Inimesed

Jaak Joala – mitte ainult Kremli ööbik (116)

LISA KOMMENTAAR

joonas14. veebruar 2008, 02:12
mitt jaak joala puuha nykyää
Graaksuv Varblane28. juuni 2005, 17:00
Oli neid noori lauljaid peale Jaska,Ifi ja Mäxi teisigi.Neid enam ei mäletatagi. Joala on muidugi nähtus,nähtus muusikataevas.Nüüd siis 55aastat vana ja ikka armastatud.Ifist on hea laulja saanud,kes püsib laval ja täissaalile oma elupäevade lõpuni.Olgu siis publikuks vanad või noored.Mäxist ei osanud algul midagi pidada.Aga ta on nagu hea vein,mida vanemaks saab,seda paremaks läheb.Nüüd on ta tõsine muusik,võib meeldida või mitte,aga on vaieldamatult kunstnik.
naisuke28. juuni 2005, 15:12
Olen sinuga täiesti ühel nõul - vildist kübara esimene tooks kananaha ihule (toob juba seda meelde tuletadeski). Pole minagi seda leidnud. Üldse meeldisid mulle kõige rohkem just Joala laulutee alguse lood
Ühinen õnnesoovidega
muusikakuulaja28. juuni 2005, 14:24
Kes ütleb,et Joala ei ole muusik-siis alustage aastast 1965 ansambli Kristallid kuulamist.Võiks olla ka cd olemas.
Radar oli ikka väga tasemel.Ei oska praeguste puntidega võrreldagi.
Kellele meeldib Viltkübar-siis võtke Procol Harumi cd-d, Homburg-võite ka Procol Nint`h kuulata ja kui ise suudate kõike seda järele mängida siis saate aru,mis tasemega mehega tegemist on muusikuna.
Al Bundy28. juuni 2005, 13:22
Jaschka Jolkin, nagu teda punavenes kutsuti vahel, on tõesti väärt laulja, kui teate teda kaaseagseina-kui poiss oli alustanud ja tippu ryhkis.Isegi huumoriajakiri Pikker seletas ära, kust oli tulnud kohanimi Viitna. Kui eesti rahvas ootas Jaaku järjekordselt Vene turneelt koju, olid rahvamassid talle Leningradi mnt. 70-ndale kilomeetrile vastu läinud. Eesspoololija hyydnud- "Viidna, uze viidna!"nii jäänudki sellele paigale, kus Joalat esmakordselt kaugelt silmati, kohanimeks Viitna...
28. juuni 2005, 12:23
jaak, tee kindlasti plaat. mulle meeldis kohutavalt "lavanda" Venemaal jäid selle laulu ajal inimesed, autod seisma!!! olen selle möllu sees ise olnud ja ei aja jama.
Õnne Sulle!!!
Anne28. juuni 2005, 11:05
Kohe kindlasti ostaks Radari CD. Ja varasemate lauludega plaadi ka. Jõudu, mees!
Ja jään plaati ootama.
kajale27. juuni 2005, 20:20
targad ei söödista teistele soovitan järgi teha nemad ots ja joala on välismaal nagu eesti nokia
mannile27. juuni 2005, 20:15
kuule mine lasteaeda ja kuula oma nexutajat vöi nikutajat aga siin ole vait
123 123-le27. juuni 2005, 20:02
meie mehel pole "LAULMISEGA"midagi pistmist ja eurovisiooniga pole mötet arvestada mind huvitab aga see palju plaate möödi nk ajal see vöis kööndida 10-sse miljonitesse ta oli töline staar las meie mees teeb järgi mees oleks nagu kirkorov praegu kes mööb plaate kordi rohkem kui möni kuulus lääne artist
nimetule27. juuni 2005, 19:51
see stiil ei meeldi mullegi kuid hääl on köll väga hea nagu otsalgi ega muidu neid mehi isegi läänes ei kuulataks muidugi teatud pölvkond on ka nooremaid kuulajaid olen ise välismaal kuulnud kuidas otsa ja joalat kaasa lauldakse ja kuulatakse see oli päris öllatav aga mehel on natuke loll kangus vöiks oma fännidele öhe plaadi teha loodetvasti ei öpeta ta noortele andekatele lauljatele sellist kangust muidugi ei ole temaga vördset lauljat eestisse veel söndinud vöi on aga sellegi poolest palju önne
sabineh27. juuni 2005, 16:54
Mul on väga kahju sellest, et Sa Jaak ei taha teha plaati oma ilusatest lauludest. Need ju minu noorusaja laulud ja nii tore oleks nostalgitseda sinu laulude saatel . Palun, Jaak Joala, võta see asi ette ja tee ära. Küllap tunnevad rõõmus sellest paljud teisedki seitsmekümnendate aastate noored.
(Maria Luica, Viltkübar, Suveöö, Vaikne saal jne...)
to magnus27. juuni 2005, 15:35
Kuule debiil - kui sa laulmisest midagi ei jaga,siis pane oma moll kinni - ta on üks ainukestest lauljatest meil kes ka laulda oskab!
fänn27. juuni 2005, 15:07
Olen netist kõik oma kunagised unistuste plaadid maha krabinud. Sinu CD plaadi ostaks isegi poest. Oled seda väärt!
pilliga maalt27. juuni 2005, 15:02
Joala oli noortele tol ajal suureks eeskujuks. Iga koolibändi repertuaaris oli "Tore töö" , "Naerata" jne. Tervist ja õnne!
üks vene rahvusest ammune austaja27. juuni 2005, 15:01
õnnesoovid ka minu poolt !! Tervist Sulle ja õnne. Oled alati teinud seda, mis Sulle meeldis,
olgu ka edaspidi selline võimalus.
Unistan CD-st Sinu esimeste lauludega :) Palun..
