SOOVIB PALJAID ETTEKANDJAID: USA räpp-punt Public Enemy soovib, et sööke ja jooke tooksid nende laudadele topless-näitsikud. Paraku see unelm meestel ei täitu – pole korraldajal juba täna algavale Pühajärve Beach Partyle tüdrukuid kuskilt võtta.Foto: Fotomontaa˛ (Tõnu Talivee, Tarmo Michelson)
Inimesed
13. juuni 2003, 00:00

Public Enemy nõuab puhketuppa topless-ettekandjaid

Kui Pühajärve Beach Party välismaised staarid nõuavad korraldajalt topless-ettekandjaid, jamaica toitu, kliimaseadmega puhketuba ja limusiini, siis Eesti tuntumad bändid lepivad vaid esinemistasu, käterättide ja kergete söökidega.

Pühajärve Beach Party pea-esineja Shaggy management on saatnud ürituse korraldajale nõudmised, mille järgi soovib staar CD-mängijaga limusiini, 3 mobiiltelefonikaarti koos ettemakstud tunniajase kõnevõimalusega USAsse, nelja puhketuba kliimaseadmega, ilma gaasita mineraalvett, kuus liitrit mahla, Hennessey konjakit, jamaica, tai või hiina toitu.

«Staarilik nõudmine. Mis puutub aga erilistesse toidusoovidesse, siis pakume ikka kõikidele artistidele ühesugust sööki ja jooki. Kust seda jamaica toitu ikka Tallinnas saada oleks. Pole ju võimalik ka igale festivali 50 esinejale eraldi menüüd koostada,» kommenteerib nõudmisi Beach Party peakorraldaja Peeter Rebane.

Public Enemy keeldub alkoholist

Teise peaesineja, USA räpp-ansambli Public Enemy nõudmiste pagas on kõige suurem. Näiteks soovivad nad puhketuppa täisnurkset lauda, duširuumi 20 käterätiga, kümmet värskelt küpsetatud kala, 2 suurt juustupitsat, värske mahla pressi, kalkunilõike, kartuliputru. Bänd on veel märkinud, et mitte mingil juhul ei tohi pakkuda sealiha ja alkohoolseid jooke.

Alles eile helistas Public Enemy agent Beach Party korraldajale ja palus, et võimaluse korral tooksid sööke-jooke bändi liikmetele ette topless-tüdrukud. «See on kõige kreisim soov, millest eales kuulnud,» sõnab Rebane. «Ei usu, et meil on aega nahast välja pugeda ja hakata Tallinna striptiisibaarist Otepääle tüdrukuid komandeerima.»

Saksa legendaarne Alphaville soovib riietusruumi täies pikkuses peegleid ja lauale lilli. Mis kõige kummalisem, kontserdipaigas ei tohi 20 minutit enne esinemist teha ühtegi poliitilist teadaannet. Jookidest soovivad nad mineraalvett, mahla, õlut ning punast ja valget veini.

«Tegemist on Berliini sakslastega, kes ei taha esineda üritustel, mis on mõeldud poliitilise propaganda jaoks. Seetõttu on ka see punkt lepingusse viidud, et me ei saaks teha üritust, mida sponsoreerib mõni partei,» ütleb Rebane.

Rootsi tantsubänd Alcazar on kõige tagasihoidlikuma nõudmiste paketiga. Soovitakse 2 riietusruumi, värskelt pressitud apelsinimahla, valget veini ja sõiduks luksusautot.

«Alcazar on väike bändike, kellel on paar toredat hitti, kuid ta pole maailmamõistes megastaar. Seetõttu pole neil põhjust ka nõuda nii palju kui teised. Aga oma valge veini ja luksusauto saavad nad kindlasti!» lubab Rebane.

Kõiki staare seob see, et nad soovivad viietärnihotelli, sõiduks luksusautot, mitut puhketuba, duširuumi ja WCd.

Eesti staaridele piisab tualetist

Eesti staaridel on vastukaaluks panna vaid nõudmised, et oleks elementaarsed võimalused end hästi tunda – pisike puhkeruum, WC, mõni snäkk, mineraalvesi.

Pühajärvel üles astuvate bändide Smilersi ja Jami mäned˛er Aarne Valmis ütleb, et staaride kummalistel nõudmistel on kaks põhjust. Üks on osa imagost, promost ja propagandast. Teine aga see, et kui staarid on aastas 365 päeva tuuril, siis tahavad nad igal pool maailmas endale ühesugust keskkonda. «Eesti artistid ei esine aastas nii palju ja taluvad teatud ebamugavusi mõnevõrra kergemalt. Kui kord nädalas tunned ebamugavust, siis sülitad nurka ja kogu lugu,» räägib Valmis.

Valmis teeb praegu Eestis Maie ja Valduri tuuri. Ta ütleb, et on ainuke tuuri korraldaja, kes on sunnitud oma välipeldikuid kaasa vedama. «Meie Eesti artistide soov on, et andke peldik ja koht, kus saaks riideid vahetada,» räägib Valmis ja lisab, et üks väike võileib ei teeks ka paha.

Reede öösel vastu laupäeva kell 1.00 lavale astuv Caater seadis korraldajale tingimuseks vaid puhkeruumi olemas-olu, kus on nii peegel ja käterätid kui ka kerged söögid. Samuti soovis Caater bändi seitsmeliikmelisele tiimile hotellis majutust. Karastusjookide olemasolu on iseenesest mõistetav. «Eesti esinejatel ei olegi koduses miljöös väga suuri nõudmisi. Tavaliselt piirdub see elementaarsete asjadega,» sõnab tehnobändi Caater mäned˛er Kalle Kukk. Ta lisab, et kui bänd on käinud esinemas Soomes, siis on korraldajale seatud tingimuseks kasti õlle, kasti siidri ja kangema liitrise napsupudeli olemasolu.