Aani juures lindistatud plaadilt leiab tosina moodsas rokivormis rahvalaulu, enamik regivärsid erinevatest Eestimaa paikadest Virust Võruni. Viimase lihvi plaadile andis Kristo Kotkas No-Big-Silence’i stuudios.

Esitluskontsert on neljapäeval Von Krahli teatri baaris. Külalisesineja on energiline Viljandi etno-roki bänd Nikns Suns ja tantsulisi etnomuusika plaate mängib DJ Pickney Tiger, kes on tuntud Raadio 2 saatest «Etnokonservid». Kohapeal on võimalik ka uus album koos autogram­midega endale koju soetada.

2005. ja 2006. aastal on kollek­tiiv välja andnud raadiosinglid «Hobusemäng» ja «Must naine». Mõlemad palad on saanud suure tunnustuse osaliseks ka laiemalt – lood leidsid hulgalist mängimist nii riigi- kui ka eraraadiotes. Raadio 2 edetabelis R2 Top 20 püsisid mõlemad üle 20 nädala.

Aastast 2003 Tallinnas tegutseva kollektiivi looming kõlab lõbusalt, energiliselt ja värskelt. Isegi kui pole pärimusmuusika fänn, siis läbi rokimaailma võtme ja suure entusiasmi suudavad nad kaasa haarata ka esilagu veidi kriitilise suhtumisega uudishimuliku kuulaja. Diskreetse Mango Trio on oma tegutsemisaja jooksul andnud üle viiekümne kontserdi, muu hulgas Viljandi Folgil ning akustilises seades nii ETV kui ka TV3 eetris. Bändi veebikodu: www.diskreetsemangotrio.ee

Diskreetse Mango Trio: Leele Lattikas (vokaal), Lemmo Lattikas (vokaal, parmupill), Margit Errapart (vokaal), Mauri Sööt (vokaal), Kristjan Pilt (kitarr), Oliver Laanet (kitarr), Rando «Lesta» Lester (basskitarr), Riin Sikka (viiul) ja Janek «Jann» Koldekivi (trummid, löökriistad). Andres Toom