AMETLIKULT MEES JA NAINE: Tänavu vabariigi aastapäeval presidendi vastuvõtul olid Evelin Int-Lambot ja Toomas Hendrik Ilves veel elukaaslased.Foto: Arhiiv
Inimesed
13. oktoober 2004, 00:00

Evelin Int-Lambot ja Toomas Hendrik Ilves abiellusid

«Meil ei olnud mingit pidu,» ütleb Evelin Int-Lambot laupäeval Viljandis aset leidnud pulmatseremoonia kohta, kui ta Toomas Hendrik Ilvesega ametlikult leivad ühte kappi pani. Värske abielupaar on kokku leppinud, et tähtis sündmus jäägu vaid nende päralt.

Läbi telefonitorugi võib aimata, kui säravalt õnnelik on eurosaadiku Toomas Hendrik Ilvese värske abikaasa Evelin Int-Lambot. Kuid siiski ütleb naine otsustavalt, et ei soovi abiellumispäeva võõrastega jagada. «Las ta olla meil selline privaatne sündmus. Ei tahaks sellest ajakirjandusele rääkida. Võib-olla mõtleme millalgi ümber,» jätab ta siiski pisut lootust. Ka varem on Evelin öelnud, et suuri pulmi nad ei tee, vaid lähevad registreerimisele kahekesi, paari tunnistajaga.

Tänavu juunis rõõmustas Evelin Int-Lambot vestluses SL Õhtulehega, et rasked ajad tema ja Ilvese suhtes hakkavad lõppema – märtsis saabus USAst paber, et Ilves ja tema ameeriklannast abikaasa Merry Bullock on lahutatud. Lahutuse jõustumine võttis nii kaua aega Evelini sõnul osalt bürokraatia, osalt tema enda hõivatuse tõttu. Merry seda väidetavalt ei takistanud.

Suhte algusaegadel seitse aastat tagasi jäi Evelin varju, kuna ametlikel koosviibimistel üritasid Merry ja Toomas Hendrik end armastava paarina näidata. Kuigi tegelikult oli selleks ajaks nende abielust alles vaid fassaad.

Merry ja Toomas olid abielus 23 aastat, neil on kaks last. Evelinil ja Toomasel sündis mullu jaanuaris tütar Kadri-Keiu.

Kuigi Toomas Hendrik on töö tõttu suurema osa nädalast Brüsselis, ei kavatse paar sinna ühist elamist sättida: Evelin leiab, et Ärma talu Viljandimaal on lapsele kasvamiseks parim.

Toomas Hendrik Ilves on SL Õhtulehele Evelini iseloomustanud kui üht maailma vahvamatest naistest, kes on talle kõigis ettevõtmistes toeks ja kelleta ta elu ettegi ei kujutaks.