JULGE JA ENESEKINDEL: Eelvoorus ei olnud heledapäisele Kerlile näiteks probleemiks tõmmata pähe müts, mille ta ema kümme aastat tagasi vanaemale kudus. “Ma usun endasse ega hooli teiste arvamusest,” kinnitab Fizz Superstari finalist.Foto: Aldo Luud
Inimesed
21. juuni 2002, 00:00

Kerli Kõiv: “Saan kuulsaks Fizz Superstarist sõltumata.”

“Ma ei usu, et ma võidan. See oleks ime ja imedesse ma ei usu,” ütleb Kerli Kõiv enne “Fizz Superstar 2002” finaali.

Kerli Kõiv astub koos ülejäänud kaheksa finaali pääsenud noorega võistlustulle 21. juunil Riia suurimas ööklubis La Rocca. Samal õhtul selgub Universal Musicu plaadilepingu saaja.

“Püüan anda endast parima, aga ei taha, et minu peale liialt loodetaks. Mulle ei lisa kindlust, et sain konkursil ainsana ˛üriiliikmetelt maksimumpunktid,” nendib tütarlaps. “Kõik sõltub sellest, kuidas ma finaalis esinen.”

Kerli sõnul andis konkurss talle võimaluse ennast teostada. “Ma istuksin ilma selle võistluseta kodus, lakiks varbaküüsi ja vaataks “Vapraid ja ilusaid”,” naerab Elvast pärit tüdruk. Kindel on ta ühes: kuulsaks lauljaks saab ta isegi siis, kui konkurssi ei võida. “Usun endasse ja ühel päeval saavutan ikka selle, mida tahan, Fizz Superstarist sõltumata.”

Kerli nendib, et üheksa finalisti hulka pääsemine on võimas tunne, kuid ta peab ennast rahulikuks sundima. Talendikonkursi noorim osaleja ei osanud uneski sellist võimalust näha ja nutab hommikuti suurest õnnest. Neiu jaoks oli poolfinaali jõudmine suur saavutus, finaali jõudmine ületas ootusi.

Kerli Kõiv sai konkursil palju punkte Läti ja Leedu televaatajatelt. Finalisti arvates on põhjus heas läbisaamises. “Sealsetes ajakirjades ilmunud fotod on pisaratest ja kallistustest nõretavad. Siirus on minu trump,” arvab Kõiv.

Kerli lisab, et finaalis sõltub kõik publikust, ˛üriist ja esinejast endast. “Kõik lõppvõistlusele jõudnud on võitu väärt,” seletab neiu. “Mulle isiklikult meeldivad eriti Simona ja Daiva, sest neil on huvitav hääl.”

Elvast pärit tüdrukut tuleb Riia finaali saatma fännibuss, mis on täis sugulasi, tuttavaid, parimaid sõpru ja hullunud austajaid. “Toetajatesse suhtun hästi. Sugulased poleks normaalsed, kui mulle kaasa ei elaks,” on neiu kindel.

Kerli ei looda võita, aga arvab, et Fizz Superstari talendikonkurssi oli Eestile vaja. Neiu sõnul on palju avastamata lauljaid, kes said nüüd võimaluse.

“Mul läks hästi, sest Eesti lauljad on kõik tüüpilise häälega, minu hääl on aga natuke erinev,” on finalist kindel ja lisab: “Samas ei saa öelda, et ma nendest parem oleks, lihtsalt juhtus nii, et sain rohkem punkte.”

Fizz Superstar

Jaanuaris alanud lauljate konkursile registreeris end 1500 kandidaati. Saatesse valitud 45 noorest jõudis finaali üheksa parimat. Lõpusirgele jõudsid Kerli Kõiv (15) ja Kristina Deško (19) Eestist, Elina Furmane (15) Lätist, Ruta Sciogolevaite (20), Jurgita Sheduikyte (21), Mantas Jankavicius (21), Linas Adomaitis (25), Daiva Starinskaite (15) ja Simona Jakubenaite (17) Leedust.

Ly Lumiste ei võtnud konkurssi tõsiselt

“Ma arvan, et Fizz Superstar on hea võimalus noortele lauljatele. Praktiliselt ainuke taoline üritus. Loomulikult on ka Eurovision, aga sinna ju kõik ei pääse. Fizz Superstar on väga hästi organiseeritud, kiidusõnad Lauri Laubrele. Kui kunagi peaks veel taoline konkurss tulema, siis võtan kindlasti uuesti osa ja seekord pühendunumalt. Me Tatjanaga ei võtnud seekord üritust tõsiselt ja seetõttu meil kõige paremini ei läinud. Dave Benton ütles küll, et tüdrukud, võtke ennast kokku, aga seekord ei suutnud. Ma ei olnud võistluseks vaimselt ette valmistunud, ja laulmise poole pealt samuti. Pöialt hoian Kerli Kõivule, sest ta on vahva tüdruk. Tema jutt on küll pisut imelik, aga ta on alles noor.”

Tatjana Mihhailova: “Poolfinaali jõudmine oli mulle suur võit.”

“Fizz Superstar on midagi uut ja huvitavat, see oli vahelduseks igapäevase kõrval. Kui kunagi veel taoline üritus tuleb, võtan kindlasti osa. Minu jaoks ei ole tähtis konkursi võitmine, mulle pakub huvi protsess tervikuna. Laulu ja esinemisriiete valimine on tore. Ja sai juurde palju uusi tuttavaid ja sõpru. Ma jõudsin poolfinaali, kuigi ei lootnud sedagi. Olin tööl ja ühel hetkel hakkasid sugulased ja tuttavad helistama ja õnnitlema poolfinaali jõudmise puhul. Ma isegi ei osanud sellest mõelda. Finaali ei saanud ma ilmselt seetõttu, et konkurents oli tihe ja igal ˛üriiliikmel on oma maitse ja arvamus. Loodan, et Kerli võidab selle võitluse. Ta tunneb ennast laval vabalt ja naudib laulmist, mis on kõige tähtsam. Laul, mille ta valis, sobib talle väga hästi.”