Inimesed
22. veebruar 2002, 00:00

“Fizz Superstar 2002” 45 osalejat on valitud

Eile selgusid 45 õnnelikku Balti riikidest, kes pääsesid edasi anneteotsingu konkursil “Fizz Superstar 2002”. Kandidaadid valiti 1480 soovija hulgast, kellest eelvooru kutsuti 850 noort talenti. Osalejate esimene kohtumine ja stuudiosalvestus on märtsi alguses Tallinnas.

Tallinnas, Riias ja Vilniuses kolmel nädalavahetusel toimunud eelvoorudel osalenud pidid läbima laulu-, tantsu- ja vestlusvooru. Üheksaliikmeline žürii andis punkte viiepallisel skaalal, pingerida selgus punktide summa alusel.

“45 väljavalitut jätkab konkursi tihedas võistluses. Üheksast eelvoorust pääseb kolme vahevooru edasi kaks osalejat - üks telepubliku ja üks rahvusvahelise žürii valikul,” kommenteeris “Fizz Superstar 2002” žürii liige Ivar Must. “Konkurss kujuneb huvitavaks vaatemänguks - ühel laval on koos kolme Balti riigi talendid, kes kõik on tugeva lavapotentsiaaliga andekad lauljad,” lisas Must.

Ülevaadet Eesti, Läti ja Leedu eelvoorudest saab näha TV3 vahendusel 16. märtsil algavas “Fizz Superstar 2002” telesarja esimeses saates. Kokku koosneb sari 14 saatest.

Rolf Roosalu (20)

“Olen pärit Tartust, praegu elan Tallinnas. Osalen sügisel etenduvas muusikalis “Miss Saigon”. Lisaks laulmisele kirjutan muusikat. Kahel korral olen osa võtnud saatest “7 vaprat”. Peale laulmise meeldib tantsida ja ujuda. Lemmikartistid on Espen Lind, The Corrs ja Sting. Vabal ajal käin sõpradega väljas, ka karaoket laulmas.”

Marilin Kongo (15)

Õpib Saue gümnaasiumis. “Olen lõpetanud Nõmme muusikakooli klaveri erialal ning tantsin juba kümnendat aastat sõutrupis Vikerkaar. Laulmine ja tants võtavad suurema osa mu ajast. Selle vähese aja, mis üle jääb, veedan sõpradega. Lemmikartistid on Madonna, Janet Jackson ja George Michael.”

Jakko Maltis (22)

“Töötan Eesti Draamateatris, osalen sügisel etenduvas muusikalis “Miss Saigon”. Lõpetasin Otsa-nimelise muusikakooli popdžässlaulu erialal. Osalesin muusikalides “No No Nanette”, “Les Miserables”, “Väike õuduste pood”, “Linnupuur” ja “Vampiiride tants”. Meeldib käia soul’ipidudel klubis Hollywood. Lemmikartistid on Bryan Adams, Alicia Keys ja B. Mc Night.”

Triin Sommer (17)

“Elan Pärnus ja õpin keelteklassis. Olen elurõõmus, auahne ja sihikindel. Armastan laval esinemist ja olen eesmärgi nimel valmis endast kõik andma. Laulma hakkasin juba enne kooli, kirikukooris. Osalesin mitmetel ülelinnalistel laulukonkurssidel. Praegu olen rohkem pühendunud sõutantsule. Möödunud suvel võitsin Maybelline Rannapiiga 2001 tiitli. Lemmikartistid on George Michael, Madonna ja Kylie Minogue.”

Kerli Kõiv (15)

Õpib Elva gümnaasiumi 8. klassis. “Õppisin viis aastat klaverit, praegu õpin Ülenurme muusikakoolis laulmist, samuti laulan poplaulustuudios. 2001. aastal võitsin “Tähtede laulu” konkursi ja konkursil “Estovokaal 2001” sain solistide arvestuses esikoha. Kevadel esindan Eestit rahvusvahelisel Läänemere maade noorte soololauluvõistlusel. Olen ka ise laule kirjutanud ja osalenud kahe plaadi salvestusel. Olen kogu oma teadliku elu tahtnud lauljaks saada. Loomult olen aktiivne ja kohanemisvõimeline.

Oksana Sviridova (22)

“Elasin esimesed neli aastat oma elust Venemaal, seejärel kolisime perega Tallinna. Lõpetasin Tallinna humanitaargümnaasiumi. Kaks aastat õppisin Moskvas Gnessinite-nimelises laulukoolis estraadi- ja džässlaulu erialal. Õppimise kõrval töötasin ööklubides, laulsin popgrupis solistina. Olen õppinud ka meigikunstnikuks. Lemmiklauljad on Jim Morrison, Mary J Blidge, Jon Baez ja Janis Joplin.”

Alar Ojastu (18)

Õpib Tallinna Prantsuse Lütseumi lõpuklassis. “Juba lapsena mängisin koolis näidendites ja lavastasin. Osalen ka teleseriaalis “Õnne 13”. Olen aastaid tegelnud tantsimisega, üheks eeskujuks on Michael Jackson. Olen ambitsioonikas, suurte unistustega ja suur romantik. Armastus on minu jaoks esimesel kohal. Olen seitsme loo ja 20 demo autor. Lemmikmuusika on räpp. Senine esinemiskogemus piirdub klubiga Hollywood, saatega “7 vaprat” ja koolipidudega.”

