Inimesed
6. august 2005, 00:00

Ma armastan sind, Logan! Elu lõpuni! (52)

Su isa ei olegi su isa, vaid hoopis vend. Kuid ei, nii lihtne ei saa see siiski olla. Ta ei ole ka su vend, vaid lihtsalt üks mees, kellega sul pole vähimatki veresugulust ja seega võib ta olla ka sinu armuke. Ning kui sa arvasid, et su naine on surnud, siis ole üllatusteks valmis… Kõik ei ole sugugi nii lihtne.

«Vaprate ja ilusate» sarja suhterägastikud on kümneid kordi hullemad kui ilm. Seal on täiesti tavaline, et juulikuus sajab lund ja meri külmub 30kraadises kuumuses kinni. Viis abielu on ühele inimesele lapsemäng. Samuti nagu seegi, et ära tuleb proovida armusuhted nii oma laste abikaasade kui ka abikaasade lastega.

Ja kui te arvate, et Ridge ja Brooke on abielus olnud paar korda, siis eksite. Sest asjad on palju keerulisemad… Mis teha, «Vaprate ja ilusate» maailm on selline, kus suures Los Angeleses elab käputäis inimesi, kellele meeldib abielluda vaid ühes kitsas ringkonnas. Kuid sarjapulmad on ju nii-nii ilusad ja pulmavanded nii-nii romantilised…

RIDGE JA BROOKE

Ühed suuremad abiellujad «Vaprates ja ilusates» on Ridge ja Brooke, kes elumere lainetel teineteist ikka ja jälle taasleiavad. Tavaliselt juhtub see siis, kui Ridge’i «seaduslik» naine Taylor parasjagu silmapiirilt kadunud on. Olgu ta siis šeik Omari juures või mulla all. Või siis ikkagi šeik Omari juures.

2004. aastal (sarja osade valmimisaasta järgi) andsid nad sellised pulmavanded:

Ridge: See tuleb südamest, Logan. Ma usun, et kõik saavad aru, mida ma nende sõnadega mõtlen… Jumal tänatud! Lõpuks ometi. Kui ükski mees on saanud tunda imet, olen see mina. Pärast kuudepikkust vastuvoolu ujumist on üks suur laine mind pinnale tõstnud. Seesama tunne valdab mind iga kord, kui sa tuppa astud. Meie armastus on meid koju toonud. Ja ma tänan iga päev oma elu lõpuni jumalat selle eest, et ta mulle sinu andis.

Brooke: Miski pole võrreldav selle rõõmuga, kui leiad inimese, keda sa oled määratud elu lõpuni armastama. Ma olen kõige õnnelikum naine maailmas, sest mu elu armastus ei lasknud mind käest.

2003. aastal oli neil teineteisele öelda järgmist:

Ridge: Ma tõesti ei oska öelda midagi, mida ma juba öelnud pole. Sa tead, Logan, kui palju ma sind armastan, kui pühendunud ma sulle ja meie perekonnale olen. Lõpuks ometi oleme kohas, kus ma ei pea enam sulle ütlema, mida ma tunnen: ma saan sulle seda näidata! Enam ei pea me ette kujutama, milline meie elu olla võiks – nüüd võime seda elada! Mitte homme, mitte ühel päeval, kui kõik lihtsam on, vaid kohe praegu! Nüüd ja igavesti oleme alatised partnerid – jagame iga raskust ja triumfi.

Brooke: Viimane kord, kui siin koos kirikuõpetaja ees seisime, ei teadnud ma, mida öelda. Ma polnud oma tunnetes kindel. Ja ma polnud kindel sinu tunnetes minu vastu. Ma vajasin tõestust ja sina andsid mulle selle. Ma vajasin aega, ja sa andsid mulle seda. Selle sõrmusega kingin ma sulle oma südame. Oma armastuse. Oma usu – sinusse ja kõigesse, mis me koos ette võtame.

Brooke on Ridge’iga abiellunud ka 1997. aastal.

Nende esimeses pulmas 1994. aastal:

Võrdles Ridge armastust mäega:

Ma abiellun sinuga, Brooke. Meie armastus on olnud nagu meie kohal kõrguv mägi. Aastate vältel on see tundnud nii päikesesära kui ka varjunud udusse.

Kuigi aeg-ajalt peidus, oli meie armastus alati tuntav – siiras ja tugev. Brooke, ma olen see baas, millele võid kindlalt oma tuleviku rajada. Mu armastus on sama tugev ja kindel nagu see mäejalam. Täna tõotan ma sind kaitsta, toetada ja julgustada niikaua, kuni surm meid lahutab.

Brooke tõmbas aga paralleeli ookeaniga: Jah, ma abiellun sinuga, kallis Ridge. Meie armastus on olnud nagu ookean meie vahel. See on olnud tormine ja sile nagu peegel. Kuid me oleme üle elanud seitse aastat torme ja lõpuks teineteiseni jõudnud. Täna tõotan sulle igavest armastust, nii selge kui ka tormise taeva all. Ja nagu meri, emban ma sind, hoian sind ja inspireerin sind, kuni surm meid lahutab.

