TERVITUSI TEISEST ILMAST: Pesuehtsa Leonid Brežnevi (näitleja Lembit Eelmäe kehastuses) püünele ilmumine pani saali naerust rõkkama. Kõik nagu aastast 1982, MTJ oli toona kõigest aastane lapsuke – tovarištš Tähepõld sai NLKP KK peasekretärilt medali, aukirja ja matsuvad põsemusid. Brežnevi kummitus lubas pehmel lõual õige peatset naasmist siiailma.Foto: Aldo Luud
Inimesed
14. november 2006, 00:00

MTJ: me tuleme jälle! (2)

25 aastat laval püsinud kantribänd MTJ pidas Vanemuise kontserdimajas maha raju sünnipäevapeo, kus sünnipäevalast olid peale veerandsajal aastal truuks jäänud fänniklubi õnnitlema tulnud NLKP Keskkomitee peasekretär Leonid Brežnev (näitleja Lembit Eelmäe võrratus kehastuses), Vello Orumets ning MTJ-laste noorem vend Seelikukütid.

Tähepõllu Lemps lasi mootorsael püüne peal unnata, sissejuhatus oli tehtud: pillimehed näitavad, et hõbepulmaiga pole vunki vähendanud. Traditsioonilised esinemisriided – tunked – olid sedapuhku küll lava serva nähtavale kohale riputatud. Veidi kummastav oli esimese viie minutiga panna publik saalis eelsoojenduseta «Õllepruulijat» laulma ja sealjuures veel koordinatsioonihäirete sarnaseid liigutusi tegema.

Aga eestlane on kord selline – algul ei saa vedama, pärast ei saa pidama. Ajahammas on purenud kunagisi hitte, mehi endid ja koguni nalju. Kummardus kuldsuule Raimo Aasale – naljad on vahedama kuju saanud kui neil aegadel, kui ta poole noorem ja kaks korda kogukam oli.

Vaheajal sai puhvetis kõik see rahvas kokku, dinosaurused laskusid lavalt alla ja sulandusid rahva sekka. Kuigi sünnipäevapoel tellib muusika päevakangelane, oli tulihingelistel bändi austajatel muusikutele ainult üks etteheide: poisid, miks te ise nii vähe laulsite!

Päev pärast pidu palub Tähepõld lehe kaudu tänada doktor Maiet. Kuuldavasti tekkinud mänedžeril peo lõppedes eesriide taga tõsisem terviserike. Halvimast päästis arsti viibimine publiku hulgas. «Me tuleme jälle elik MTJ!» teatab muusik Lemps esmaspäeva hommikul lustlikult. Kuuldused dinosauruste väljasuremisest on enneaegsed.