SAAREMAALE TASUB SÕITA TALVELGI: Georg Otsa spaas Kuressaares tuleb novembris seminar, kus õpetatakse Silva meetodil end hästi tundma mujalgi kui mullivannis.Foto: Tervispluss
Inimesed
21. oktoober 2005, 00:00

Virgutav päev või paar spaas (2)

Tihenev konkurents sunnib sanatooriume välja mõtlema üha uusi ravipakette, eesti puhkajate seas on eriti menukaks osutunud lõõgastavad ja stressi maandavad nädalalõpupaketid.

«Iga inimene peaks vähemalt korra aastas sanatooriumis aja maha võtma, et ta jaksaks tööl käia, olla rõõmus ja õnnelik,» ütleb Värska sanatooriumi müügiesindaja Tiiu Lassik. Värskas pakutakse stressiraviks unikaalset protseduuri – 40kraadist loodusliku mineraalvee vanni. Nädalane pakett «Värska Light» (1650 krooni) ainult mineraalveevanne sisaldabki.

«Vastunäidustusi mineraalveevannile peaaegu pole. Vastupidi – see ravib väga erinevaid haigusi, eelkõige luu-, lihase, liigese-, mao-, sapiteedepõletikku, samuti kõikvõimalikke kroonilisi liigesdeformatsioone. Vannil on ka lihtsalt lõõgastav ja stressi vähendav toime,» ütleb Lassik.

Aktiivsetele puhkajatele aga soovitab ta paketti «Nädalalõpp Setumaal» (850 krooni), kus lisaks mineraalveevannile, basseinile, massaažile ja soolakambrile võib iga päev osaleda mõnel lahedal Setumaa ekskursioonil. Joogahuvilistele on Värska sanatooriumil pakett «Jooga». Esmaspäeva hommikust pühapäeva lõunani Värskas viibimine maksab 3500 krooni.

«Jooga annab kehale eelkõige meelerahu,» märgib hatha joogat juhendav Marianna Normets. «Poolteist tundi kestev seanss pakub täielikku lõdvestust, mõnusat olemist ja tutvumist oma kehaga. Lisaks saab kompleksravi, mis on üksikprotseduuridest alati efektiivsem.»

Tüüpilist reedest pühapäevani kestvat lõõgastuspaketti (950 krooni) pakub sanatoorium Tervis: lisaks majutusele ja neljale toidukorrale saab puhkaja igal hommikul nautida sauna ja basseinimõnusid, käia massaažis ja vesivõimlemises ning valida ühe protseduuri. Valikusse kuuluvad ravivõimlemine, pärlivann ürtide või meresoolaga, osokeriit-parafiinravi, veealune duššmassaaž, juga- või tsirkulaardušš, keerisvann jalgadele. Lisatasu eest võib minna soolakambrisse, proovida vesimassaaživoodit ja energiakapslit või käia infrapunasaunas.

Nostalgia veiniga Narva-Jõesuus

Üha olulisemaks muutub ka haiguste ennetamine. Sel eesmärgil pakub taastusravikeskus Sõprus ravipaketti «Antistress» (5 päeva 4100 krooni), kus lisaks veeprotseduuridele, massaažile ja stretching-võimlemisele kontrollitakse ka tervist: määratakse vere kolesteroolisisaldus, mõõdetakse vererõhku, tehakse südame elektrokardio-gramm nii rahulikus olekus kui ka veloergomeetril, analüüsitakse arstiga juba olemasolevaid südamehaiguste riskitegureid.

Narva-Jõesuu sanatoorium on välja töötanud pikendatud nädalalõpupaketi «Nostalgia» (neljapäevast pühapäevani, 1900 krooni), kus saunale, basseinile ja viiele raviprotseduurile lisaks pakutakse kivimassaaži ning neli pokaali punast veini.

Thalassosaun Viimsi spaas

Unikaalse thalassoprotse-duurina (koos kasutatakse meres ja õhus leiduvaid aineid) pakub Fra Mare ujumist soojendatud mereveega basseinis. Koolivaheajaks pakub Fra Mare spetsiaalseid ema-lapse vaheajapakette (390 krooni lastele ja 1200 krooni täiskasvanutele), kuhu kuulub 3 lõõgastavat protseduuri vanemale ja 2 lõõgastavat protseduuri lapsele ning igapäevane terviseretk koos treeneriga.

