Inimesed
5. august 2006, 00:00

PIKNE McQUEEN alias Koit Toome: esimene sõit oli Moskvitši «pirukaga» (1)

11. augustil hakkab kinodes jooksma Pixari stuudio animafilm «Autod», mille tegelastele annavad hääle Eesti näitlejad.

Sinu esimene autosõit?

Esimene iseseisev autosõit oli Moskvitši «pirukaga», üks perekonnatuttav õpetas. Vana Moskvitš, millega kirju veeti ja millel oli suur kandiline kast, ees kaks istekohta. Ei mäleta, kui vana täpselt olin, aga päris väike olin küll.

Esimene isiklik auto?

Ford Mustang. See auto oli mul umbes kümme aastat tagasi.

Millega praegu ringi sõidad?

Praegu sõidan Audi A4ga. Mul on väga pikaajaline toimiv suhe autoga – see on mul olnud juba kuus aastat.

Kuidas loa saamine läks?

Kohe, kui 18. sünnipäev kukkus, ei tõtanud ma luba tegema. Päris tükk aega oli nii, et mul olid nii auto kui mootorratas olemas, aga kummagi luba polnud. Siis sai minu autoga niimoodi ringi sõidetud, et mina istusin kõrval ja sõber, kellel olid load olemas, sõitis. Mingi hetk sai load ära tehtud, olin siis vist 19. Esimese korraga sain eksamitest läbi.

Kummaline juhtum autoroolis?

Paar korda on päris hirmus olnud – kui öösel üksinda kuskilt kaugelt esinemast mitusada kilomeetrit koju Tallinna sõites suurest üleväsimusest silmad lahti magama jäin. Selle peale ehmatasin üles, kui rattad juba kruusa peal krõbisesid. Tõmbasin auto jälle asfaldi peale tagasi, aga see oli päris õudne küll. Ei tahaks midagi sellist rohkem läbi elada. Aju töötab juba säästurežiimi peal, silmad võivad küll lahti olla, aga mõte ei tööta enam päris selgelt... Õudne on niimoodi täiesti üleväsinuna öösel pimedas üksi sõita!

Avariisse oled sattunud?

Ei ole. Paar väikest kõksu on olnud. Tagurdasin hästi väikese hoo pealt ühele teisele autole õrnalt otsa. Teine kord käis väike mats valgusfoori juures seisma jäädes – ees olnud autol oli pikk konks taga, mida ma ei osanud tähele panna.

Sinu lemmik-automark?

Olen tulihingeline Audi fänn. Kümme aastat tagasi oli mu onupojal Audi, siis ma mõtlesin, et tahaks endale ka järgmisena Audi A4a. Nüüd olen juba kuus aastat Audi A4ga sõitnud. Mulle Audid kuidagi väga meeldivad. Selle jutu peale võiks Audi mulle tasuta uue auto anda!

31. juulist 5. augustini läheb iga päev loosi 10 kutset kahele perefilmi «Autod» esilinastusele! Filmimängus osalemiseks saada sõnum AUTOD NIMI PEREKONNANIMI numbrile 1512. Ühe sõnumi hind on 10 krooni. Kõikide võitjatega võtab toimetus ise ühendust.