PEAPROOVIS: «Bluusivendades» teeb särava rolli Silvi Vrait – lauljatar, kes on kaasa löönud umbes kümnes muusikalis. Viimati tegi ta suure rolli «Chicagos», kuid meenub ka lavalugudest «Kuningas ja mina», «Helisev muusika» ja «Gypsy». Esimeseks pääsukeseks sel alal oli aga Raimo Kangro rokkooper «Põhjaneitsi». «Bluusivendades» kehastab Vrait kohtunikku, kes esitab kaks laulu.Foto: Taaniel Raudsepp
Inimesed
8. juuni 2006, 00:00

«Bluusivendade» trupp sai Vene kultuurikeskuses tõrelda (1)

«Nagu ikka enne algust, kõik pabistavad,» kirjeldas täna õhtul Tallinnas Vene kultuurikeskuses esietenduva muusikali «Bluusivennad» produtsent Hannes Villemson viimastes peaproovides valitsevat õhkkonda.

«Kõik on valmis ja koos, aga see vajab veel läbimängimist,» sõnab Villemson. Kui veel mõni aeg tagasi tegi «Bluusivendade» trupp proove nii hommikul kui ka õhtul Salme kultuurikeskuses, siis üleeilne proov lõppes Vene kultuurikeskuses siiski valgel ajal. «See tähendab, et pool üks öösel,» muheleb produtsent. «Saime veel Vene keskuse töötajalt pahandada, et miks me siin nii hilja olime. Aga pidime valgustuse paika saama – kohalik valguspark ei kannata paraku mingit kriitikat. Panime ise kaksteist liikuvat prožektorit paika ja Hardi Volmer kinnitas lava kohale suured riputised, mida valgustatakse nii eest kui ka tagant.»

Villemsoni sõnul läheb tal aga praegu põhienergia mitte lavastusele, vaid piletimüügi korraldamisele. «Panime just paika ka lisaetendused,» ütleb ta.

Muusikalis teevad kaasa Silvi Vrait, Jan Uuspõld, Taisi Pettai, Peeter Volkonski jpt.