STSEENID ELUST ENESEST: «Poiss! Mis sa kisud elektroonikat! Loe värsket ajalehte!» põrutab isa Ervin (Andrus Vaarik ja lajatab raadiot näppivale Villile (Peeter Ojale) ajalehega piki pead. «Jäta laps rahule!» käratab ema Valve (Maarika Vaarik). Onu Uuno (Harry Kõrvits) on naabrite juures omainimene.Foto: Arno Saar
Eesti uudised
18. detsember 2003, 00:00

«Kitsas king» kolib raadiosse

Jaanuari lõpust askeldavad kunagise menuka telesarja «Kitsas king» mehed Andrus Vaarik, Peeter Oja ja Harry Kõrvits koos uue pereema Maarika Vaarikuga hommikuti raadios.

Meelelahutusärimees Aivar Lepping tegi teoks ammuse idee: ajas vana kamba kokku ja registreeris omaaegse menusaate «Kitsas king» ning selle tegelased, Kinga perekonna kaubamärgina.

26. jaanuarist on Kinga pere ja onu Uuno igal argipäevahommikul kella 8.15 paiku Star FMi eetris.

Aivar Lepping usub, et uued Kinga-lood saavad hitiks: «Muidu ma seda ju ei teeks,» märgib ta. Kevadeks plaanib ta etendusi ööklubis Panoraam ja suvel tuuri kogu Eestis.

Lepping tunnistab, et kultusperekonna King nõusserääkimine nõudis vaeva ja ka raha. Asjaajamist alustas ta Andrus Vaarikust.

Reklaamialal töötav Harry Kõrvits pelgab, et aastaid teatrist kaugel seisnud inimesena võib ta pisut roostes olla. Kolleegid viskavad nalja, et eks sa kanna siis ka raadiosalvestustel valget maikat (mis tal reklaamiklipi võtetel produtsent Aivar Leppingu kodus seljas on) ja tätoveeringut (käsivarrele pastakaga joonistatud) – küllap fiiling sisse tuleb!

«Nagu vanasti,» leiab Kõrvits, kes ei kõhelnud hetkegi taas onu Uunoks kehastumast. «Tehnika on teine ja soojem on ka. Kui me Villu (stsenarist Villu Kangur – toim.) juures tegime, oli nii külm, et suust tuli auru. Kahju, et saate esimesi salvestusi enam alles pole.»

Villu Kangur on nüüd tegev ka ETV telemängu «Teletaip» juures ja Hardi Volmer on «Pehmete ja karvaste» stsenarist.

Villu Kanguri sõnul läks perekond Kinga maailma uuesti sisseelamine suhteliselt libedalt, ehkki vahepealsete aastate jooksul on juhtunud nii mõndagi. Kinga pere on vanalinna tagastatud korterist välja tõstetud ja elab nüüd Mustamäel, naabrimees onu Uuno (Harry Kõrvits) lahutamatu satelliidina kaasas. Pereisa Ervin (Andrus Vaarik) on taksojuht. Tänu klientuurile poliitikutest kuni soomlasteni on ta eluga hästi kursis. Ervin on võtnud ka uue naise. «Uus pereema Valve (Maarika Vaarik) on, nagu Eevikenegi oli, igipõline pedagoog. Uunol aga on üheksa ametit ja kümnes nälg. Põhitöökoht on päästeametis,» avaldab Kangur.

Perepoeg Villi (Peeter Oja) on laiahaardeline ärimees, kellel aga (sula)raha kunagi pole.

Sü˛eele lisab vürtsi tõik, et kõik tegelaskujud kuuluvad erinevatesse parteidesse.

Pole välistatud ka külalisnäitlejad, nagu Juhan Parts ja Edgar Savisaar? «Igati teretulnud. Ühes korralikus Eesti peres on Edgar Savisaar alati oodatud,» usub Villu Kangur.