SÕLTUB SAATUSEST: Ei Ly ega Tatjana ole kindel, kas Nightlight Duo kunagi lavale naaseb. Meeldivaid mälestusi on sõbrannadel bändiajast aga kuhjaga.Foto: Arno Saar
Inimesed
18. september 2004, 00:00

Nightlight Duo Ly: «Raske on tulla ja olla taas see, kes olin enne...»

«Pean tunnistama, et harjutasin laulu enne kodus,» ütles endise menubändi Nightlight Duo liige Ly Lumiste üleeile, kui bänd üheks esinemiseks taas kokku tuli. «Laulusõnad olid täiesti meelest läinud. Vahe on nii pikk olnud!»

Neljapäevaõhtul klubis Parlament peetud pophelilooja Sven Lõhmuse kümnenda tegevusaasta peol ning tema äsjailmunud megamiksiplaadi esitlusel kohtusid üle hulga aja Ly Lumiste ja Tatjana Mihhailova – veel mõne aasta eest ülipopulaarse Nightlight Duo liikmed. Lõhmuse hitt «Another Country Song» kõlas nende esituses aga üllatavalt värskelt.

Viimati olid piigad kokku saanud varasuvel, kui Põltsamaal elav Ly Tatjanal Viljandis külas käis.

«Mis parata, vahemaad on suured ja seepärast saamegi harva kokku,» kahetseb Ly.

Mispeale nüüdsest enamjaolt pealinnas tegutsev Tatjana pahvatab, et sõbratar peab kiiremas korras Tallinna kolima.

«Varem olime päevast päeva koos, teadsime isegi selliseid pisiasju nagu näiteks see, mida kumbki täna sõi. Kuid teineteise eluga oleme küll siiani kursis,» tähendab Ly, «lähedus meie vahel on säilinud.»

Nightlight Duo viimane esinemine oli pea kaks aastat tagasi eurolaulukonkursil. Et bänd laguneb, teadsid Ly ja Tatjana ette. «Minu kõhuke hakkas kasvama,» põhjendab Ly, kelle tütar Lisett on praegu aasta ja kolmekuune. Tatjana seisis seetõttu valiku ees – kas jätta lauljaamet sinnapaika või jätkata solistina. Neiu otsustas viimase kasuks ning esimest korda astub ta koos kahe tantsijaga publiku ette juba oktoobri lõpul.

Ly tunnistas, et lauljatest kolleegide seltskonnas oli üle hulga aja tore viibida, vanu sõpru kohata, kuid et samas puges hinge ka pisut ebakindlust. «Värin on sees. Mitte lavakartus, vaid kogu varasem elu tuleb meelde. Olen ju viimasel ajal elanud rahulikku pereelu. Raske on tulla ja olla jälle see, kes olin enne...»

Kas Nightlight Duo kunagi taas kokku tuleb, ei oska kumbki neiu ennustada. «Peaksime seda jumala või saatuse käest küsima,» arvab Tanja. «Soov lavale naasta on mul küll,» nendib EBUs viimasel kursusel rahvusvahelist ärijuhtimist tudeeriv Ly tõsiselt. «Aga millisel moel või näol – selles on küsimus. Usun, et kõigil kunagi laval olnud inimestel jääb selline soov sisse.»