Aman27. juuni 2005, 14:57
Kuldõntega puud loobib igaüks,metsvissi mitte keegi!Kas te mäletate nende suurte suude ja pikkade tumedate juustega naislauljate nimesid, kes nüüd on ammu ekraanilt ja lavalt kadunud? Ma ka ei mäleta, aga näed, Joalat vannub või ülistab veel mitu põlve!"Suveööd" kuulates kerkib siiani klomp kurku ja "Gornaja lavanda" ajab sipelgad ihule.Kas keegi saab öelda, et pole ilusad laulud?Palju jaksu, jõudu ja tervist!Tõesti tahaks omada plaati Joala lauludega.
v.27. juuni 2005, 14:30
kulla Jaak, palun anna CD välja. Sa oled mu lapsepõlve suur armastus, laulude pärast loomulikult. PALJU ÕNNE JA PARANE HÄSTI!
esmeralda27. juuni 2005, 00:53
Mägi, Linna ja Joala on kõik väga erinevad lauljad, ime lausa, et nad koos selle tuuri ära tegid. Aga aeg oli see, mis ühendas. Loodan väga et Joala seedib veel veidi ja teeb uue tuuri, parim oleks vist koos õpilastega. Kaheksakümnendatel kasvas eestlaste kadedus väga suureks, et Joala Eesti nagu maha jättis ja vene keeles ning venelastele laulis. Mida paremat ta veel oleks saanud teha sel ajal. Anne Veski oli kriitika suhtes piisavalt ülbe ja suutis sellest täiel rinnal läbi marssida.
Nõustun täielikult eelöelduga, et lauljat, kes suudaks Jaagu laule samaväärselt laulda pole veel Eestis sündinud. Ja millest lauldakse, Sa pühadevahe...mis tekstid on Inesel, Nexusel, Meie mehel... Peab ikka täiesti täis või pilves olema, et neid kuulata. Aga kui need on populaarsuse tipp, siis pole Jaagul tõesti mõtet veel kivi alt välja tulla!
Lea27. juuni 2005, 00:20
Südamlikud õnnesoovid!
Oleme ühevanused ja mäletan, et Jaak Joala laul vaimustas mind üliväga ja kõige rohkem. Ka praegu tahaksin kõiki neid imekauneid laule ja seda suurepärast häält kuulata. Kui mul oleks Jaagu plaat, kuulaksin seda sageli ja ostaksin veel mitu - lastele ja lastelastele!
Jaak, ära koonerda oma häälega! Palun tee kasvõi ükski plaat ära, et inimesed saaksid rõõmu tunda, õnnelikud olla ja noorust meenutada!
Sa oled eriline!
Õnne ja edu kõiges!
nimetu26. juuni 2005, 23:45
igal inimesel on õigus elada oma elu nii nagu ta seda õigeks peab. kui ei taha enam kontserte anda, siis respekteerigem seda.
Sissi26. juuni 2005, 23:27
Tahaks kõigi nõmedike nimel Jaak Joala ees vabandada - see valu peab ikka suur olema, kui nii hea lauluhäälega mees end varjab. Veel olematu plaadi ostaksin kindlasti, praegu saan vaid nautida "Las jääda.." plaatidelt tema lugusid ja vanade LP- de kaaneümbriseid, sest kahjuks ei ole endisaegset plaadimängijat. Palju õnne ja - tere tulemast tagasi, Jaak!
26. juuni 2005, 22:23
Armas Jaak palju õnne sünnaks ja jaksu edaspidiseks!Minu südames Sa elad kenas päiksepoolses toas.......Kuulud vaieldamatult minu lemmikute hulka ja nooreks jääd ka alati!
kaja26. juuni 2005, 22:17
Palju õnne, Jaak.
Mina mäletamise järgi alustas Joala sellise ilusa lauluga nagu SAABUN KOJU.Alles hiljum tulid ALLES EILE,VILDIST KÜBAR jne.Ja väga ilusad lood olid ka MARIA LUISA ja NAERATA.Üldse olid aeglased lood Joala esituses kuidagi eriti ilusad.
Austan samuti Joala otsust, et ta lõpetas siis, kui tundis, et enam ei jaksa.Ja et teda siin eraklikuks on nimetatud, siis on see iga inimese vaba otsus, kas ja kui palju ta ennast avab.Olen tihti mõelnud sellele, et kindlasti on Jaak nukrusega mõelnud, kui valel ajal ta sündis.Täna oleks ju hoopis teised võimalused...Selle Venemaa värgi pärast ei tasu küll Joalat süüdistada, lihtsalt elu oli tookord selline...
Palju õnne sünnipäevaks ja kõigiks ettevõtmisteks, mis veel ees on.Ja plaat poleks üldse paha ettevõtmine.Meie põlvkond ei unusta iial Jaak Joalat...
mina26. juuni 2005, 22:09
Ükski laulja pole laulnud nii palju hinge minevaid laule kui Joala. Need, kes teda maha teevad, teevad seda mustast kadedusest. Siiani on meeles kõik need ilusad laulud, loodan, et neid mängitakse raadiost rohkem. Palju õnne ja suur tänu kõikide kaunite laulude eest!
Originaal luuletus26. juuni 2005, 20:55
Sa armas kommenteerja, kuhu jätsid me Jaak Joala,
oma kuulsa baretiga.
Ka kauges Moskvas laulis ta veel jänkunahast mütsiga.
Nüüd karvamütsid on läinud moest
ja barette saada igast poest.
Barett see pole kolegi, kui pealael karvu polegi.
Näe kell lõi juba 21-ks, kuid ikka Jaagul peas veel müts.
Kas tõesti Jaak mõtled sa, baretiga minna magama.
Miks Jaagul müts peas iga kell?
Sest rinnus tuksub süda hell,
kui mütsi maha viskaks ta, siis kärvaksid täid külmaga.
kuid seadus meil ei seda luba, ka täidel olgu oma tuba.
Nii kannab mütsi hoolega, ööd-päevad me Jaak Joala.
luuletus:Ervin M
Loodan et Jaak ei pahanda sest see on sõbralik ?arsˇ:P
mann26. juuni 2005, 20:20
Eplikust inetumat, halvema maitsega ja halvemat lauljat pole eestimaal olemaski ja eneseimetlemisoskuse on ta ka Joalalt kaasa saanud. Jube oli omal ajala Joalat rahva seas liikumas näha...mina ja maailm...nagu nüüd mantlipärijast Eplikki. Ainult et isegi Kreml ei kutsu. Joala oli vähemasti noorena ilus.Palju õnne .
austaja26. juuni 2005, 19:30
Palju õnne, Jaak Joala! Kahju, et inimesed oma lollusest teile kunagi selle hüüdnimega haiget tegid! Lollusest! Andke neile andeks! Olete suurepärane laulja, mäletan siiani teie ülesastumist Jazzkaarel muusikalide kontserdil, olite siis parim, ükski eesti ega välismaine artist ei jäänud meelde, nagu Teie! Austan Teie otsust, aga kui kunagi peaksite muutma meelt, olen kindlasti teie kontserdil.
