ŠAMPANJA FORTUUNA AUKS: «Oma jõududega poleks me remonti ette võtnud!» ütlevad Virve ja Olev Saar.Foto: Mati Hiis
Inimesed
29. mai 2004, 00:00

SL Õhtulehe fortuuna abil kodu kauniks

SL Õhtulehe tellijate Virve ja Olev Saare kodus voolas šampanja ning pakuti mitut sorti torte, et tähistada SL Õhtulehe tellimiskampaania loosivõitu ja äsjalõppenud remonti.

Sügisel loosis SL Õhtuleht kampaanias «Kodu korda!» oma tellijate vahel välja 100 000 krooni remondiraha. Õnnelikuks võitjaks osutus tallinlanna Virve Saar.

Kuivõrd kopsaka summa siht-otstarve oli kodu kaunistamine kõikvõimalikes vormides, jättis see võitjale raha kulutamisel vabad käed. Perekond Saar otsustas korda teha köögi ja vannitoa. «Nüüd on meil ilusad uued ruumid, ainult elanikud on vanad,» on Virve rõõmus. «Aitäh fortuunale! Omal jõul poleks me sellist remonti kunagi ette võtnud.» «Lisaks saime korda ka elektrivarustuse,» täiendab Olev.

Remont algas märtsis ja oli aprilli lõpuks valmis. Tempo tundub kaunis kiire.

«Kus nüüd! Endale tundus aeg küll pikk,» tunnistavad Saared. «Ära tüütas see kastide otsas elamine.» Vannitoa remont tõi tüdimusse teatud vaheldust. «Ei saanud ju WCsse,» kihistab Virve, meenutades kahepäevast pingelist ehitusjärku. «Käisime kas naabri juures või Säästumarketis. Lõbu laialt!»

Köögiga läks lihtsamalt. Suvekodust toodi väike elektripliit, millel perenaine elutoas süüa vaaritas.

Vannituba sai valmis kaheksa päevaga. «Siin oli meil varem vann. Pesumasin oli hoopis köögis,» kirjeldab perenaine. Nüüd on vannitoas stiilne dušinurk. Köögiga läks kauem, sest mööbli tellimine ja ootamine võttis oma aja. Tulemuseks on ilusas köögis kena kasepuidust mööbel, uus külmik, õhupuhasti.

«Mehed olid tublid,» kiidavad Saared mööblimeistreid ja SL Õhtulehe kuulutusekülgedelt leitud remondibrigaadi. «Olid küll umbkeelsed, aga tegid väga kvaliteetset tööd. Ainult peremees oli neil natukene tõre – pensionärid polnud tema meelest piisavalt head tellijad!»

Lõpp hea, kõik hea. Kuna perepea on eluaeg tegutsenud ehitusalal – koguni õppejõu ja peainsenerina –, oli remondimeestel tegemist nõudlike klientidega, kellel sõlmitud leping kogu aeg käepärast.

Olevil ja Virvel on kaks last ja seitse lapselast. SL Õhtulehte kavatsevad nad edaspidigi tellida ja lugeda.

«Kõige tähtsamad on igapäevased uudised: kas jälle mõni tramm on maha võetud, kuhu tasub minna, kus tohid autot parkida ja kus mitte, kes pannakse vangi ja keda ei panda,» muheleb Olev. «Seda infot mujalt ei saa!» Ekstra jälgib mees uudiseid ehitusest ja kinnisvarast ning spordikülgi, abikaasat huvitavad rohkem inimestelood.

Sellistele SL Õhtulehe sõpradele võiks fortuuna naeratada ka edaspidi. «Oh, ma olen tõenäosusteoorias liiga kindel – ühte kohta kivi kaks korda ei kuku!» kostab Olev heatujuliselt.