VÕITJAD: Kuigi äsja Aafrikast naasnud TTÜ meeskoor sai «Eesti muusika karikal» ülekaaluka võidu, ei jäänud neil mahti tähistamiseks. Ees on üliõpilaslaulupidu «Gaudeamus» ja koori kevadkontserdid mai algul. Nendeks tuleb hoolikalt valmistuda.Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
4. aprill 2006, 00:00

TTÜ meeskoor laulis Blackyle serenaadi (20)

Pühapäevaõhtuses «Eesti muusika karikas» võidutses Tallinna Tehnikaülikooli meeskoor rokkbändi Blacky üle. Blacky solist Lea Liitmaa ei kurvasta – on hoopis liigutatud, millise versiooni meeskoor tema loost «Ära piina mind» esitas.

«Eks see võit nagu vähe ootamatu ole,» tunnistab TTÜ meeskoori dirigent Peeter Perens pärast veerandfinaali pika puuga kinni panemist (61% häältest). Enne saadet ei osanud Perens ennustada, kui edukalt kooril minna võib. Perensi sõnul oli muusikasaates osalemine koorile uudne kogemus. «Üldjuhul on meie repertuaar tõsisem,» ütleb ta. «Aga eks me naudime sellist natukene võõrast situatsiooni, televisiooni ja glamuuri. Võtame mõnusa eksperimendina seda.»

Koor saabus äsja Lõuna-Aafrikast, kus oli 12 esinemist. Osa meeskoorist jõudis Eestisse alles nädala algul, kui hakati ka kahte uut lugu, Blacky ja David Hasselhoffi poolt kuulsaks tehtuid, õppima.

Kui Lea Liitmaa käest küsida, kas tal on kas või pisut kahju, et võit seekord tulemata jäi, hüüab ta naerdes: «Ei ole! Aga seal ei ole mitte mingisugust vahet, kas see võit tuli või ei tulnud, sest me peame niikuinii ju tagasi minema.» Lea viitab sellele, et nii selles kui ka järgmises saates välja langenud jätkavad võistlust miinusringides.

«See oli nii armas!» ei suuda Lea varjata vaimustust vastaste tugeva esinemise üle tema enda looga «Ära piina mind». «See on täpselt nagu Romi saates ütles – pole just palju naisi, kes tunda saaks, et meeskoor talle isiklikult serenaadi laulab.» Lea ütleb, et kooriliikidest hindab ta kõige kõrgemalt just meeskoori: «Lihtsalt kõige ilusam kõlavärv. Ma väga naudin meeskoorikontserte.»

Lea kiidab oma loo «Ära piina mind» kooriarranžeeringut taevani: «Tegelikult on see ju väga suur töö, et sellisele laulule kooriseade teha. Ma nägin seda nooti ka. Ja see oli päris armas.» Siim Selisel, kes peale Perensi samuti koori juhatab, kulus Blacky loo seadete tegemiseks nädalaid mõtlemist – ja seejärel tunde kirjutamist.

Hea mulje jätsid Leale ka koori ülejäänud lood: «Tegemist on hea kooriga, siin ei ole mingit kahtlust. Olen neid ka kontserdil vaatamas käinud ja ma arvan, et nad on alati head.» Lea usub, et meeskoor võiks tema loo oma repertuaari jätta. Ja Perens lubab, et sinna see jääb.

Lea on peaaegu kindel, et tema bändi järgmisest voorust välja jätnud meeskoor võidab kogu saatesarja. Perens seevastu nii kindel ei ole. «Vaatame, mis järgmised saated toovad,» jääb ta äraootavale seisukohale.