6826. juuni 2005, 19:27
ilus poiss, ilusad laulud ja kõrvuni armunud tüdrukud. oh aegu ammuseid....
üks ja SUUR VIGA siiski26. juuni 2005, 19:10
Kahjuks oli see seee aeg, kus KONKUrentsi kui sellist polnudki, kes punaselt tüüri juurde pääses, see sinna jäi. Kõige kurvem on aga see, et nii samasuguse sovjetliku keela-käsen süsteemiga üritas Jaska Jolkin oma õpilasi SURUDA meediasse, eurovisioonidele j.n.e. loodan, et selle jõleda jeplikuga too ajastu lõppes.
Pooldaja26. juuni 2005, 19:07
Eesti kõige parem laulja, kindlasti. Kahju, et natuke eraklik, kuid ajalukku jättis kõva jälje. Loodan teda laval veel näha. Supermees.
Hups26. juuni 2005, 16:58
Aga Tuhaväljade tuul, see on minu lemmik laul, samuti Chicago. Kuid mul on mitu Jaagu vinüülplaati :-D Ja kiunutakse mis kiunutakse, Joala oli siiski omal ajal Laulja
Ja palju õnne sünnipäevaks.
Astrid26. juuni 2005, 16:44
Palju õnne sünnipäevaks!
eakaaslane26. juuni 2005, 15:53
Jaak J oala arvas,et Vaiko Eplik tuleb oma eurolauluga esimeseks? Tal on hea maitse.Mina ja mu 22 aastane tütar arvasime ka ,et Eplik võidab,kui hea esitus.
Jaak Joalale südamlikud õnnesoovid!Reet Linna võiks teha vähemalt SAATE, KUS JOALA LAULAB OMA ILUSAID LAULE.SEE OLEKS PARIM.
stalker26. juuni 2005, 15:45
Tahaksin väga JJ CD-sid. Jaak see oli minu noorus. Ära keela seda. Eestis on olnud minu eluajal vähe ilmatasemel estraadi/pop lauljaid. Georg Ots, Heli Lääts ja JJ. Edasi vaid tühjus. JJ avalda oma laulud - mul ükskõik kas kulla või mullafondis. See on Sinu kohus.
tartlane26. juuni 2005, 14:59
Palju õnne, Jaak Joala.
See aeg, kui laulis Jaak Joala oli üks lõpmata vahva aeg.Tänud.
vohh!26. juuni 2005, 13:51
Matile 10 points! No täpsemalt enam ei saagi. Jah, tõesti, miks ei ole "Eesti kullafondi" sarjas veel Jaak Joalat?
mati26. juuni 2005, 13:41
Jaak oli ja on segu musikaalses plaanis nagu kohalik karel gott, morrison,dean ühes isikus--venemaalastele meenutas noort hilli,läänelikult peent ja hoolitsetut muslimi ,baltiliku paulsi stiilikõla hääleliku järelpikendust---ansambel radar proovis viljeleda proge-techno-dzä(m)zrocki,ehk nsvl-i rick wackemanit. seda konkreetset oma midagi,tervikut,kahtlemata üliandekas muusik otsima jäigi,nii nagu kõik suured loojad. lisaks suure impeeriumi lõpp,stsiaalfeodalistlikust korrast dzunglikapitalismi üleminek,keskea kriisiga haavatav psühiline tasakaal,deprekad,isiklik elu,rahva poolt tänamatult varju jäämine,valitsejate poolt regaalide ja kohalikest hüvedest ilma jätmine-unustati muidugi- venemaa kui turu täielik muutumine (polnud enam jõudu et kaasa minna) ja Jaak lahkus lauasahtlisse.
Jaak peaks nii palju aru saama,et kuidas tema elupäevad ka ei mööduks tulevikus, on ta kogu eesti muusikakultuuri vara,mida nüüd tuleks ilusti hallata,sellega delikaatselt kuid oskuslikult ümber käia.
nii kaua kuni tervis ja loovus lubab kaasa lüüa selle pärandi säilitamisel ja veel millegi loomisel.
Rinne,Ots ja Joala. kui kaks esimest lalsid elupäevade lõpuni (etv-s hiljuti dok Rinnest), siis Jaagule võiksid tulla appi kõik need eesti kultuuri, muusika,filmi-tv tegelased, et jäädvustada teda kas või stuudio seinte vahel, näiteks unplugis nagu clapton,või revüü stiilis nagu sinatra las-vegase kontsert (my way). kuhu vaatab valitsus, eesti muusika manegment--eesti rahvas on valmis tagasi võtma oma kadunud poega,ja seda tundeid varjamata. Jaak võta end kokku (kas või siis 60 juubeliks) tule meie ette--sa oled artist suure tähega ja artist ilma publikuta kaua ei ela.... meie tahame sind kauaks ja alati -----LAVAANDA...GORNAJA LAVAANDA....................
päiksekaisus vanad kastanid26. juuni 2005, 13:20
üksi
seisan ma
rannal
seltsiks voog
viiv täis lindude
kurba viit
hinges kõle
sügistuule
naer...
pääsu
lennu eel
udu
üle vee.......
juba selle esituse pärast pidi ta siia ilma sündima
aitüma
To:TO,le26. juuni 2005, 11:41

to: Vildist kübar Vasta 15:21, 25.06.2005
Just seepärast tahan, ET tahan! Ja mis on hea ja mis mitte, las ma ikka otsustan seda ise!
Kui laul olemas, lao lagedale. Kui pole, jää vakka. Kas said aru?
MARX26. juuni 2005, 11:29
sellise CV- ga tööle küll eriti ei võetaks...
eirene26. juuni 2005, 11:26
Armas koolivend,
palju õnne ja päikselisi päevi!
veel üks eakaaslane26. juuni 2005, 11:22
Palju-palju õnne sünnipäevaks!Oled meile kõigile nii lähedane, nagu oleksid kallis sugulane, sest Sinu lauldud laulud on seda teinud.Nii hirmsasti tahaks vähemalt Sinu plaategi osta, veel toredam aga oleks Sind ennastki lavalaudadel näha ja kuulda.Ja need laulud, mida Sa laulsid, nendes oli alati sõnum, nendes oli hing sees...Ka Mäksi ja Ivo LInna kontserdile tormaksin ma alati jooksuga, ainult Marju Kuut valmistab mulle pärast pikki aastaid suure pettumuse,sest tema laulust on küll hing kadunud.
