ELURÕÕMU ÜLISTUS: Russell Crowe’ uue filmi aluseks olev Peter Mayle’i romaan «Hea aasta» ilmus Varraku kirjastuses äsja ka eesti keeles.Foto: Outnow.ch
Inimesed
24. november 2006, 00:00

«Hea aasta» võtted mõjusid Russell Crowe’le viljastavalt (1)

Täna esilinastub Eestis Russell Crowe’ värskeim linateos «Hea aasta», mõnus romantiline komöödia Lõuna-Prantsusmaal elunautijaks õppivast investeerimiseksperdist.

Ridley Scotti lavastatud «Hea aasta» põhineb menukirjanik Peter Mayle’i («Elu Provence’is») samanimelisel romaanil. Oscari-võitja Crowe kehastab halastamatut Londoni investeerimiseksperti Maxi, kes saab teate, et surnud on tema onu Henry (Albert Finney) – ainus inimene, kellest ta oma elus hoolinud on. Onu pärandas Maxile väikese viinamarjaistanduse, mille müümiseks ta peab kiiresti Provence’i sõitma. Ehkki visiit venib pikemaks, kui Max eeldas, hakkab mälestusi tulvil maja ning ootamatu seltskond tema kalestunud hinge soojendama. Tööhull, kes on seni suutnud mõelda vaid hiigelkasumite kokkuajamisest, avaneb naudingutele.

«Hea aasta» ei andnud vitaalsusesüsti mitte üksnes Russell Crowe’ tegelaskujule. Võtted toimusid mullu sügisel maalilises Bonnieux’s, kus 42aastase näitlejaga oli kaasas ka tema proua Danielle Spencer. Peatselt kolmeseks saavale pojale Charlesile lisandus tänavu suvel teine, kellele Russell ja Danielle panid nimeks Tennyson Spencer Crowe. Meer Roger Fenlon lubas pisi-Tennysoni Bonnieux’ aukodanikuks kuulutada, sest tema rehkenduste järgi sigitati beebi just Prantsusmaal, kirjutab MSNBC. «Usun, et Lõuna-Prantsusmaa meeldiv ja soe atmosfäär andis neile vajalikku inspiratsiooni.» Ka Crowe tunnistas jaanuarikuisel Kuldgloobuste galal Danielle’i rasedusest teatades: «Tähtaeg on juulis, nii et tegu sai tehtud Prantsusmaal.»