HÄRRAST SAI PROUA: Habemik Dave’i asemel võib nüüd näha vanaldast blondi prouat, kes kannab õlgadeni ulatuvaid heledaid juukseid krunnis.Foto: Internet
Maailm
11. veebruar 2004, 00:00

Jethro Tulli rokkar David Palmer lõikas end naiseks

Endine Jethro Tulli klahvpillimängija David Palmer tegi läbi soovahetuslõikuse. 66aastane muusik kannab blonde juukseid, liibuvaid retuuse ning nime Dee.

1970ndate superbändi Jethro Tull endine liige ei tee soovahetusest saladust. «Tahan, et minu üle otsustataks üksnes mu muusikuvõimete, mitte millegi muu järgi,» ütles Dee Palmer Briti lehele Daily Mirror Lanzarote kuurordist, kus ta oma esimest sooloplaati salvestab. Dee möönab, et paljusid Jethro Tulli fänne võib tema otsus šokeerida. «Jah, te räägite sama inimesega, kelleks te mind pidasite – aastaid maailma suurimate bändide hulka kuulunud Jethro Tulli klahvpillimängijaga.» Kuid habemik Dave’i asemel võib nüüd näha vanaldast blondi prouat, kes kannab õlgadeni ulatuvaid heledaid juukseid krunnis.

Dee ütleb, et tema soov sugu muuta oli Briti muusikaringkondades aastaid avalik saladus. Kuid vabadust oma plaan ellu viia tundis ta alles üheksa aastat tagasi pärast abikaasa Margareti surma. «Olen kolmandast eluaastast selline olnud. Sugu ei taha vahetada mitte üksnes memmekad. Tüdruk-olemine nõuab palju enamat.»

Kuigi Dee väidab, et kõik lähedased on tema otsust toetanud, ütleb keegi perekonnatuttav, et see pole sugugi nii. «Mitte et keegi oleks eelarvamuste küüsis. Asi on lihtsalt Davidi käitumisviisis. Ta ei paista mõistvat, kui tohutut mõju tema otsus perekonnale avaldab.» Ent Jethro Tulli laulja Ian Anderson on kahe käega endise bändikaaslase soovahetuse poolt. «Algul oli mul seda raske mõista. Kuid ma toetan tema otsust täielikult.» Uudisega leppis Anderson siis, kui David talle helistas ja ütles: «Mul on vaja rääkida ühest tähtsast asjast, mis mu üha suurenevat rinda rõhub.»

Rock’n’roll-eluviisist pole Dee’l, endisel Kuningliku Hobuvahtkonna sõduril ja Kuningliku Muusikaakadeemia stipendiaadil, kavas loobuda. Juba veebruaris alustab ta Suurbritannias kontserditurneed.