Nii et veelkord südamest õnne ja tervist Jaak Joalale!
õnne26. juuni 2005, 11:04
esimene laul oli : Alles eile veel -mida kuulsin, Jaagu esituses. Sa oled inimene suure algustähega.
Palju õnne sulle .
Lagle26. juuni 2005, 10:54
Palju õnne ja tervist Austatud Jaak Joala!
Mind häirib see, et "Kremli ööbik"käsitletakse halvamaigulisena. Mina arvan, et see on SUUR TUNNUSTUS!!! ...ja ongi!!! Kui mõelda kui palju vaeva ja andekust oli vaja, et jõuda läbi Venemaa kuhugi. Kes jõudsid, olid maailma tasemega tegijad. Olgu siis ükskõik mis alal. Kas meie praegused paljud sportlased näiteks saaksid OM-dele läbi Venemaa. Ei saaks! Ei me saanud ilma Venemaata mitte kuhugi. Nüüd on vabadus käes ja paljud meie lauljaid on kuhugi saanud, ja ega Venemaalegi mitte ükski jeti-eti -neti ei jõuaks sellisele hiilgusele ja kuulsusele nagu Jaak. Ei teeni keegi neist Moska Ööbiku nime. ÖÖBIK ON JA JÄÄB ÖÖBIKUSKS, LAULGU TA KAS METSAS VÕIB ÕUNAPUU AIAS VÕI MOSKVAS. HEAS MÕTTES.
Neile nimede pruukijatele tahan öelda, et kus te siis olite kui Nõukogude Võim meid valitses ja kamandas. Konstiututsioon lubas teiesugustel kirujatel sõna otseses mõttes NSVL -st lahti öelda. Tulemusi ei näidanud. Moska ise oma mahlas praadimisega kinkis meile vabaduse. Kirute ja muud ei midagi enamat pole te suutelised tegema. Haiged olevused need roppude sõnadega inimesed.
Kuidas küll tahaks tõesti Jaak Joala plaati kuulata. Kui kuidagi suudad meile andestada, kes me oleme Sulle haiget teinud, siis PALUN tee meile veel kord rõõmu oma plaatide välja tulekuga. Sinu CD lööksid kõigi aegade suurima läbimüügi tulemuse.
lulli26. juuni 2005, 10:01
Palju õnne,Jaak!
Jaak Joala on minu noorusaja laulja."Suveöö","Silmades sul on palju","Kodu" jne.,millised ilusad laulud!Väga tahaks neid veel kuulda,ka "Vildist kübar"ja "Maria -Luisa",eks neid lugusid on veelgi.Suurepärane hääl!Jõudu-jaksu,Jaak!
AL26. juuni 2005, 09:27
Meie väikeses Eestis on ka kremli korvpallureid,kremli kergejõustiklasi(kremli kolmikhüppaja)jne.Pean neist väga lugu.Kahju,et laulmist pole olümpiamängude kavas.Meil oleks üks kuld veel-Jaak joala oma.Olen üks nendest õnnelikest,kes tema kontserte kuulnud ja kellele Jaak on intervjuu andnud.Õnne Sulle!
õnnitleja26. juuni 2005, 08:27
Palju õnne Suurele Isiksusele, kel selge suur elutõde, et kõikides tegemistes tuleb jälgida oma sisemise mina soove .
tiiu26. juuni 2005, 06:54
jaak on parim eesti laulja aegade jooksul. Tema häält ei saa ega vöi vörrelda meie tänapäeva lauljatega. . Need ingliskeelsed inisejad ei laula , ainult töesti inisevad ja ka inglise keelt ei oska hääldada. Mul läheb alati süda pahaks kui ma seda köverjalgset ettit kuulen vöi näen..aga teda kiidetakse, teada mille eest. Joala on aga töeline laulja, mis sest, et ta kunagi venemalal laulia, siis oli aeg sellline, nii pidigi. Nüüd püüavad ju köik ameerika ees lömitada, aga õnneks ei löö nad seal ilmaski läbi, seal on selllisei inisejaid omalgi. Joala on tubli ja önne talle. Ta ei peagi oma elulugu köigile igfa päev leierdama nagu teeb seda see eve kivi vöi veel möni nöme kuulsuseta kuju.
Paco 26. juuni 2005, 00:05
Jaak oli omal ajal ja ka praegu tuntud mitte selle parast et teenis isakeste kannuseid vaid selle parast et laulis hasti ja tegi kovasti tood. Oma kogumiku voiks ta valja kyll anda.Joudu sulle Jaak.
reet26. juuni 2005, 00:04
Palju õnne ja tervist Jaagule!
Endine "Niigerlane"25. juuni 2005, 23:55
Jaak ja tema ansambel on mul vaid meeldivate malestustena meeles.
1980ate aastate keskel asusin alaliselt Niigeris, olles toode jarelvalveinsenerina 220 kilomeetrilisel projektil mis Niigeri pealinnast Niameyst UlemVolta piirini ulatus. Kohalikus prantsuskeelses ajalehes "Le Sahel" lugesin, et "Yak Yola" saabuvat oma mitmeliikmelise ansambliga Niameysse. Voisin aimata, et tegemist on ikka eestlastega.
Jaak, Ele ja Kaja Kolar, nende vend Paap, ja mitmed teised laulsid toepoolest vahvaid eestikeelseid laule nii Niameys kui ka Maradis ja mujal Niigeris sealsetes vabaohuteaatrites. Niigerist kaisid nad ka Malis esinemas.
Kui keegi Jaagu kohta "Moskva oobik" utleb, pakun ma talle vastu jargmist uudist Jaagust, mis mulle ja mu lastele alatiseks meelde on jaanud:
Niamey vabaohuteaatris vara 80atel aastatel laulis Jaak mitmeid isamaalike laule.... nagu "Mu kodu on vaike", jne. Ees reas istus Moskva "suur"saadik... kes iganes.... ja temaga koos mitmeliikmeline parteilaste kari sealsest Vene saatkonnast.
