AASTAHITT 2005: Eelmise aasta parima laulu tiitel kuulub Tanel Padari & The Suni loole «Kuu on päike».Foto: Kalev Lilleorg
Inimesed
4. jaanuar 2006, 00:00

R2 aastahitt 2005 – The Suni «Kuu on päike» (14)

Eileõhtusel auhinnagalal «R2 aastahitt 2005» klubis Parlament kuulutati välja Eesti mullune parim laul, milleks on Tanel Padari & The Suni «Kuu on päike». Välismaa aastahiti tiitli võitis James Blunt lauluga «You’re Beautiful».

Võitja Tanel Padar & The Sun kogus lauluga «Kuu on päike» 3870 häält. Talle järgnes «R2 aastahiti» eelmise kahe aasta võitja Nexus looga «Niikuinii». Auväärse kolmanda koha Eesti lugude tabelis teenis endale 3305 häälega Terminaator looga «Ebaõiglane».

«Tipus käis tänavu esikoha pärast väga tihe rebimine! Jälgisime toimetuses iga päev põnevusega tabeliseisu – kord oli Padar peal ja Nexus all, kord vastupidi. Ja nagu näete, tuli võit Tanelile 161 häälega,» kommenteerib Raadio 2 peatoimetaja Heidy Purga.

Välismaa aastahiti tiitel läks James Bluntile loo eest «You’re Beautiful». Lugu, mis asus juba hääletuse algul Lääne lugude tabeli etteotsa ega kadunud sealt enam, kogudes 4058 häält. Teisele kohale asus Madonna lauluga «Hung Up» (2803 häält), pronksi teenis Pussycat Dolls looga «Don’t Cha» (1615 häält).

Raadio 2 valis juba kaheteistkümnendat aastat parimat laulu nii Eestist kui välismaalt. Tänavune «Aastahitt» kujunes mitmes mõttes eriliseks – näiteks sai auhinna­galat esimest korda jälgida ka telepildis ETV vahendusel. Samuti esimest korda olid Raadio 2 maratonsaade ja auhinnagala ühel päeval. Teine võimas nähtus oli rekordiline hääletuses osalejate arv – 23 823 inimest (mullu 10 721).

«Arvestades seda, kui kaua «Aastahitt» on vastu pidanud, läheb see inimestele järelikult korda. Seda on näha hääletajate arvust. Meile on oluline, et Eesti muu­sika leviks ja areneks ning et muusikutel oleks väljund. «Aastahitt» on üks võimalus suurejoonelisemalt tänada ja Eesti muusikuid esile tõsta selle eest, mis nad teinud on,» räägib Heidy Purga.