Kolmandik The Prodigy’t:Keith Flint laval...Foto: . Mari Peterson
Inimesed
6. mai 2006, 00:00

The Prodigy pimestas silmi ja kurdistas kõrvu. Heas mõttes (6)

The Prodigy maailmaturnee «Their Law: Their Singles 1990 – 2005» eilne Tallinna kontsert Saku Suurhallis oli neil viimane enne väikest puhkust. Bändi järgmine kontsert Brasiilias on alles paari nädala pärast. Nii The Prodigy kui ka soojendaja, Moskva alternatiivrokibänd The Amatol tegid, mis lubatud ehk kostitasid publikut silmipimestava valgus-show’ ja täisannuse hea muusikaga.

Ott Evestus (Solwaig, Evestus): «Ilmselt mehed ootasid puhkust. Oli tunda, et nad andsid Tallinnas endast viimase, mis neil anda oli ehk tegid üle ootuste võimsa show. Ma ootan juba uut tuuri ja uut plaati. Piinlik oli aga selle publikuosa pärast, kes ei osanud neile pakutavat muusikat ja show’d hinnata. Käisin vahepeal saali tagumises otsas ja kohati tundus, et olen Õllesummerile sattunud – seal oli rohkesti sellist seltskonda, kes eelistas live’i nautimise asemel tablette võtta ja lihtsalt ringi hõljuda. Kahju. Nad ei olnud väärt seda, mida neile pakuti.»

Mikk (Nyrok City laulja): «Muusika ja valgus on teinud tööd minu kõrvade ja silmadega. Positiivses mõttes. Poolteist tundi täielikku naudingut. Soojendaja The Amatol oli samuti tasemel, vähemalt minu suutsid nad juba teise looga käima tõmmata. Rahvast oli ka korralikult, lõpuks valgus saal päris täis. Minu meelest oli väga kõva kontsert.»

Pedigree laulja Holden Bonne Laamann, kes eelmisel nädalal SL Õhtulehele ühe kolmandikuga The Prodigyst ehk Maximiga intervjuu (vt. www.sloleht.ee/saund) tegi, tunnistab vahetult pärast kontserti, et temal elamuse kirjeldamiseks sõnu lihtsalt ei ole. «Väga hea oli,» on kõik, mida oma peas ilmselt ikka veel lava ees olev mees öelda suudab.

Seekordsel maailmaturneel on The Prodigy peaaegu oma algkoosseisus, laval olid nii Keith Flint, Maxim Reality kui ka Liam Howlett. Pärast turnee lõppu suundub bänd stuudiosse, et teha tööd uue materjaliga ning aasta lõpus ka uus plaat avaldada.