Spordivaria

Tallinna olümpiaregati avamisest möödub täna 40 aastat. Sel puhul avaldame uuesti 2005. aasta 21. juulil Õhtulehes ilmunud loo, kus suurt spordipidu meenutavad paljud asjaosalised.

„Ega olümpiatuli tõrvikust süttinud!“ (8)

LISA KOMMENTAAR

sonni22. juuli 2005, 09:08
Minule seostub Purjeregatt vist elulõpuni CocaCola mürgitusega.Lasti ju teha spetsiaalsed venekeelsete kirjadega cocapurgid.Siis aga tuli boikott ja coca ühines sellega.Ära aga kaa neid purke ei viidud.Kaubelda aga ei tohtinud.Mingi sugulane siis tassis seda koju meile kastide viisi.Veel aastaid vedelesid tühjad plekpurgi hunnikud kuuris.Ega siis ära ei raatsitud midagi visata.Lapsena sai seda siis ikka liitrite kaupa joodud,mul pole kunagi nii paha olla olnud.Siiamaani ei taha cocat.
lennat21. juuli 2005, 13:36
Lubatagu tsiteerida härra Lauri Vahtre ühte kunagist kirjatööd:
MOOSIGA ÜLE VÕÕBATUD LINN
1980. aasta Eestis seda okupeerimisejuttu väga tõsiselt ei võetud. Eesti NSV estäblišment oli vasikavaimustuses, Moskvast tuli muudkui fondi ja limiiti, teleekraan oli tiine võltsist optimismist ning purjespordikeskus muudkui kerkis. Ning Lasnamäe muidugi ka. Mäletan, kui mingid hästi muhedad asjamehed Reklaamiklubis esitlesid hästi muhedat Vigrit. Kõik pidi olema kõige paremas korras, aga ei olnud.
Tallinnasse ilmusid hot-dogi putkad, vanalinn võõbati kiiresti ja lohakalt üle, kioskitesse ilmusid sigaretid ?Winston?, poodidesse ?Jalostaja? moosid. Meremeestele anti luba välismaalt autosid osta, et Tallinna masendavat tänavapilti veidigi järele aidata. Ja sellegipoolest sattusid regatile saabunud ühele vaesele ja räpasele maale, kus valitses totaalne venestus ja meelsuskontroll. Seda ei suutnud üle võõbata ükski Vigri isegi mitte soome moosiga. Vigrist sai mitte olümpiaregati, vaid haleda potjomkinluse sümbol.
sõna sekka21. juuli 2020, 10:21
Kallis lennat Oled ikka puuga pähe saanud , et nii masendava pildi lood. polnud see värk niisugune paha sugugi mitte !
Heinar21. juuli 2005, 11:31
Väike parandus: Vigrisid ei tehtud Teguris, vaid Polümeeris.
lm21. juuli 2005, 09:53
täiesti arusaamatu on nende patriootlollide ila, et ei oleks tohtinud olümpiat siin pidada. ma pole elus kommuniste kannatanud aga see oli fucking good otsus.
Küll tahaks teada?21. juuli 2005, 09:29
Mis ametimees see kulle küll vene ajal oli? Pidevalt sõelus Soome vahet.
Mis eriline töö see küll olla võis?
Kas oli äkki KKB?
Peedu pani müürid püsti21. juuli 2005, 09:27
Kodumajad said kõik valmis. Ja imelik, et just Olümpiaks. Vanalinna majade remondiks mõeldud Genitex värvid kaunistavad veel tänagi mitmeid parteilaste koduseinu!
Olid ikka ajad!!!
kulle raig21. juuli 2005, 08:53
Kas ehk keegi mäletab ka seda, kui Esko Rekhardt (vabandan, kui valesti kirjutan) võitis kulla ja pakkus meile suurepärase võimaluse Soome hümni ajal tribüünidel püsti tõusta. See oli ülev hetk, millesse segunes ka tubli annus kahjurõõmu: saite nüüd, me kuulame oma hümni ja te ei saa mitte midagi teha. Ilus suvepäev oli!