RIDGE VS THORNE

Enne, kui Thorne Ridge’ilt Brooke’i üle lõi, tegi Ridge sama oma vennale ja abiellus tema naisega.

Caroline ja Ridge (1990); Caroline ja Thorne (1987)

RIDGE JA TAYLOR

Ridge’ile omakorda meeldib vahelduseks aeg-ajalt Taylorit naiseks võtta. Ja iga kord ikka elu lõpuni.

Ridge ja Taylor (1998); Ridge ja Taylor (1992)

RICK JA AMBER

Ja loomulikult pärandatakse kombed edasi ka järgnevale sugupõlvele.

Rick ja Amber (2001); Rick ja Amber (1999)

ERIC JA STEPHANIE

Ju tuleb see mitmekordse abielu armastus geenidest: ka vana põlvkond, kõigele aluse pannud Eric ja Stephanie on parajad pulmahoolikud, kes on omavahel abiellunud kolm korda: enne Forresteride moemaja rajamist ning siis 1999. ja 1997. aastal.

Vahepeal sattus aga Eric halvale teele ja abiellus 1993. aasta hooajal hoopis õela Sheilaga.

BROOKE JA TEISED

Kui Brooke parajast Ridge’iga ei abiellu, teeb ta seda tema «isa» või vennaga.

Brooke ja Thorne (2001); Brooke ja Eric (1991)

Või kellegi teisega, oodates samal ajal last oma… tütre abikaasalt

Brooke ja Whip (2002)

THORNE JA MACY

Perekonna viga: ka Thorne abiellub ikka ja jälle ühe ja sama naisega.

Thorne ja Macy (1995; 1990)

TAYLOR JA OMAR

Vahepeal arvas aga mälukaotuse all vaevelnud Taylor, et tema nimi on Laila.

Laila ja prints Omar (1994)

MACY JA TEISED

Kuid Macyl on ka teisi mehi:

Macy ja Deacon (2003); Macy ja Grant (1998)

KRISTEN JA…

Forresteride perekonna naisliin pole abiellumises pooltki nii aktiivne kui poisid. Siiski on Ridge’i ja Thorne’i õde abiellunud kahel korral.

Kristen ja Tony (2001); Kristen ja Clarke (1989)

CLARKE JA SALLY

Kuid Clarke on popp mees. Ja tulekera Sally Spectra, Forresteride suurim konkurent, armastab pulmi sama palavalt nagu kõik teisedki.

Sally ja Clarke (1991)

C.J. JA BECKY

Sally Spectra poja C.J. ja Amberi sugulase Becky pulmad 2000. aastal olid tõelised pisarakiskujad. Elu armastuse leidnud C.J. jäi peagi üksi, sest Becky suundus teise ilma.

SHEILA JA JAMES

Sheila abiellus 1997. aastal Šotimaalt pärit James Warwickiga.

BRIDGET JA DEACON

Brooke’i ja Ericu tütar Bridget ja paha poiss Deacon uuendasid abieluvandeid 2001. aastal, esimest korda abiellusid nad salaja. Järjekordne «kuni surm meid lahutab» traktaat ei keelanud Deaconil aga semmimast Brooke’iga ning Bridgetil avastada tundeid Ridge’i vastu. Kuigi paljude vaatajate palvel, kes ütlesid, et see kõik on lihtsalt tülgastav, Ridge’i ja Bridgeti liin lõpetati, plaanivad sarja tegijad selle taas ekraanile tuua.

Superseep «Vaprad ja ilusad»

Sarja «Noored ja rahutud» («The Young and the Restless», 1973) sõsarseebi «Vaprad ja ilusad» («The Bold and the Beautful») esimene osa nägi ilmavalgust 1987. aasta 23. märtsil.

«Vaprad ja ilusad» on maailma enim vaadatud seep – sarja vaatab 450 miljonit inimest enam kui 100 riigis.

Sarja tegevus salvestatakse paar nädalat enne osade ekraanile minekut. Telekanaliga CBS sõlmitud lepingu kohaselt jätkub «Vaprad ja ilusad» veel vähemalt viis aastat.

Selle aasta 29. aprillil 78aastasena manala teele läinud «Vaprate ja ilusate» stsenarist William J. Bell kirjutas oma eluajal kokku 15 000 seebikastsenaariumit. «Vaprate ja ilusate» loojad olid just tema ja tema naine Lee Phillip Bell.

31. juulil tähistas «Vaprate» üks staažikamaid staare, Stephanie osatäitja Susan Flannery oma 65. sünnipäeva

Vaid neli näitlejat on superseebis «Vaprad ja ilusad» aegade algusest saati vastu pidanud. Sarja selgroo moodustavad Susan Flannery (Stephanie), John McCook (Eric), Katherine Kelly Lang (Brooke) ja Ronn Moss (Ridge).

Brooke’i kehastav Katherine Kelly Lang on sündinud samal päeval Macy osatäitja Bobbie Eakesiga – 25. juulil 1961. aastal.

