NOORPAAR: Tõnu Tepandi ja Katri Aaslav-Tepandi Estonia teatri peadirektori Paul Himma kingitud vihmavarju all. «Soovime teile selle varju all pikka teed,» ütles ta noorpaari õnnitledes.Foto: Kalev Lilleorg
Inimesed
21. oktoober 2004, 00:00

Teatriromanss viis näitleja ja lavastaja abiellu

Laupäeval abiellu astunud lavastaja Katri Kaasik-Aaslav ning näitleja ja laulja Tõnu Tepandi on viimasel poolaastal olnud seotud ka lavalaudadel. Homme esietendub Katri Aaslav-Tepandi lavastuses Estonia Kammersaalis «Teatriromanss», milles kesksel kohal Tõnu Tepandi kehastatava psühhiaater Juhan Luiga ja näitlejanna Erna Villmeri armastuse lugu.

Pärast laupäevast proovi otse Õnnepaleesse registreerimisele sammud seadnud paari abiellumise tunnistajateks olid vaid mõned väga lähedased inimesed. Kui mitu aastat tagasi tollal veel Katri Kaasik-Aaslavi ja Vaino Vahingu kahasse kirjutatud «Teatriromanss» lõpeb Erna Villmeri ja Juhan Luiga abielu krahhiga, siis oma liidust Tepandiga teatas Katri just «Teatriromansi» peaproovi lõppedes. Katri tunnistas, et elu ongi viimasel ajal nagu Hollywoodi filmis, kus tegelikkus ja kunst segamini lähevad. «See lavastus on kui meie kingitus Estonia teatrile,» ütles lavastaja. Estonia teatri peadirektor Paul Himma aga kinkis värskele paarile teatri logoga vihmavarju. «Soovime teile pikka teed ühise vihmavarju all,» ütles Himma.

«Teatriromansil» on omaette ajalooline roll kanda – see on esimest korda, mil pärast 55-aastast pausi Estonia teatri katuse all taas draamat mängitakse. Etendus toob vaatajani pilte Estonia teatri ajaloost. Lugu algab 1913. aastal vastses Estonia teatrimajas ja lõpeb 1924. aastal «Juuditi» peaprooviga. Sellesse ajavahemikku mahub Erna Villmeri abieludraama Juhan Luigaga, Esimene maailmasõda, Eesti Vabariigi väljakuulutamine, Aino Kallase tähelend, Karl Menningu lahkumine teatrist ja ametisseasumine esimese Eesti Vabariigi suursaadikuna Saksamaal ning Erna Villmeri ja Ants Lauteri romaani algus.

Esialgu vaid kaheksa etendust planeeritud ja otsekohe välja müüdud «Teatriromansil» on kaks lisaetendust 30. ja 31. oktoobril.