Voimalikult oli 80atel aastatel Jaak uks sona-julgemaid isikuid kes sellest vaikesest ikestatud maast valja reisida vois.... ja oma rahvuslikke tundeid lauluga sudamest otse vene komparteilastele vastu vahtimist saatis.
Vahvasti tehtud, Jaak ! Muts maha sulle !
Erwin
e12525. juuni 2005, 23:54
see kollane sildike kioskite juures oli täpselt selliselt sõnastatud nagu joala oleks surnud..
huuvitav25. juuni 2005, 22:52
väliseeestlase tunneb ära kadedusest.
ann25. juuni 2005, 22:48
minul tekkis ka mõte, et järjekordne surm. Siis ju kirjutatakse selliseid jutte tavaliselt.
Vaiko25. juuni 2005, 22:47
Eplikul on põnev hääl,oskus laval end liigutada . Ära ole kade.ela ise ja lase teisel ka hinges olla.
see25. juuni 2005, 22:11
laul oli "Alles eile" - alles eile veel seisid sa mu ees, silmis helkimas päiksekiir, oli kevad siis, tuhat lauluviit une hommikul silmist viis...
45655625. juuni 2005, 22:05
Miks peaksid kõik tundma ansamblit Meie Mees? Arvatavasti on neil endilgi piinlik et nad nii populaarsed on.
keskealine päss25. juuni 2005, 21:59
Eks kuula siis Nexust,noor oinas-kaks duuri ,kolm nooti ja ei ühtegi viisipidajat.
praktik25. juuni 2005, 21:20
ega Jaagu häälel pole häda midagi muidugi!Küsimus on lihtsalt erinavas hindamises,erinevates olukordades.Erinevad asjad on pop-hääl(mikrofoni hääl) ja ooperikoolitusega hääl .Küsimus on mida hääl sisaldab ja mida häälelt oodatakse.Eurovisiooni lauluvõistluselt jääb igaljuhul mulje,et erinevad maad valivad just ooperikoolitusega hääli pop-lugude laulmiseks.Eks see on ka maitse küsimus.Minule meeldivad pop-hääled.Minu teada Mick Jagger Rolling Stonesi laulja ei ole küll ooperi koolitusega!Vot!
to praktik(Jyri45)25. juuni 2005, 20:56
...võta teadmiseks,et J.Joala hääl ilma võimenduseta on erakordselt võimas.Sa lihtsalt levitad siin häbemata väärinfot.See hääl,mida Joala suudab esile tuua võimnduseta on...uskuge mind,ilmarekordit väärt.Jaak Joala on erakordne talent...Jaak kurrat! Kui Sul jalad veel maas siis kobi kivi alt välja!
Täheke25. juuni 2005, 20:11
Teismelisena tätoveerisin oma vasakule käele tähed L M - Leedi Madonna. Tegin seda musta tuši ja kolme nõelaga. Ise arvasin, et ega see jää.. Jäi kogu eluks.
Mõned ta laulud tekitasid minus tollaal külmavärinaid. Seda mõistab ainult see, kes oli kuuekümnendatel 17 aastane..
Kurat küll, ja palju õnne!!
HUVILINE25. juuni 2005, 20:11
Miks pole naistest midagi kirjutatud? Kas tal naine ja lapsed ka on v6i olid, v6i ainult 6lle ja Koit Toomega 6htuid sisustas?
Meeldiv25. juuni 2005, 19:58
Minule on alati Joala laulud meeldinud. Isegi kui ta enam kunagi lavale ei astu, on mul hea meel tema saavutuste üle. PALJU ÕNNE JA TERVIST SÜNNIPÄEVAKS!
MARI25. juuni 2005, 19:56
Palju õnne sünnipäevaks ja tugevat tervist!
Kui oleks aeg ja võimalus, tooksin jälle alpikanne punase paega seotult või kooksin käpikuisse päikese...
Kui Sina, Jaak, loed, ehk tuleb meelde, milline andunud fänn olin - ja kontserte oli siis palju, pea iga nädal, kusjuures pileti saamine polnud sugugi kerge. Tee mida teed, edu Sulle kõiges!!!
praktik25. juuni 2005, 19:56
kuidas Jaagu kuulsus algas?See algas lauluga"Alles veel"ma arvan,et nii oli selle laulu nimi.Ma kahjuks täpselt ei mäleta,aga ehk mõni meie kaasaegne mäletab täpselt.See oli esimene tema laul,mida ringhäälingus laskma massiliselt hakati 60-ndate lõpus.Tollel ajal oli selline huvitav problemaatika,et ainult tutvuse kaudu sai kasutada laulu salvestamisel kompressorit(meie oludes tohutu uudis)Kehvema hääle puhul andis see paremat kandvust.Jaagu hääl ei ole ooperikoolitusega võimas hääl(ilma võimenduseta ükskõik kui suures ruumis hästi kuulda)nagu me eurovisiooni lauluvõistlusel võimsaid hääli kuuleme.Jaagu hääl on pophääl läbi mikrofoni väga effektne.Kuna meie ühiskond oli muust ilmast eraldatud,siis suletud ühiskond,siis meie tahtsime teha omas olukorras head muusikat nagu läänes ja Jaagu puhul õnnestus see kõige paremini,jäljendada lääne rock-poppi.Proclom Harumi laul,eestikeelsete sõnadega "Vildist Kübar",mida ka meie ringhäälingus 60-ndate lõpus massiliselt lasti,võttis minul igatahes silme eest mustaks,see oli niivõrd effektne ja õnnestunud.Nendest lääne lugude õnnestunud tegemisest algas Jaagu kuulsus.Me kõik püüdsime matkida meeleheitlikult lääne hitte väiksema või suurema eduga.
Aga mis puutub Jaagu sõimamisest kremli ööbikuks,siis seda on teinud need,kes on vene vastased,selles mõttes,et ei oldud komsomol ega kommunist.Tol ajal ei olnud võimalik läbimurda eetrisse kui sa ei olnud vähemalt komsomol.Oli kuidas oli,aga Jaak on ikkagi pannud meie Eesti popmuusikasse suure panuse ja see on tunnustuse väärt!Vot nii on lood!