Katherine Kelly Langi kaks poega – 1990. aastal sündinud Jeremy ja 1992. aastal ilmavalgust näinud Julian – on mõlemad ka sarjas tema lapsi kehastanud. Jeremy mängis 1990–1995. aastatel Rick Forresteri ja Julian 1993. aastal beebi Bridget Forresteri.

Ridge’i osatäitja Ron Moss on tegelikus elus oma «isast» Eric Forresterist vaid 7 aastat noorem – praegu on ta 53aastane. Nooruses tahtis Moss saada rokkstaariks. Ta laulis bändis Player ning mängis seal basskitarri.

Sally Spectrat kehastav 1942. aastal Dublinis sündinud Darlene Conley liitus sarjaga 1988. aastal.

«Vaprate» staarid Darlene Conley (Sally), John McCook (Eric) ja Katherine Kelly Lang (Brooke) on kaasa teinud ka kultusseebikas «Noored ja rahutud». Darlene Conley (Sally) ja Susan Flannery (Stephanie) sarjas "Days of Our Lives".

Sarja võtteplatsil on ka üks «päris» paar – Darla osatäitja Schae Harrison elab koos endast 5 aastat noorema Mick Cainiga, kes mängib C.J’d. 2003. aastal sündis neil poeg, kes on ka juba sarjas üles astunud.

43aastane Hunter Tylo (Taylor) oli 1980ndatel modell ja osales mitmetel missivõistlustel. Tema ema oli Cherokee indiaanlane ja ta kasvas üles Texases. Kaks korda abielus olnud Tylol on neli last. Ühe teise kultussarja «Melrose Place» võtetelt sai ta kinga, kuna jäi rasedaks. Pärast seda kaebas ta Aaron Spellingi kohtusse ja sai vallandamise eest kahjutasuks 4,89 miljonit dollarit. allikas: www.imdb.com

Vaataja kommentaar

Virve, 60, ametnik, vaatab «Vapraid» Soome MTV 3st

Kas ja miks vaatad «Vapraid ja ilusaid?»

...talvel vaatan seda üsnagi tihti, pimedatel õhtutel. Peale pingelist tööpäeva koju tulles ei jaksa midagi teha ja siis istud tugitooli ja vaatad sarja. Pole vaja midagi mõelda.

Kevadel ei jaksa ma seda enam vaadata ja talvelgi vahel tuleb tülgastus ja siis ma mingi periood ei vaata. Kui tegevus muutub liiga nõmedaks, siis pean pausi.

Arvan, et sellised sarjad meeldivad ja on vastuvõetavad erinevatele vaatajagruppidele. Üks põhjus võib olla minu arvates selles, et osa inimesi naudib seda, et võib samastuda tegelaste üleüldise eluga ja naudib seda keskkonda, kuhu endal pole asja, teine osa leiab situatsioonidest midagi enda eluga sarnast ja kolmandad eelistavad selliseid sarju tapmisfilmidele.

Ja nendel, kel seltsielu on vähene, täidab see igapäevane sari selle lünga. Ja inimene on kord selline, et uudishimu ajab ikka ja jälle vaatama, mis sest asjast ikka sai. See on nagu järjejutt, mille lugemist ei saa enne lõpetada, kui tead, kuidas see lõpeb!

Üldiselt ju naerdakse nende üle, kes selliseid sarju vaatavad, aga samavõrd võiks ju naeruvääristada neid, keda huvitavad ainult actionfilmid või miski muu. See on maitse küsimus.

Mitu korda olen seda vaadates mõelnud, et sisse on toodud ka selliseid momente, mis peaksid mõjuma õpetavalt. Just kohusetunne laste eest vastutamise kohapealt. See on vast see positiivsem emotsioon.

Sarja kõige tobedam afäär?

Ausalt öeldes ei mäleta, sest nendest see ju koosnebki! Surnud ärkavad ellu jne. Aga rohkem kui tobe on see, et suures LAs on ainult see kitsas ring inimesi, kes kordamööda üksteist armastavad ja siis omavahel lapsi saavad. Samad teemad korduvad erinevates variatsioonides ja ajajärkudel erinevate inimestega.

Vahel on selline tunne, et kirjutaja fantaasia on ammendunud!

Katre, 23, disainer – loobunud vaataja

Kas ja miks vaatad «Vapraid ja ilusaid?»

Vaatasin, kunagi oli popp ja noortepärane, enam ei vaata – tüütab, et kõik käivad kõigiga ja üleüldse sarja sisu kordab ennast. Kunagi jälgisin iga päev, nii 2 aastat tagasi. Vaatasin Soome kanalilt, kuna seal oli sari mitu hooaega ees.

Kõige meeldejäävam/põnevam sarja moment?

Oli üks hästi pikk stseen, kus palju dialoogi, nagu ikka, võeti seda mitme kaameraga. Millegipärast oli kobakäpp monteerija sisse pannud ka koha, kus kaamera statiivi pealt uppi käis. Siinkohal tasub mainimist ka fakt, et üsna tihti oli näha peategelaste selja taga seina ääres kaamerat:D) Eks need hooajad, kus Sheila oli sarjas ja Brooke’i lapsed õppisid elu tundma, olidki kõige huvitavamad.