BEHEMOTH ROKKIS PUBLIKU MÖLLAMA: Poola päritolu ekstreemmetalkultusbänd laval pooletuhandepealist publikut kuumaks kütmas...Foto: Mari Peterson
Inimesed
9. september 2003, 00:00

«Behemoth rokkis täiega!»

Nii arvas suurem jagu neist poolest tuhandest persoonist, kes laupäeva õhtul Tartu Sadamateatris Hard Rock Clubi sügishooaja avakontserdist osa said.

Asjatundmatutele selgituseks: peaesineja Behemoth on Poola päritolu ja maailma raskemuusikaajakirjades korduvalt kultusbändi tiitliga pärjatud. Möödunud nädalavahetusel rõõmustas Behemoth minituuri Baltic Invasion 2003 raames lisaks Tartule ka Riia ja Vilniuse metal-publikut.

HRC eestvedaja Kaido ‘Draconic’ Haavandi silm särab pärast kontserti rahulolust: «Mul on väga hea meel tõdeda, et hea metal’i austamisega on Tartus ja tegelikult kogu Eestis kõik parimas korras. Behemoth on hetkel maailmas üks tegijamaid ekstreem-muusikabände, kes pidevalt USA ja Euroopa vahet pendeldab.» Lava taga räägitule toetudes loodab Draconic, et kuna siinse publiku soe vastuvõtt bändimeestele siiralt südamesse läks, on neil ehk pärast praegu töösoleva plaadi «Conjuration» valmimist jälle mahti ka siiakanti tulla.

Need, kes Behemothi just oma lemmikbändide hulka ei liigita, ammutasid naudingut kodumaiste Echtalioni, Surrogoati ja Horricane’i ülesastumisest. Viimase neist tituleerib Solwaigi kitarrist Jan Talts päeva parimaks esinejaks ja ärgitab: «Ülikõva! Kõik paigas, lood läbimõeldud, sound täielik power. See bänd võiks vabalt läände minna.»