UNELMATE PRINTSESS: Rhett tunnistab, et oli Andiesse juba keskkoolis armunud: “Ta on nii tore inimene, suurepärane ema ja hea kristlane. Andie on seest sama ilus kui väljast.”Foto: All Over Press
Inimesed
28. november 2001, 00:00

Koolivend viis Andie MacDowelli altari ette

Filminäitleja Andie MacDowellil kulus 25 aastat, et saada kunagise koolivenna Rhett Hartzogi seaduslikuks naiseks. Rhett Hartzog on naabrite sõnul tõeline lõunaosariikide härrasmees, kes on terve elu Seda Õiget otsinud - ja nüüd ka leidnud.

MacDowelli pulmapäev 10. november ei alanud just hiilgavalt. Külmetunud näitlejatar istus kaks tundi oma juuksuris A Show of Hands ja läkastas köhida, sellal kui Veda Marino tema loomulikke lokke sirgeks venitas. Seejärel hüppas Andie oma maasturisse ja sõitis koju tagasi. Vera Wangi õlapaelteta siidkleit selga, pärlkõrvarõngad kõrva, antibiootikumid kurgust alla. “Ma ei saa omaenda pulmas juuagi,” oli ta juuksurile kaevanud.

Kell pool seitse õhtul astus 43aastane Andie MacDowell Asheville’i (Põhja-Carolina osariik) metodisti kiriku kesklöövi. Pruudi viis altari ette tema 15aastane poeg Justin, kes oli eelmisel päeval korvpallimängus jala välja väänanud ja toetus karkudele. “Justin komistas vähemalt kaks korda ema kleidi peale,” sosistas keegi pulmaline.

Laulatus kestis tund aega. MacDowell ja tema väljavalitu, kunagine koolivend Rhett Hartzog, 43, libistasid teineteise sõrme plaatinasõrmuse ja andsid abielutõotuse. Kähehäälse Andie sõrmust ehtisid briljandid. Seejärel läitsid Hartzog, MacDowell ja tema lapsed esimesest abielust - poeg Justin ja tütred Rainey, 12, ja Sarah Margaret, 7 - üheskoos küünla.

Naistemees-d˛entelmen

Kui pruutpaar suundus pulmaauto, vana Londoni takso poole, et sõita lähedalasuvasse maaklubisse pulmapeole, tõstsid peiupoisid Rhetti poole pöidlad ja hõiskasid: “Jeeee! Ära tegid!” Õnnitlejaid oli 450 ringis, nende seas Hartzogi vanemad ning MacDowelli isa Marion, 76, ja kasuema Frances, 66 (pärisema suri kakskümmend aastat tagasi). Noorpaarile soovib kõike head ka näitlejatari esimene abikaasa, endine modell ja praegune kinnisvaraarendaja Paul Qualley, 43. Andie ja Pauli abielu kestis 13 aastat ja lahutati mullu. Hiljuti kolis Paul Asheville’i, et pojale ja tütardele lähemal olla. “Kui Andie õnn tähendab turvalist elu meie lastele, siis on kõik hästi,” ütleb Paul, keda pulmaliste seas siiski ei nähtud.

Hartzogit tuntakse kodulinnas Atlantas paraja naistemehena, ehkki naabrid rõhutavad, et ta on tõeline lõunaosariikide d˛entelmen. “Ta lihtsalt sõidab mootorrattaga ja on kurameerinud paljude ilusate tüdrukutega.” Keskkoolis õppis Rhett Andiest klass tagapool. Andie lõpetas kooli 1976, Rhett 1977. Seejärel astus noormees kolled˛isse ja sai diplomi 1983. Samal ajal vallutas MacDowell moeajakirju kosmeetikamodellina ja suundus seejärel Hollywoodi.

Hartzog, kes oli tükk aega aidanud vanematel pidada juveeliäri, avas Atlantas oma poe. Ligi kümme aastat lõi ta aktiivselt kaasa ka presbüterlaste elus - kiriku uksehoidjana. “Rhett oli alati abivalmis. Inimesed tundsid, et neid oodatakse kirikusse. Tundus, et tal pole kuhugi kiiret.”

Kiiret polnud Hartzogil ka abiellumisega. Juveelimüügi ja golfi kõrval jäi aega vaid põgusateks suheteks. “Rhett reisis palju, nii et tal oli raske kellegi juurde pidama jääda,” põhjendab kunagine naaber Bob Barrett. Kuid mullu viis saatus Rhetti kokku endise kooliõe Andiega.

Plaanivad perelisa

Õigemini polnud see saatus, vaid MacDowelli õde Julia ja tema sõbranna, Hartzogi vennanaine Lizabeth. Naised soovitasid Andiel, kes oli 1999. aastal paar kuud enne lahkuminekut mehega Montana osariigist Asheville’i siirdunud, Rhettiga kohtuda. Näitlejatar kutsus koolivenna lõunale. Rhetti ema sõnul sobis noorpaar teineteisega esimesest hetkest. Tänavu juulis kuulutati välja kihlus.

Rhett tunnistab, et oli Andiesse juba keskkoolis armunud: “Ta on nii tore inimene, suurepärane ema ja hea kristlane. Andie on seest sama ilus kui väljast.” Nüüd mõtleb naistemees oma eritellimusel tehtud Titani tsikli maha müüa, et hakata... ontlikuks pereisaks. “Beebi on mu tähtsaim tulevikuplaan.”