Meelis25. juuni 2005, 19:54
Palju õnne,tervist ja jäksu sulle edaspidiseks Jaak. Austan Sinu otsust laulmisest ja muusikast eemale tõmbuda. Aga!!! Sa tead väga hästi, et eesti rahvas ei ole sind unustanud ja nii palju Sa võiksid oma rahvale , austajatele ja fännidele vastu tulla ,et lubaksid oma lauldud laulud mõnel plaadi firmal avaldada. Kõige hullem on see,et need lindid ei püsi igavesti ja varsti on juba viimane aeg kui sealt korraliku kvaliteediga heli õnnestub digitaalselt cd-dele salvestada.Kahjuks on osa neist juba pöördumatult hävinenud. Joalal on nii palju laule,et neist saaks vähemalt 5 plaadilise CD boxi kokku panna. Ma ütleksin ,et see on Sinu poolt egoistlik oma rahva suhtes kui Sa selle tegemata jätad! Edu Sulle Jaak ja õnne sünnipäevaks!
123 22325. juuni 2005, 19:47
Jah ,paris k6va s6na oli, aga mis puutub Saamueli vaitele kitsarinnalisuse puudumisest, siis siin v6ib kahelda, sest kui inimene vaidab ,et ta ei tea sellist bandi nagu MEIE MEES ja et EPLIK on parim eurolaulik kes tuleb kindlalt esimeseks, no siis, vabandage vaga.
Tiiu25. juuni 2005, 19:19
Olen Joala eakaaslane ja võin öelda et naudin tema muusikat siiamaani, sest kedagi võrdväärset talle pole. Palju õnne ja tugevat tervist
TUBLI MEES25. juuni 2005, 19:19
mina maletan Jaak Joalat oma lapsepolvelt, ema ja vanaema kaudu....ja meeldib mullegi vaga!!!!! Elan ise nyyd kodust kaugel ja motlen kuidas eestlased ikka venemaad ja venelasi maha teevad ...mones mottes kyll.......aga publik on publik, ykskoik kus.
oige oli, et Venemaal olid kuulus, ainult uhkust peaks tundma selle yle!!!! See oleks samasuur asi kui naiteks USA-s kuulus olla voi EU-s.
Eesti rahvas ja riik peaks head meelt tundma, et on olemas JAAK JOALA!!!!
veni vidu vici25. juuni 2005, 19:07
topi oma suumulk siis kinni. alatiseks.
reena25. juuni 2005, 18:11
Georg Ots ja Jaak Joala on ja jäävad õige ilusama lauluhäälega suure tähega LAULJATEKS ...laulu -UNUSTUSE JÕEL - ei laula keegi iial paremini, kui Joala Jaak...JAAK...PALJU PALJU PALJU PALJU ÕNNE TERVIST JA KÕIKE ILUSAT soovib reena perega pärnust
Krista25. juuni 2005, 18:00
Kahju,et enam ei laula.Südamlikud õnnitlused sünnipäevaks ja tervist ning õnne edaspidiseks eluks.
no25. juuni 2005, 17:49
need venekeelsed laulud on küll ilusad.ostaks plaadi küll.
messias25. juuni 2005, 16:22
no laul verelilledest on küll Tõnis Mägi laul, ja ta laulab seda väga hästi
eakaaslane25. juuni 2005, 16:10
Kes ühegi korra on Jaaku kuulnud laulmas,see teab mis on Laulja.Meil on igal sammul nüüd staarid-staarikesed,kes suudavad laulda vaid tugeva mikserdamise,taustlauljate jne. toel.Jaak laulis ka ilma saateta nau ööbik.See loll "Kremli ööbiku" nimi on talle külge poogitud teab kelle ullikese poolt.Linnal on õigus igati Jaaku iseloomustades.Joalal oli tol ajal küll kõige vähem pistmist ideoloogia või partei toetusel tippu jõudmisega. Jaaku armastati tema imelise ande pärast.Me elasime NL-s,ärge unustage seda, siit ei saanudki kõrgemale jõuda, kui Moskvasse!Ma mõistan, terve põlvkond on peale kasvanud,kes sellest enam tuhkagi ei tea.Kritiseerida seda, millest õrna aimugi ei ol,on lihtsalt tobe.Ja et ta nüüd "vanakeste" moodi mööda Eestit ringi ei kola - müts maha selle eest! Igal asjal oma aeg ja koht.Laulja ja tema laul on ikka nagu teatrietenduski -üks kord ja kordumatu ja kuulaja ja vaataja saab vahetu elamuse.
Tänu Sulle Jaak!Sa olid tippude tipp, nagu Georg Otski,kumbi omamoodi.Jõudu õpetajana,see on üks kõige tänuväärsem tegevus.
Õnne ja tervist Sulle!
bibi25. juuni 2005, 16:06
Joala on kogu 40 aastat olnud mu lemmik!Eriti meeldisid mulle tema venekeelsed laulud.Palju õnne sünnipäeva puhul!
to:äike25. juuni 2005, 16:00
kas nüüd kuulsaim eestlane vene publiku jaoks, kardan, et Jaagul ja Annel läheb ses suhtes tihedaks rebimiseks.
tuul25. juuni 2005, 15:48
Ju seepärast paljud Joala tagasitulekut ootavadki, et me ei ole teda kaua laulmas kuulnud (mina kaasa arvatud). Tema ümber on salapärane loor, mis inimestes igatsust tekitab.
Riho25. juuni 2005, 15:42
Käisin kunagi Laineri aegade lõpus kontserdil Rock Summeril. Väga head mälestused. Joala oli tasemel, muusikud Lainerist oma ala proffid. Pole ühtegi halba sõna. Nb! Minu jaoks üks parimaid lugusid "Vari".
Äke...25. juuni 2005, 15:24
...mr.Joala võiks jummala eest ja eesti rahva rõemuks tõesti kivi alt välja tulla! Olles nüüd piisavalt puhanud oleks puhas patt ju venes Teile valmispandud millioone koju mitte tirida...Ilmselt kuulsaim elusolev eestlane üüratu vene publiku jaoks! Õnne sünnipäevaks...ja jaksu edasiseks!!!
to: Vildist kübar25. juuni 2005, 15:21
Miks, põrgu päralt, tahad sa just seda ehk kõige kehvemat laulu Joala esituses? On ju paremaidki.
