LÄHEB OPERATSIOONILE: Ansambli Meie Mees trummar-solist Toomas Pae kannatab viimastel kuudel kõhunäärmes paisuva tsüsti pärast suurt valu. «See on nii piinav ja painav haigus, et ootan juba, millal vaevast lahti saan,» ütleb ta.Foto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
28. aprill 2004, 00:00

Meie Mehe trummar Törlep: Ei suutnud seda valu rohkem kannatada!

Poppansambli Meie Mees trummar-solist Toomas Pae vaevleb kõhunäärme tsüsti tõttu valudes. Teda ootab ees operatsioon ning bändil tuleb kaks kontserti ära jätta. «Väga kehv olemine on. Valuvaigistiteta ei saaks üldse olla,» tunnistab Pae, et ei suuda enam valu kannatada.

Eile päeval lebas Toomas Pae, artistinimega Törlep, kodus voodis. Sõi jogurtit, mis on pudeli vee ja banaani kõrval pool ta päevasest toidusedelist. Süüa ta rohkem ei tahagi – mida rohkem sööb, seda piinavam on valu rindkeres. Valu leevendamiseks otsib bändimees kogu aeg uut asendit.

Tuleval kolmapäeval läheb Törlep operatsioonile: kasvajataoline moodustis eemaldatakse. «Mis siin ikka karta. See on nii piinav ja painav haigus, et ootan juba, millal vaevast lahti saan,» räägib trummimees, kelle sõnul pabistavat elukaaslane vaat et rohkemgi.

Lühiajalist suruvat valu rindkeres on Törlep tundud juba ammust aega. Enda sõnul pidanud ta seda närvipõletikuks või pisikeseks külmetushaiguseks, mistõttu arsti juurde ei läinud. Mida aeg edasi, seda suuremaks valu läks. Tänavu veebruaris, ühel hommikul pärast kontserti Viitnas, tundis Törlep end nii halvasti, et kutsus koju kiirabi. «Arvati, et mul on südamega midagi lahti, ja mind pandi haiglas südameosakonda. Aga tuli välja, et süda on mul korras nagu Norras!»

Arstid avastasid, et trummimehe veresuhkrunäit on kõrge. «Mind saadeti arvuti alla ja avastati kõhunäärmes 3x7 sentimeetri suurune veretsüst,» räägib Törlep, kelle kõhunäärmest eemaldati tookord 800 grammi suurune pahaksläinud vere kogum. Ta pidi haiglas olema paar nädalat. «Eks see haigus on mu eluviisidest tingitud – magamatus, valed söömiskorrad ja üldse mitte söömine. Need kõik on soodustavad asjaolud.»

Eile käis Törlep taas arsti juures. Selgus, et kõhunäärmetsüst paisub taas. «Arst ütles, et pole mõtet tühjaks lasta – tuleb nagunii tagasi,» räägib Pae, et peab operatsioonile minema.

Praegu saadab Törlepit valu nii magamise ajal kui ka siis, kui ta kontsertidel trummi mängib. Ühtki kontserti pole ta valu pärast pooleli jätnud. «Kontserdid tuleb ära teha! Isegi läbi valu. Laulude vaheajal tõmban end kägarasse ja joon vett. Pole hullu,» kõneleb Törlep, kel tuleb ka homme õhtul Bonnies & Clyde’is lavale astuda.

Pärast operatsiooni kavatseb muusik oma eluviisi muuta. «Söömisharjumusi tuleb parandada ja peab rohkem magama. Enam pidu pidada ei saa – alkoholikeeld on täielik. Viimati võtsin jaanuaris natuke viina ja ongi kõik.»

Bändi mäned˛eri Emil Oja sõnul tuli Törlepi operatsiooni pärast ära jätta järgmisele nädalavahetusele planeeritud esinemised ööklubis Panoraam ja Viitna kõrtsis. «Puhkame enne suvist hullumaja ja õpime uusi lugusid, sest juunis peaks meil uus plaat tulema,» ütleb Oja ja loodab, et 14. maiks, kui bändil on kavas esinemine Viljandimaal, on Törlep taas rivis.

Trummari operatsioon jätab oma jälje ka praegu vändatavasse Kanal 2 tõsielusarja «Meie mees». «Probleem on keeruline, sest bändi esinemisgraafikusse tekib auk. Eks näis, mis saab,» sõnab sarja autor Urmas E. Liiv. «Kui selliseid olukordi kirjutatakse mängulistesse seriaalidesse sisse, siis meile tuli see lihtsalt elus ootamatuna kätte. Eks kaamera läheb ka haiglasse, aga mitte operatsioonisaali, sest me ei tee meditsiiniteemalist saadet.» Liivi sõnul jõuab Törlepi haiglaskäik ekraanile sarja eelviimases osas mai keskel. Ta loodab, et trummari operatsioon läheb hästi, ja viskab võllanalja: «Ei taha, et sari saab kurva lõpu...»