Inimesed
20. september 2003, 00:00

Kosmikud tulevad tagasi

Kolm aastat tagasi tekkinud ja siis solist Taavi Pedriksi ootamatu surma tõttu tegevuse lõpetanud ansambel Kosmikud on otsustanud püünele naasta. Sedakorda juba uue solisti, Eesti Rahvusmeeskoori baritoni Meelis Hainsoo ehk Hainziga.

«Vahepeal oli tõesti selline tunne, et ansambel on koost lagunenud,» tunnistab kitarrist Andres Vana. «Taavi surm oli meile kõigile suur ootamatus ja kõik jäi seisma. Nüüd otsustasime otsast alata.»

Hainzile tegid Kosmikud ettepaneku uueks solistiks hakata juba aasta eest. «Ütlesin siis ära, ma ei julgenud,» kinnitab ta. «Otsisime Taavi sarnast tüüpi, seda just hääletämbri ja esituslaadi poolest,» lisab Andres.

Rokklauljana kasutab Hainz loomulikult hoopis teisi võimalusi hääle tekitamiseks kui ta seni koorilauljana kasutanud. «Otsisime stuudios tükk aega seda õiget viisi, klassikalise laulukooliga pole rokkbändis midagi peale hakata,» nendib ta. «Algul oli uutelt salvestistelt oma häält ikka väga veider kuulata. Keegi mu tuttavatest, kellele lugusid lasin, ei tundnud mind lauljana ära.»

Peatselt ilmuva Kosmikute teise plaadiga «Kuidas tuli pimedus» on mehed rahul. «Liin on jäänud samaks, aga muutunud siiski veidi rõõmsamaks,» ütleb Andres. Lisaks temale ja Hainzile löövad kaasa bassimees Kõmmari ja löökriistamängija Kristo Rajasaare.