PERVERT VÕI PATRIOOT: Olümpiamängude avatseremoonial esinenud R. Kelly väidab, et seksivideo on võltsing. Illinois’ osariigi seadus keelab täiskasvanud mehel olla vahekorras alla 17aastase tüdrukuga. Filmida vahekorda alla 18aastasega on samuti kuritegelik.Foto: All Over Press
Inimesed
12. veebruar 2002, 00:00

Soulitäht R. Kelly seksis alaealisega?

Salt Lake City olümpiamängude avatseremoonial esinenud Ameerika soulitäht R. Kelly tõrjub kahe käega seksiskandaali. Chicago politsei uurib väidet, et 33aastane laulja oli vahekorras alaealise neiuga ning võttis selle videosse.

26 minuti pikkune videokassett, mis väidetavalt kujutab R. Kellyt seksimas 14aastase tüdrukuga, saabus Chicago juhtiva ajalehe Sun-Times toimetusse ilma saatja aadressita. Seksivideol kujutatud neiu on nüüdseks 17aastane. Videolindilt tundis anonüümseks jääda sooviva tüdruku ära tema tädi, kelle arvates ülesvõte on umbes kolm aastat vana. Ajalehe hinnangul on video filmitud ajavahemikus 1998-2000. Seda annavad alust arvata suguühte taustal mängivad telereklaamid ja muusikavideod.

Kelly, kelle tuntuima looga “I Believe I Can Fly” on võrreldud Eesti tänavust eurolaulu “Runaway”, nimetab seksivideot võltsinguks. Tema advokaadi väitel on skandaal väga täpselt ajastatud. “R. Kelly on parajasti karjääri tipus. Raadiod mängivad tema uut hitti [“The World’s Greatest” filmi “Ali” soundtrack’ilt], ta esineb taliolümpiamängudel. Kõike seda arvestades peaksite tõesti kahtlema nende inimeste motiivides, kes selle võltsingu teile saatsid,” ütleb John M. Touhy ajalehe Sun-Times usutluses.

2000. aasta detsembris avaldas Sun-Times artikli kahest chicagolannast, kes väitsid, et R. Kelly võrgutas nad oma kuulsuse ja rikkuse abil, kui nad olid alles alaealised. Soulikuulsuse plikadelembus ilmnes juba 1994. aastal, kui tollal 25aastane R. Kelly abiellus salaja endast kümme aastat noorema lauljatari Aaliyah’ga, kes mullu lennuõnnetuses hukkus. Ebaseaduslikust abielust teada saades käskisid Aaliyah’ vanemad selle kehtetuks kuulutada. Hiljem keeldus kumbki laulja oma abielu kommenteerimast.