Viimsi spaa thalassosaunas saab lisaks leili- ja aurusaunamõnudele kasutada ka looduslikku meresoola ja -muda. Enne soolaprotseduuri käiakse saunas, sobivad nii auru- kui leilisaun. Järgneb toniseeriv, trimmiv ja värskendav kehahooldus fossiilmuda, halli savi, küpressiekstrakti ning piparmünti sisaldava salviga. Thalassosaun maksab kuni viiele inimesele 1700 krooni, kuni 15 inimesele 2500 krooni.

Soolasauna võib proovida ka Toila sanatooriumi uues kümblusasutuses – Toila termides, kus on olemas nii infrapuna-, auru-, aroomi- ja soola- kui ka palksaun.Nädalalõpupakett (R-P) termidesse maksab 1500 krooni.

Kes tervet nädalalõppu lõõgastumisele pühendada ei saa, võib panustada Laulasmaa Resort hotelli virgutavale päevaspaale. Kella 11–19 on teie käsutuses veekeskus ja leilisaun, ? la carte restoran ning enda valikul kaks spaateenust (valgusravi, soolakamber, infrapunasaun, vesivõimlemine, ürdi- ja pärlivann, veealune massaaž, solaarium). Virgutav päeva spaa maksab 690 krooni, lisatasu eest võib osta veel hulga elumõnusid. Neile, kel aega rohkem, pakutakse Laulasmaal spaapuhkust (790 krooni päev) või 1490kroonist romantikapaketti. Viimane hõlmab tunnikest paarismassaaži kahele, merevaatega tornisauna ning šampanjat ja puuviljavaagnat.

Uusi protseduure

Kleopatra piimavann Laulasmaa SPAas | Sooja vee ja piimaproteiinide koostoimel on võimalik saavutada lõõgastavat ja stressi maandavat efekti, ravida nahapõletikke, vaigistada valu või leevendada lihaspingeid. Vastunäidustused: südame-veresoonkonna rasked haigused, kasvajad, avatud haavad, ägedad infektsioonhaigused ja rasedus. Piimavanni protseduur maksab Laulasmaa spaas 250 krooni.

Neljakäemassaaž Fra Mares | Massaaž aitab soojendada lihaseid, parandada vereringet ja leevendada valu. Massaaži soovitatakse eeskätt külmas kliimas elavatele ning istuva eluviisiga intellektuaalidele. Massaaž aktiveerib lümfi- ja vereringet, suurendades organismi vastupidavust. Neljakäemassaaži protseduur maksab sanatooriumis Fra Mare 370 krooni.

Lõõgastuskamber Rüütli SPAas | Lõõgastusseanss algab lihaslõõgastustreeninguga ja jätkub audiovisuaalsete efektidega (DVD), et viia patsient eemale igapäevamõtetest ja keskkonnast. Film ja helid loovad kujutluse, et viibitakse kas ookeani kaldal või vihmametsas (vastavalt soovile). Meeleolu loomisele aitab kaasa ka interjöör (lamamistoolid, akvaarium, soe kiviklibupõrand). Kasutatakse kahte erinevat programmi: progresseeruv relaksatsioon e. lihasrelaksatsioon ja sugestiivne relaksatsioon. Seanss Saaremaa Spa Hotell Rüütlis maksab 110 krooni

«Minu esimene spaA» TerviseParadiisis | See on mõnus kogemus 5–15aastastele lastele (kaasa arvatud). Pakett maksab 100 krooni ning hind sisaldab: soolaravi, ürdi-pärlivanni, jäätisekokteili.

Aphrodite hapnikuvann Laulasmaa SPAAs | Välimuse tõttu on Silvapini hapnikuvann tuntud ka Aphrodite vanni nime all: vesi muutub intensiivselt türkiisikarva rohekassiniseks ning selles tekib 12,5 liitrit peenemullilist hapnikku. Traditsiooniliselt kasutatakse Silvapini hapnikuvanni vereringe- ja neurovegetatiivsete häirete korral taastusraviks, ent see sobib ka lihtsalt lõdvestavaks vanniprotseduuriks. Rahustava ja lõõgastava toimega vannisool muudab naha hästi vastuvõtlikuks hooldusvahenditele. Vann kestab 20 minutit ja maksab Laulasmaa spaas 250 krooni.

Pakett rasedale TerviseParadiisis | Tulevasel emale pakutakse valida 2 lõõgastavat protseduuri: soolakamber, keerisvann kätele, lümfimassaaž jalgadele, klassikaline massaaž õlavöötmele ja pediküür. Ujulas võib osaleda lapseootel emade vesivõimlemises. Pakett maksab 810 krooni ja hinnas sisaldub ka majutus 2kohalises toas, hommikusaun ja -ujumine ning hommiku- ja õhtusöök.

SLÕL