Surnud25. juuni 2005, 14:45
Artilkli pealkirja lugedes jäi mulje, et vana on sussid püsti visanud, aga lugesin teksti läbi ja sain haledalt lohku! Mõttetu lugu!
ähh,25. juuni 2005, 13:42
ärge sõimelge. Olen ise ka vahel mõelnud, miks ei võiks Joala teha telepurgis mõnd saadet. Muusika- ja muudel saadetel on selliseid saatejuhte, kellel pole kultuursusest aimugi. Reet Linna on saatejuhina väga hea, aga kahjuks mitte enam lauljana. Kuid arvatavasti on ka Joalal piisav elukogemus ja pagas, samuti vana hea kool viisaka suhtlemise ja eesti keele (eriti kõnes) valdamise alal. Ära on tüüdanud need noored pudilõuad, kelle põhivoorus on väidetav seksikus, aga korralikku lausetki üles ehitada ei oska.
to to A.K.25. juuni 2005, 13:41
Kas see on mingi " Reet strikes back"?! Palun ärge siia küll telepäeva poliitikat tooge!
to A.K.25. juuni 2005, 13:33
Kindlasti oleks Joala saatejuhina super,aga kahjuks on see saade Reet Linna saade ja talle ei ole selle saate juhina midagi ette heita.
Küll aga võiks küsida Sinult,A.K., miks oled sa nii jubeda keelekasutusega, miks ütled teise inimese kohta nii jubedaid sõnu?Kas sul on elus viltu vedanud või oled sa lihtsalt nii madalal arengutasemel,et ei suudagi teistesse inimestesse inimlikult suhtuda.Ükskõik kumb neist põhjustest on sinu puhul kehtiv,oled sa üks õnnetu inimene.Kõik, mida teisele teed, või ütled,tuleb sulle endale tagasi, nii et jäädki selle nõiaringi sisse.See kurjus urgitseb su hinge nii ööl kui päeval aga Reet Linnale ei tee see sinu sees urgitsev kurjus midagi halba.Päikest sinugi kurja hinge ilusal suvepäeval!
A.K.25. juuni 2005, 13:19
Oleks Joala "Laulge kaasa" saatejuht, siis hakkaksin ise ja paljud teised seda saadet vaatama. Arukas inimene ja hea laulja peaks seda saadet juhtima.
Praegune variant selle emase lõgismao juhtimisel on vähemalt mulle liig.
add25. juuni 2005, 13:16
Kuule magnus,söö kakat edasi ja vaheta lusikas kulbi vastu!
fänn25. juuni 2005, 12:50
Vaata, magnus, sellest ei saagi Sinusugune tropp eales aru. Isegi, kui Sa püüaksid.
läbipõlemine25. juuni 2005, 12:35
see kirjeldus, kuidas ta laval ei suutnud enam laulda,on puhas läbipõlemise kirjeldus.Liigne pinge ja pidevalt "ratta peal olek" põletab inimese läbi ükskõik mis tööl,kui ta seda südamest teeb ja kui see lõpuks ongi ta elu sisu.Olen ise selle läbi elanud ja mõistan täiesti,et tal ei olnud enam võimalik lavale minna.Seda on tarvis ise läbi elada,et mõista.Ja sellest ei puhkagi nii välja,et oleks võimalik jätkata.
Loomulikult soovivad inimesed,kes tema lauludega koos elasid,teda esinemas näha-kuulda, kuid miks ei võiks ta meid rõõmustada koos "Laulge kaasa " saatega?Saaksid teda hinnanud kuulajad jälle vanu aegu meelde tuletada.Ja me hindame teda!Vaevalt,et ta huvitab praegusi noori inglise keelseid poplauljaid ja nende fänne.Miks inglise keelseid?Sest sellega arvavad nad end maailmas näidata.Kahjuks ei jõua nad kuhugi ja oma rahvale ei laula nad ennast südamesse oma inliskeelse joruga.
piret25. juuni 2005, 12:27
Inimene, kes armastab loomi, on hea inimne! Palju õnne, Jaak! Minu arvamus Teist tõusis seda artiklit lugedes oluliselt!
ja25. juuni 2005, 12:21
ja mida sina oled inimestele öelnud?kas ainult head?
ja25. juuni 2005, 12:18
ja sina, mida sina väärt oled või kes sind armastab?
kas25. juuni 2005, 12:04
on se tõsi.et ühe kontserdi lõpus tahtis rahvas lisalugu.Jaak öelnud et mis ma teile matsidele ikka laulan
Aleksander Koer25. juuni 2005, 12:02
Selles, et talle loomad meeldivad, pole küll midagi halba, sest üks kuulus ajalooline suurkuju juba üle 60 aasta tagasi, et "mida rohkem õpin ma tundma inimesi, seda rohkem hakkan ma armastama ja hindama koeri".
Koer ei reeda iialgi.
Igati meeldiv laulja, tänastel oleks talt nii mõndagi õppida.
iff25. juuni 2005, 11:37
J.Joala fenomen sünnitas heas mõttes kõva konkurentsi , mille tulemusena ka Ivo Linna ja Tõnis Mägi kerkisid väga populaarseteks ja on senini, tunnistagem seda vääriliselt!
Turnee "Las jääda kõik mis hea ..." (1996.a.) oli "SUPER!" ja oleks aeg ehk mõelda
uuele nagu : " Jaak ja vanad sõbrad( Ivo L. ,Tõnis M. ) ning õpilased (Jaanika, Tanja , Evelin, Koit jne) " ?!
fänn25. juuni 2005, 11:27
Kuulan Jaagu poolt esitatud laule alati suure härdusega. Mulle meeldib tema poolt esitatud laulude hingesügavus. PALJU ÕNNE!
Vildist kübar25. juuni 2005, 11:24
Minu arvates on Jaagu parim lugu esimene versioon "Vildist kübar". Kas keegi omab seda? riputage palun kuhugi! Minul on kahjuks vilets lindimaki salvestus. Igatahes- Palju õnne vanameistrile! Imelik sõna- vana? Tegelikult ikka noor Jaak!
urve25. juuni 2005, 11:20
Ei saa aru, kust küll see kadedus? Olen kasvanud koos Joala muusikaga ja alati tema muusikat armastanud. Soolokentsert oleks küll teretulnud, samuti CD. Palju õnne, Jaak Joala!
