Inimesed

Lapsendamine: teekond oma laste juurde (10)

LISA KOMMENTAAR

Inga 11. aprill 2007, 11:21
Kurb, kui tõesti nii arvad. Aga meil on kolm last, ja me pöördusime ka lapsendamisavaldusega. Tegelikult, kui sooviks, saaksin ka ise veel sünnitada, olen alles 35. Probleeme võib ka endal sünnitatud lastega tekkida, vaata ringi - mõnel laps õppida ei taha, tõmbleb ringi, tarvitab narkootikume, aga ema-isa päris normaalsed inimesed ja ei oska midagi sellega parata, kusagil olid mingid kasvatamise vead. Meie saame kindlasti armastada oma tulevat last! Ainult tekitab muret, et see asi on nii keerukaks tehtud ja läheb mitu kuud või aastat, aga laps on lastekodus, kuid võiks juba päris kodus elada ja armastust ja tähelepanu rohkem saada. Lapsi mahajätnud vanematelt võetakse õigused nii suure vaevaga ära, kas loodetakse, et nad muutuvad või? Võtad last kui hoolduspere, aga ühel hetkel tullakse teda tagasi lohaka ema koopasse (vaevalt, et neil korralik elamine on) tagasi viima... Varsti on kergem lapsendada Venemaalt või Aasiast, aga eesti lapsed jäävad lastekodudesse.
ats4. november 2005, 08:43
Kusjuures piiratud teovõimega inimesel antakse ka võimalus last saada ja ka kasvatada,kuigi isik on igati silmnähtavalt tugeva puudega.
ellu4. november 2005, 08:39
Aga on ikka küll võimalik kasulapsi armastada nii nagu omasid!kasvatan viit kasulast ja nad on minu jaoks täiesti omad,kuigi võtsin ka juba pisut suuremad,vanem oli juba 9 aastane.Mul on ka omad lapsed ja need on juba suured,aga need lapsed on ka omad,natuke ehk kallistan neid tihem,sest kui olid omad lapsed väiksed,olin liialt noor aru saamaks,kui tähtis on lapsele need kallistused ja väiksedki tähelepanud.Loodan,et väga vähe on neid kes ei suuda armastada ka võõraid lapsi kes seda vajavad,sest armastuseta ja hooleta jäänud lapsi on palju.Mida rohkem hoole ja armastuseta jäänud lapsi saab omale uue hooliva kodu kus neid armastatakse,seda vähem tuleb edaspidi kurjategijaid.
pst!4. november 2005, 00:03
Lapsendada saab last, kes:
1) on jäänud orvuks
2) vanemad on andnud kirjaliku nõusoleku lapsendamiseks
3) vanematelt on võetud kohtus vanema õigused
4) vanem on kohtus tunnistatud teovõimetuks või teadmata kadunuks
Väike märkus siinkohal - ei eksisteeri enam teovõimetust!
On vaid piiratud teovõimega isikud
pupuu9. mai 2005, 10:54
kui saab siis ikka oma laps on oma laps-aga kui on mingi meditsiiniline vms probleem siis lapsendaks hea meelega ja kasvataks kui oma :)
siku8. mai 2005, 12:58
See selleks,aga need pole ikkagi oma lapsed.Mina ei suudaks võõraid lapsi iial omadena võtta,isegi juhul kui ma lapsi ei saaks.Sellised probleemid on minule võõrad.Ja ma arvan,et ei hakka iial sellistest asjadest aru saama.Võib olla ei tahagi aru saada?Õnneks on mul järeltulev põlv olemas,nii et probleem puudub.Muidugi see on iga pere enda otsustada,kas lapsendada või ei.Aga arvan,et kui tuleb probleeme ei tea kelle geenid ja mis seisukoht võtta.Aga jõudu neile!!!
-8. mai 2005, 11:51
tõesti, ka mul tuli pisar silma, tahaks ka tulevikus last lapsendata, kahjuks praegu olen veel liiga noor aga mina lapsendaks küll sellise 13-14 aastase. jõudu ka teistele lapsendajatele! ja lastekodulastele!
liis7. mai 2005, 18:43
Siiski ei maksaks nüüd teineteist voodis lõplikult ära unustada.
? ? ?7. mai 2005, 09:31
tobedamaid seadusi kui on aktsiaseltsis eesti vabariik annab otsida
mari7. mai 2005, 02:37
Ilus lugu, lausa pisar tuli silma.Õnne ja rõõmu, jõudu ja kannatust vastsetele vanematele!
Alles nüüd, kui omad lapsed suured, saan aru kui raske töö on lastest inimeste kasvatamine. Ja ärge kaotage lootust kohtuteel!