Reili Rebane (16)

Õpib Haapsalu Wiedemanni gümnaasiumi 10. klassis. “Laulan kooli kooris, õppinud olen kitarri ja klaverit. Praegu võtan veel lisaks kontrabassi- ja laulmistunde. Osalesin konkursil “Laulukarussell 2000” Lääne maakonna eelvoorus. Olen tegelnud modellindusega. Laulan EELK Püha Johannese koguduse kirikukooris. Vabal ajal meeldib sõpradega pidutseda, isaga laskmist harjutada ja ujuda. Lemmikartistideks on The Corrs, DJ@Network ja Barbra Streisand.”

Kristina Deško (19)

Õpib Concordia ülikoolis rahvusvahelist õigust. “Olen pärit Saaremaalt. Õppisin neli aastat klassikalist laulmist ja kolm aastat Mare Väljataga juures popdžässi. Olen osalenud paljudel ülevabariigilistel lauluvõistlustel. Olen aktiivne suhtleja, heasüdamlik, kohusetundlik, julge ja enesekindal. Muusikutest eelistan eelkõige omapäraseid lauljaid, lemmikuteks on Anastacia, Shakira ja Jennifer Lopez. Vabal ajal meeldib käia itaalia restoranis ja Terrariumis. Viimased kaks aastat olen tüdrukutebändi Indigo solist.”

Ly Lumiste (20)

Õpib EBSis rahvusvahelist ärijuhtimist, laulab ansamblis NightLight Duo. “Olen pärit Järvamaalt, hiljuti kolisin Tallinna. Laulma hakkasin juba väikse tüdrukuna. Õppisin Paide muusikakoolis klaverit ja orelit. Mõnda aega pärast kooli lõpetamist laulsin Jaapanis. Minu lemmikartistid on Michael Jackson, Sting ja R. Kelly. Armastan haritud inimesi, avameelsust ja otsekohesust, päikeselist hommikut, kiireid autosid ja kihutamist. Vähestel vabadel hetkedel püüan olla koos oma sõbraga. Vabal ajal meeldib käia Sunsetis ja A.Le Coqi pubis.”

Tatjana Mihhailova (18)

Laulab ansamblis NightLight Duo. “Olen pärit Kohtla-Järvelt, praegu õpin Viljandi kultuurikolledžis tantsuerialal. Muusika ja laulmisega olen tegelnud juba alates neljandast eluaastast. Olen auhindu saanud paljudel laste lauluvõistlustel Eestis, Venemaal ja Ukrainas. 1998. aastal tulin esikohale konkursil “Utrennaja zvezda” Jurmalas. Olen lõbus, abivalmis, positiivne ja energiline. Minu lemmikartistid on Madonna ja Celine Dion, palju kuulan alternatiivset muusikat. Peale laulmise ja tantsimise meeldib lugeda ja süüa teha.”

Maiki Trump (18)

“Elan Põlvas. Juba väiksest peale osalesin lauluvõistlustel (1997 “Laulukarussell”, 2001 “Kaks takti ette”). Kohalikus tantsuansamblis olen laulnud 10 aastat. Õppisin Põlva muusikakoolis akordioni ja klaverit. Tegelen meeleldi tennise, võistlustantsu ja ratsaspordiga, vormishoidmiseks ka aeroobikaga. Väga meeldib käia pidudel. Koolis on lahe, ainult et elutarkust omandada meeldib mulle rohkem. Olen tahtejõuline, egoistlik, temperamentne, püsimatu, ootan väljakutseid. Lemmikartistid on Robin, Missy Elliott ja Nelly Furtado.”

Anne Soro (20)

“Olen sündinud Tõrvas ja elan Olustveres. Laulmisega olen tegelnud alates teisest eluaastast. Osalenud olen mitmel lauluvõistlusel, nagu näiteks 1998. aasta “Laulukarussell”, “Tähtede laul 1999” (Grand Prix) jne. Võtan osa moesõudest ja tantsin palju. Praegu õpin raamatupidamist ja sekretäritööd. Laulan palju klubides. Lemmikartistid on Faith Hill, Madonna ja Andrea Botchelli.”

Timo Tammesalu (21)

“Esimesed kokkupuuted muusikaga olid Tallinna poistekooris ja Tallinna 21. keskkoolis. Pärast põhikooli lõpetamist astusin Otsa-nim. muusikakooli, kus õppisin klassikalist kitarri. Olen kaasa teinud Linnateatri etenduses “Romeo ja Julia” ja muusikalis “Hüljatud”. Iseloomult olen rõõmsameelne ja sõbralik. Lemmikartistid on Eric Bennet, Steve Wonder ja Bryan Adams.”

Lenna Kuurmaa (16)

Õpib Tallinna Saksa gümnaasiumi 10. klassis. “Olen aktiivne ja püsimatu. Laulmise kõrval tegelen ka spordiga. Kuus aastat õppisin muusikakoolis viiulit. Juba 12 aastat olen laulnud ETV kontsertkooris. Koori koosseisus osalesin ka muusikalis “Kuningas ja mina”. Lemmik-artistid on Mary J Blidge, Cristina Midlian ja S Club 7.”