Täpsustus225. juuni 2005, 11:18
Jaak Joala esines "Verelilled"-ega edukalt Sopotis !
Andekas laulja ja võrreldav Georg Otsa-ga ( J.Joala pidas aga G.Otsast väga lugu!)
igal juhul omas elemendis !
Veelkord tervist ja head kõrva noorte juhendamisel!
R25. juuni 2005, 11:11
PALJU,PALJU ÕNNE !!!
AGA...............KUI SUUR PIDU PEETUD,SIIS VÕIKS IKKA SELLE PEALE KA MÕTLEMA HAKATA,ET KUS JA MILLAL RÕÕMUSTADA EESTI RAHVAST,SEST NEID 40-50-AASTASEID ON KÜLL JA KÜLL, KES TAHAKSID SIND ELUSUURUSES NÄHA JA KUULATA.
TEGELIKULT ON IGAS VANUSEGRUPIS JOALA TALENDI AUSTAJAID.............
EDU JA ÕNNE!!!
tauno25. juuni 2005, 11:05
jaa, mul on ka aru kahju et Joalalt plaati pole Eestis pole just palju selliseid muusikuid. äkki ikka kunagi tuleb?
ema25. juuni 2005, 10:57
huvitav, et 22a tütar, kes ei tea Jaagu kunagisest tähelennust midagi, jääb kuulama ja pean minagi vait jääma kui tuleb Jaagu esituses " suvöö". See on üks tema lemmik laul. Muus osas on tal hoopis teine muusikaline maitse.
Arvet Narva linnast25. juuni 2005, 10:53
kõige südamlikud õnnesoovid ja parimad soovid edaspidiseks eluks Jaagule juubelisünnipäevaks endiselt ja tänaselt fännilt, ka suurelt loomasõbralt
Täpsustus25. juuni 2005, 10:33
Verelilli laulis Tõnis mägi. Muus osas juurde, et ükski teine noorem laulja ei suuda laulda neid laule nii hästi nagu Jaak. Keegi väidab siin, et Joalal nagu häält polnudki, aga kuulake, kuidas nad Joala lauldud laule rikuvad. Oidi Unustuse jõel suudab laulda vaid ooperilaulja Jassi Zahharov. Paremat lauljat pole veel sündinud. Plaati tahaks küll väga-väga.
just nimelt25. juuni 2005, 10:21
Ütlesite minu sõnad ära! Pealegi, oleks Joalal olnud võimalus ka läände vaadata, oleks ta seal ka kuulus olnud, koos Oidi lauludega. See, et tol ajal mujale polnud minna kui Venemaale, pole Joala süü. Ja venemaa miljonite seas on ka palju talente, nii et kes seal nii kauaks pinnale jääb, on igatahes tegija.
AVE25. juuni 2005, 09:51
JAAK,PALUN LASE CD PLAAT VÄLJA!
eks25. juuni 2005, 09:22
konkurents ole ikka veel valus. Jaak ei sega end kellegi laulmisse,olgu siis püüne peal,püüne all või kus iganes.
Aga seda kadeduseussi mitte ei saa varjata. Kes keelas teil laulmast ?
JFS25. juuni 2005, 09:16
Kes pööbleid ja lurjuseid ei kiida, nendega koos ei joo ega laaberda, see pasaga üle valatakse ja kõrvale heidetakse. Selline isiksus ei harmoneeru läbuühiskonnaga.
Tervist ja jõudu Sulle, Jaak!
IVO NIGLAS25. juuni 2005, 09:16
Palju õnne, tervist !
Unustamatud on Jaak Joala esituses Uno Naissoo -KODU ja Aarne Oidi -SUVEÖÖ, samuti Gennadi Tanieli -LAUL VERELILLEDEST !
Oleks väga kena kui Jaak Joala võtaks ennast kokku ja korraldaks oma lauldud lauludest kontsertturnee ja ka CD väljaandmise , kõike head talle selleks !
Sanna25. juuni 2005, 08:48
Palju õnne sünnipäeva puhul! Ja et oleks jaksu ning energiat koolitada noori lauljaid.
Kas25. juuni 2005, 07:54
need inimesed on seda väärt,et neid armastada?Loom on vahetu,ta ei reeda nagu inimesed teevad.Sõber oled siis kui oled kuulus ja nendega koos.Kui jääd kõrvale,siis ei huvita sa kedagi.Nii on ka Joalaga,saan ma aru.Tema on kremli ööbik,aga Veski...?Ja kuidas Ots oli venelaste iidoliks.Miks on siis Joala neist erinev.?Kas Joala iniseb rohkem kui Linna vana või mõni muu "tegija"?Ei.Aga hambaid teritavad kõik Joala kallal.Tubli mees,et ei suhtle selliste reeturitega kes ainult siis sõbrad on ,kui kasulik on olla.Olgu parem erak ja oma põhimõtetele truu.Kahju muidugi noortest lauljatest,kel häält on ja see kasutult kaotsi läheb-mingeid pop.palakesi kraaksudes,mitte lauldes.Hea lauluhääl rikutakse ära oskajate õpetajate poolt,mitte ei arendata seda.Edu ja õnne oma tegemistes,Jaak Joala!
magnus25. juuni 2005, 07:31
Ei saa aru, mida temas on nii väga erakordset.
Häälematerjal on kehv, omapärasust on võib olla lisanud tema nasaalne väljund nii kõnes kui laulus(probleemid kurgumandlite või põskkoobastega?)
Lavaline liikumine vana stagnaaegse Brezhnevi tasemel.
Võrrelda teda Pugatshovaga on ilmselt liig, isegi kimeda häälega laval hüppav trulla Tõnis Mägi oli nauditavam vaatepilt.
See, et Joala loomi armastab, on muidugi hea.
Millal tuleb see aeg, millal ta inimesi armastama hakkab?
messias25. juuni 2005, 06:21
tubli Jaak et igale ajakirjanikule ai anna intervjuusid,arusaadav ju.
muidu laulis ta aga häsri.
E25. juuni 2005, 06:19
Üks küsimus: aga miks on tal kodus stuudio, kui ta muusikat ei tee?
lumpy25. juuni 2005, 05:22
Yks eestimees ,kes oskab laulda.Paljud ainult "inguvad"