ARIELI PISINIPID: Need, mis võtavad vaid paar minutit aega, aga teevad tohutult meelehead. Nisuidu tagab siidise keha, avokaadoõli on iga daami kortsuvaenlane number üks ja porgandiõli annab särava jume.Foto: Erakogu
Inimesed
19. aprill 2003, 00:00

Ariel Klas: sööge hästi palju sidrunit

«Mina lähtun sellest, et ilu algab korralikust vundamendist. Kui inimene on seespidiselt krimpsus-krompsus ja hingeliselt stressis, paistab see ka näost välja,» ütleb alati särav Ariel Klas.

Enese ja oma pere ilu ning tervise eest hoolitsemine on dirigent Eri Klasi abikaasa Ariel Klasi (51) põhimissioon olnud juba paarkümmend aastat.

Ariel oli umbes kolmekümnene ja töötas Soomes pianistina, kui üks tuttav ladus ta ette terve rea põnevaid purke: «Nüüd pead sa oma ilu toitma hakkama. Et see on avokaado- ja see porgandiõli. Seda teed sa hommikul ja seda õhtul,» mäletab Ariel, kuidas ta kahes osas makstes soovitatud totsikud-potsikud kokku ostiski.

Varsti aga hakkas ta teatritöö kõrvalt juba ise Marja Entrichi biokosmeetikume müüma. Peagi edutati tublit müüki teinud kõrgharitud pianist väikeseks bossiks. Kui Eesti iseseisvus, pakuti Arielile võimalus teha kodumaale Marja Entrichi esindus. Selleks ajaks oli aga Arielist saanud maestro Eri Klasi abikaasa, ning ta oli oma senisest teatritööst ja iluhobist loobunud.

Pakkumine tuli täpselt õigel ajal

«Pakkumine tuli täpselt õigel ajal, sest just siis leidsin, et mul ei ole enam millestki rääkida! Räägin ainult Eri Klasist. Tema naljad on mul suus, aga ma ise olen täiesti tühi. Kuigi ma nägin tol ajal ära ka tõelise muusiku elu, arenesin igas suunas, isegi inglise keele õppisin selgeks, kannatas mu eneseväärikus – et ma pole mitte keegi,» mäletab Ariel.

Eri oli kaasa plaanile kosmeetikaga jantima hakata konkreetselt vastu, ent Ariel otsustas: «Vot nüüd ma teda ei kuula!»

Ja viimaks oli just Eri see, kes oma firmaomanikust naisukese üles sikutas: «Kuule, sul on nüüd firma, aga kus on su orkester?! Kellega sa tööle hakkad? Tõuse püsti, ma tulen kaasa, anname lehte reklaami. Sa pead ju otsima inimesed, kellele oma oskused edasi anda.»

Kosmeetiku juures vaid kord aastas

Kuigi proua Klas ei salga, et kogu aeg reisiva dirigendi kaasa elu tekitab stressi, näeb ta maestro käevangus alati värske välja. Ariel nendib, et juuksuriteeneid ta kasutab, kuid kosmeetiku juures käib haruharva – keskmiselt kord aastas, ja siis vaid massaa˛is.

«Praegu on trendisõna «stress». Ja see on tõsine asi. Neerud, kopsud, maksad – kõik puhastusorganid töötavad koos nahaga. Kui kusagil on jama, reageerib ka nahk,» teab Ariel.

«Maailma parim iluvitamiin on C-vitamiin. Mis kõige lihtsam – sööge võimalikult palju sidrunit, see paneb seedemahlad tööle,» soovitab Ariel, kes neelab hommikuti ja õhtuti tubli portsu kõikvõimalikke taimset päritolu vitamiine. Mehed, kes muretsevad potentsi pärast, võiks Arieli sõnul võtta kompleksvitamiini seleeniga.

Kuigi Arieli Soomes elavad tütred naersid esiotsa ema vitamiinihulluse välja, söövad nemadki nüüd hoolega etteantud toidulisandeid. Ariel muigab – isegi Eril on juba omad purgid nagu aamen kirikus: «Algus oli küll väga vaevaline. Kui Erile ette panna, et see ja see on tähtis, siis võtab ta ära küll, aga kui ma hakkan talle väga enesetargalt asju lahti seletama, hakkab ta selle kulul nalja tegema. Et ära sa kusagil seltskonnas sellest räägi!»

Arieli imemaailm – reiki ehk universaalse eluenergia rakendamise õpetus

«Reiki pole mingi ime, vaid loomulik energiasaamine väljastpoolt. Annab oskuse kätega aidata inimesi, kel on mõni haigus. Inimene saab tugevat elujõudu – umbes nii, et kui telekas virvendab, tuleb tehnik ja sätib pildi õigeks,» võrdleb Ariel. Ja kuigi tal on rääkida mitu tõestisündinud lugu hämmeldunud tuttavaist, kellele ta on oma käed peale pannud, ei pea ta ennast imetegijaks. «Ma ei pobise mingeid sõnu peale,» muigab Ariel, kellest sai tänavu 3. astme reikimeister.

Reikit kasutab Ariel ka enda peal. Lisaks selle, et õigesti mõtlemine aitab kodus tasakaalu säilida, kuulub enese kätega ülessoojendamine ka Arieli iluprotseduuride juurde.