Inimesed
11. mai 2005, 00:00

Aapo Ilvesest Chalice’ini – Tartus tuleb «Mailaul» (1)

Tartus on «autor-ja-kitarr»-laadi laulmisel raudsed tavad – nii kutsub autorilaulufestival «Mailaul» 20. ja 21. mail publiku ette üle kümmekonna autori, kes esitavad oma loomingut üksinda või paari sõbraga. Pillideks mitte ainult kitarr või klaver, vaid miks mitte ka arvuti.

Aasta tagasi toimunud esimene «Mailaul» kujunes üheks pikaks kontserdiks, tänavu on mõttega kaasa tulnud paljud kohvikud ja pubid Tartus: Maailm, Big Ben, Tartu Kirjanduse Maja, Suudlevad Tudengid, Ülikooli Kohvik, Tsink Plekk Pang, Wilde Kohvik, Zum-Zum ja Shakespeare.

Ja otsida tasub hoolega: sel korral on ülesastujateks Aapo Ilves, Mari Alexei Alexeev, Chalice , Ruslan PX, Jaan Pehk, Eva Eensaar ja Maria Peterson, Pastacas, Barbariz, Lauri Sommer, Veiko Tubin, Helin-Mari Arder kaaslastega, Tõnis Mägi, Kait Tamra ja Soomest J. Karjalainen. Tema suurepäraseid tekste ja viise Pekka Gröhni esituses klaveri saatel saab kuulata 20. mail kl 19 algaval kontserdil Vanemuise teatri väikses majas, peakontsert on teisel festivalipäeval 21. mail 19 Vanemuise kontserdimajas, kus lavale astuvad muusikud, kes seekord kohvikutes-pubides üles ei astu.

Korraldajad lubavad ka üllatusesinejaid.