VÕIDUKAS VIISIK: Rapla vokaalansambel Klükk tegi «Estvocalil» puhta töö. Sama mängleva ker­gusega kui samal festivalil 2003. aastal. Mõni ime, neil oli ju talismanlammas laval kaasas.Foto: Aldo Luud
Inimesed
5. detsember 2005, 00:00

Noorkuu vokaalfestivalil «Estvocal» võidutsesid raplakad (11)

Laupäevaõhtusel «Estvocalil» läks kõik täpselt nii nagu kahe aasta tagusel: pruugib vaid lauluõpetaja Thea Paluojal Raplast koos oma ansambliga Klükk Tartusse festivalile tulla ja jälle on grand prix jäägitult nende.

Täpselt tosin oli laupäeva õhtul Vanemuise Kontserdimaja lavale minejaid, kes Noorkuu korraldatavalt vokaalfestivalilt «Estvocal» vähemal või rohkemal määral võitu jahtisid. Või ennast näidata said. Vähemasti see viimane on üks olulisemaid põhjusi, miks Noorkuu kuuendat aastat järjest oma festivali korraldab. Ning – tublisid vokaliste on Eestis palju, nagu «Estvocal» tõestab.

Kui talismanlambukesega laval käinud Klükk võttis peapreemia, siis eripreemia sai vokaalgrupp Sheikid.

Solistide seltskonnas võidutses Mikk Dede, «Kaks takti ette»-võistlusel osaleja, eripreemia võttis endine suntribekas Laura Põldvere. Publik hääletas enda lemmikuks vokaalgrupi Kvindiring. Tõenäoliselt rivistuvad ka need tegijad õige varsti väärikamatest väärikate ritta, kes «Estvocalilt» läbi käinud: Liisi Koiksonist ja Kaire Vilgatsist Kerli Kõivu ning Helin-Mari Arderini. Muide, Kerli Kõivu noorem õde Eliisa oli vapralt tosinkonna võistleja seas end proovile panemas.

Noorkuu ise aga, «Estvocali» peasüüdlane, lubas sel õhtul maha saada eksklusiiv-show´ga ja omal erilisel moel ka oma lubaduse täitis. Seda ei olnud, et veendunud valgepintsaklased oleksid lähenevate jõulude puhul end jõuluvanavärvidesse riietanud. Oli seevastu õhtu hiilgavaim liikumisnumber Rein Kahro ettekandes, mis publiku pöördesse ajas. Eelkõige naispubliku, mõistagi.