Inimesed
29. mai 2004, 00:00

Eesti miss sammu kaugusel «Miss Universumi» finaalist

«Tundsin ennast täiesti omas elemendis,» kirjeldab Sirle Kalma «Miss Universumi» võistluse esimest avalikku lavaleastumist, eilset bikiinides demonstratsioonesinemist. «Olin vähe saledam kui teised. Samas ei ole keha seal kõige olulisem,» lisab ta.

Ecuadori pealinna Quitosse helistades võtab hotellitoas telefoni esmalt vastu Sirle toanaaber Taani miss. «Oh, you want Miss Estonia?» (Oh, te soovite Miss Estoniat?) Sirle võtab toru ja ütleb unise häälega (kohaliku aja järgi on kell kaheksa hommikul), et tal olekski aeg üles tõusta. Tegelikult võiks ta täna küll magada kella kümneni, ehkki tavaliselt saavad missid puhata keskmiselt vaid 4–5 tundi ööpäevas. «Oh, ma olen sellega harjunud,» räägib Sirle, «siin ikka helistatakse. Täna näiteks helistas mu poiss mulle kella kahe ajal öösel.»

Täna on ainus päev, mil saab kauem magada, sest kõike otsustav intervjuuvoor on alles õhtul. Eilse lavademonstratsiooni põhjal tegi ˛ürii kandidaatide seast esmase valiku. Sirle tunnistab, et siis oli küll närv sees, kuna alguses teatati missidele, et ainult selle vooru põhjal valitakse välja 15 finalisti. Lõpliku otsuse teeb ˛ürii aga hoopis täna õhtul intervjuuvooru järel, mil iga kandidaat on ennast kuni kahe minuti kestel tutvustanud.

Sirle on oma demonstratsioonesinemisega rahul, sest lavaproovid ei läinud tal enda arvates sugugi nii hästi. On ju 80 missile lavaliikumist selgeks teha keeruline, sest paljud ei oska inglise keeltki. Sirle kommenteerib: «Karju appi, prooviesinemine oli ikka hoopis teistmoodi.»

Millised on eestlanna šansid lõppvõistlusel, ta aga öelda ei oska. Tema hinnangul võidutsevad konkursil pigem temperamentsed latiinoneiud. «Nad on jube ilusad, tõmmud ja pikkade tumedate juustega.»

Kõhutõbi, mis piinas pea veerandit missidest, on nüüdseks üle läinud ja kõik on terved. Eesti esikaunitari tõbi ei tabanud, kuid tal on selle tekkimise kohta oma teooria: «Siin on kõik nii räpane, et ükskõik mida puutud, pead pärast käed ära pesema. See võis täiesti sellest tulla.»

Miss Estonia 2004 Sirle Kalmale võib kaasa elada 1. juunil, mil Ecuadori pealinnas Quitos valitakse tänavune Miss Universum.