VAIELDAMATU TEGIJA: «Kas ma nüüd vaieldamatu tegija olen, aga mingi märk on maas. Kindlasti polnud võit kalkuleeritud. Võistlus oli küllaltki tasavägine. Lõpupoole sain aru, et vist võidan,» ütleb «Supernoova» kahekordne laureaat Tanel Veenre (paremal).Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
7. aprill 2003, 00:00

Tanel Veenre: «Kindlasti polnud võit kalkuleeritud!»

Ehtekunstnik Tanel Veenre võitis teist korda moevõistluse «Supernoova» vanemas ehk niinimetatud professionaalide kategoorias. Noorematest tuli võitjaks Liisi Eesmaa, kes õpib Tartu kunstigümnaasiumis.

Viienda «Supernoova» finaalis jõudis Vene Draamateatri lavale kakskümmend kollektsiooni, mõlemas kategoorias astus üles kümme autorit. Iga disainer pidi esitama vähemalt viiest ja maksimaalselt kümnest kostüümist koosneva kollektsiooni. Iga ˛üriiliige sai anda punkte vaid viiele loojale (6, 7, 8, 10 ja 12 punkti). Hoolimata uuest hindamissüsteemist jätkus põnevust viimase hetkeni. Signe Kivi tunnistas pärast, et ehk hindas ta kollektsioone, kus oli rakendatud uusi ideid, isegi liiga palju.

Moefotograaf Toomas Volkmann oli võistlusest tõelises vaimustuses: «Mõtle – nii noored ja nii tasemel. Millised ideed!»

Publiku ja rahvusvahelise ˛ürii arvamus paistis kokku langevat – mõlemad võitnud kollektsioonid teenisid juba esitlemisel kõige suurema aplausi. Kui kuulutati välja Tanel Veenre võit, läksid kohalviibinud fännid suisa pööraseks. Liisi Eesmaa teenis võiduga 20 000 ja Tanel Veenre 50 000 krooni.

Laupäevaõhtust glamuuriüritust juhtisid Romi Erlach ja Elektra.