TALGUD LINNAMÄE LINNUSE TAASTAMISEKS: Talgulised Raul Kübarsepp (pildil vasakul) Lõuna-Eesti rollimänguseltsist ja Mati Nuut Keskmaa ordust olid ühed neist, kes panid aluse Kassinurmel Linnamäe linnuse taastamisele. «See oli eelkõige tutvumine uue paigaga ning sellest saadud positiivne meeleolu. Lisaks saame tulevikus näidata käega linnuse poole ning öelda, et minagi panin käed külge,» rõõmustab Mati Nuut.Foto: Aldo Luud
Inimesed
15. juuni 2004, 00:00

Võidupühal läheb Linnamäe linnuse vallutamiseks

Kuni tõsisemaid talutöid veel napib, käis Keskmaa ordu koos Lõuna-Eesti rollimänguseltsi liikmetega Kassinurmel abiks sealse Linnamäe linnuse ehitusel.

Infot levitati interneti Tolkini fännide foorumitel. «Ega teistmoodi poleks saanudki, töökätele ei oleks muidu ruumi ega tööriistu jätkunud,» usub Tallinnast Kassinurmele tööd rühmama sõitnud Keskmaa ordusse kuuluv talguline Mati Nuut.

«Keskmaa ordu liikmed nimetavad end küll tolkinistideks, kuid see tähendab ka huvi ajaloo, mütoloogia ja folkloori vastu ning loomulikult ka loodusearmastust. Meie puudumine linnuse ehituselt oleks meie endi jaoks olnud imelik,» arutleb Nuut, kelle hinnangul oli Tallinnast umbes paarisaja kilomeetri taha ehitama tulnud 29 inimest.

Hommikul istutasid talgulised puid, lõuna paiku asuti linnuse taastamistööde juurde. «Talgud on mõnus aktiivse puhkamise viis. Ronida päikese alla ja teha higistama ajavat tööd on minu jaoks, kes ma olen väikesest saati aiamaal sedasorti puhkust saanud, täiesti nauditav. Usun, et ka kõigile teistele, kes koolist või kontorilaua tagant talgutele tulid, andis selline töö väga hea enesetunde,» leiab Nuut.

Lisaks toredate inimestega kohtumisele rõõmustab Matit, et sai tutvuda uue kauni paigaga. «Sel kohal on väga hea aura, nagu Viljandi lossimägedel,» kinnitab Mati, kellele talgud tähendasid ühtlasi ka turismireisi, sest enne tõsist tööd räägiti talgulistele ka Kassinurme eluolust.

Kassinurmel asuv Linnamäe linnus peaks kerkima ligi 6 meetri kõrguseks. Kuigi tegemist on vaid fragmendiga linnusest, tuleb sellele ka linnuse torn.

Linnus plaanitakse avada 23. juunil ja samal päeval lavastab rollimänguselts seal ka linnuse vallutamise.