POEET JA ROKKLAULJA: Bertrand Cantant on üks kuulsamaid Prantsusmaa rokkmuusikuid, kelle elu on tõepoolest olnud sarnane tuntud hüüdlausega: sex, drugs and rock`n`roll! (seks, narkots ja rokk).Foto: Repro
Maailm
4. august 2003, 00:00

Kuulsuste armukadedusdraama tõttu jäi viis last vanemateta

Näitlejatar Marie Trintignant suri pärast seda, kui oli saanud korduvalt lööke pähe, kinnitas Pariisis tehtud lahang. Tema perekond alustab kohtuasja kultusrokkbändi Noir desir laulja, Prantsuse uueks Rimbaud`ks peetava Bertrand Cantant`i vastu.

41aastane Marie Trintignant on mänginud üle 40 filmis, kuid rohkem on ta tuntud oma skandaalse armuelu poolest. Kolmest abielust on tal neli poega, noorim, Jules, on viieaastane. Bertrand Cantant on abielus Christine`iga, neil on tütar.

Cantant´i advokaadi sõnul algas Vilniuses lööminguni arenenud kokkupõrge pärast seda, kui Marie Trintignant oli leppinud ühe oma eksabikaasaga (filmire˛issöör Samuel Benchetrit, Marie kahe noorema lapse isa) kokku, et nad sõidavad koos suvepuhkusele.

Cantant kuulis kõnet pealt ja süüdistas kohemaid Marie`d truudusetuses. Näitlejatar olla pärast kibedat sõnavahetust küünte ja hammastega Cantant`ile kallale läinud ja mees seepeale rusikad käiku lasknud, kinnitab advokaat, kes ei mõista, miks pealtnägijad ei sekkunud ja miks kiirabi kutsuti alles neli tundi hiljem, kui oli juba hilja. Trintignant oli juba koomas, ei aidanud Vilniuses tehtud operatsioonid ega Prantsuse arstide püüd tema elu päästa. Näitlejatar suri reedel.

Trintignant`i perekonna advokaat kinnitab, et armukadedus võis olla põhjus, miks Cantant purjuspäi enesevalitsuse kaotas. «Kuid oli teada, et Marie´l olid eksabikaasaga head tööalased suhted ja ühiste laste pärast käisid nad ka läbi,» ütleb advokaat.

Cantant´i ja Trintignant´i pool aastat kestnud armusuhet iseloomustavad teised bändiliikmed kui meeletut ja tasakaalutut. «See oli õnnetus, ma olin hull, aga ma ei tahtnud tappa,» kinnitab Cantant. Prantsuse välisministeerium on arvanud, et kohut tuleks laulja ning poeedi üle mõista kodumaal. Igal juhul loodetakse, et ta saab karistust kanda Prantsuse vanglas.

Cantant on praegu Vilniuse vanglahaiglas närvikriisi tõttu. 16aastaselt 1980. aastal koos sõpradega Noir desire`i asutanud Cantant´i haiglavoodi juurde saabus ka abikaasa. Prantsusmaal on Cantant´i hinnatud ka kui poeeti, kelle üks suuri eeskujusid oli sümbolist Arthur Rimbaud, ülemöödunud sajandi prantsuse luulekeele suur uuendaja.