TELEREPORTER: Katrin tahaks teha lugusid ekstreemspordist ning autodest. Eriti hingelähedased on talle Ameerika «uue kooli» ja «vana kooli» võimsa mootoriga autod.Foto: Raoul Suvi/Starlight Agency
Inimesed
5. märts 2004, 00:00

Vanilla Ninja Katrin sai ZTV püstolreporteriks

TV3 noortesaate «ZTV» reporteriteotsingu võistluse «Teletalent 2004» võitjateks kuulutati tüdrukutebändi Vanilla Ninja liige Katrin Siska ning trummi ja bassi DJ Margus Talvik. «ZTV» saatejuhid peavad olema sellised, keda noored fännivad, põhjendab ˛ürii valikut võistluse korraldaja Raoul Suvi.

«Lihtsalt eriti rõõmus tunne on,» õhkab Katrin Siska. Kuna Vanilla Ninja on praegu Saksamaa tuuril, ei olnud neiu kohal, kui kolmapäeva õhtul Tallinna klubis Bon Bon võitjad välja kuulutati. Rõõmustava teate sai Siska sõnumiga. «Eile oli meil üritus ja kui see saabus, olin jalust rabatud,» räägib Siska.

«ZTVsse» lugude tegemiseks lubab Katrin Siska bändi, kooli ning tuuri kõrval siiski aega leida. Tuur kestab kaks nädalat, seejärel tulevad tüdrukud nädalaks Eestisse, kuid lähevad Saksamaale tagasi – seega teletööd märtsis Katrin siiski tõenäoliselt ei tee. Aprillis on bänd tagasi Eestis, siis on laulja Maarja Kivil tarvis koolis lõpukirjandit kirjutada.

Tahab teha ekstreemspordilugusid

Finaaliks tegi Siska saatelõigu autoremonditöökoja omanikust ja breiktantsijast Ilmar Teeväljast. Edaspidi tahakski Katrin teha lugusid ekstreemspordist ning autodest. Eriti hingelähedased on talle Ameerika «uue kooli» ja «vana kooli» võimsa mootoriga autod. Järgmise loo kontseptsioon on Katrini peas juba valmis, kuid millest lugu räägib, jätab ta saladuseks.

Saate produtsendi Raoul Suvi sõnul on neil plaanis Siskat välismaalgi kasutada. Selleks peaks ka võttegrupp Saksamaale minema. Siskal selle vastu midagi ei ole: «Eks ma kajastaks mingeid põnevaid üritusi ja huvitavaid olukordi, sest siin neid jagub. Inimesed on ka teistsugused, kõike on palju rohkem ja kõik on palju suurem.»

Aasta tagasi samuti talendiotsingukonkursiga saatejuhiks saanud bändikaaslaselt Piret Järviselt Katrin Siska näpunäiteid teletööks saada ei taha: «Tahan ikka ise hakkama saada!»

Margus Talvik mõttetuid lugusid ei tee

Ka Tallinna Pedagoogikaülikooli sotsiaaltöö esimese kursuse tudengi, 19aastase Margus Talviku jaoks tuli võit üllatusena. «Jõudsin üritusele vahetult enne seda, kui võitjad välja kuulutati, ootusärevust mul küll ei jõudnud tekkida. Arvasin ikka, et võidab Siska või Pedanik, ennast ei pannud küll kuskile.»

Finaaliks tegi Margus loo trummi ja bassi tegija MC Bustaga. Tulevikus plaanib noormees teha lugusid, mis hariksid nii televaatajat kui ka teda ennast. Margus tahaks teha lugusid muusika või digitaalkunsti valdkonnast. «Ootan, kuni tuleb hea mõte ja siis teen ära, eriti nüüd, kui selleks võimalus on,» räägib Margus Talvik. Kui kindlat ideed ei ole, siis lihtsalt augutäiteks lugu ka mõtet teha ei ole, kinnitab ta – vaba aega mõttetute lugude tegemise peale raiskama hakata ei kavatse, sest kooli ja diskoritöö kõrval töötab noormees ka reklaamialal.

Konkursi ˛üriisse kuulusid peamiselt «ZTV» praegused tegijad, samuti võeti arvesse internetiportaalis uno.ee ilmunud hinnanguid. Siska ning Talvik valiti saatesse peamiselt heade ideede ning kontaktiderohkuse pärast. Siska ja Talvik teevad «ZTVs» kaasa hooaja lõpuni (mai), seejärel otsustatakse, kas nad jätkavad ka uuel hooajal. «ZTV» saadet juhivad endiselt Eveli Ventsli ja Lauri Pihlap.