OTSIS JA LEIDIS: Kathy Browni esinemise ajal hakkasid mikrofonid äkitselt jupsima, kuid lõppkokkuvõttes kutsuti diivat kaks korda tagasi ja kõik jäid rahule. Esinemise ajal teatas miss Brown, et üks mees saalis meeldib talle. Tegemist oli esireas kontserti nautinud kunstnik Agu Pildiga, kellele diiva kohe ka kaela langes.Foto: Mark Raidpere
Inimesed
24. oktoober 2001, 23:00

Soul´i diiva Kathy Brown veetis Tallinnas sisuka nädalavahetuse

Nädalavahetusel Club Hollywoodis menukalt esinenud Ameerika soul´idiiva Kathy Brown veetis Tallinnas väsitava, aga see-eest sisuka ööpäeva. Lauljatariga veetis aega kontserdi korraldaja Martin Kala.

Martin Kala sõnul algas miss Brownile laupäev harjumatult vara. Et Londoni ja Stockholmi kaudu õigeks ajaks Tallinna saabuda, pidi Kathy virguma hommikul enne seitset. Nii peegelduski sihtkohta jõudnud lauljatari näol väsimus, mis oli ometi segatud rõõmuga - ootas ju ees terve ööpäev lääne inimesele eksootilises Eesti pealinnas.

Kuna miss Brown ei pea suurt lugu lennukisöögist, läks ta kohe pärast vastavatud City hotellis sisseseadmist trendipaika Võitlevasse Sõnasse, et keha kinnitada. “Tellitud kana tai moodi tundus lauljatarile pisut indiapärane. Seljankat sõi diiva aga väga isukalt, turgutuseks kulus ära ka klaasike rummi koolaga,” rääkis Kala.

Keha kinnitatud, seadis diiva sammud üle tee Herkki-Erich Merila fotostuudiosse, sest fotosessioon kuulub promootor Martin Kala kõikide kutsutud esinejate kohustuslikku Tallinna repertuaari. “Stilist Gerly Tinn oli koos glamuursete sulgede, boade, pintsakute, parukate ja kaabudega juba ootel. Merilat aga inspireeris soul´idiiva tegema esmajoones portreid,” valgustas Martin Kala.

Siis hakkas Tinn šampanjat nõudma ja Kalal ei jäänud muud üle kui lähedale poodi lipata. Tõi kohe kaks pudelit. “Siis hakkas Brown häält lahti laulma ja ülejäänud seltskond sai kolm korda imestada,” jutustas kontserdi korraldaja. “Esiteks meenutas miss Browni võimas hääl mõnd täidlast gospelimutti, mõistus tõrkus tema häält kokku viimast lauljanna kleenukese kehaga. Teiseks pigistas ta šampanjaklaasi värskest apelsinist mahla, mis on siinmail üsna haruldane. Kolmandaks, kuulasime üheskoos laule veel ilmumata plaadilt ning nende headusest jäi meil suu lahti.”

Kergelt šampanjaste peadega laekusid Kala ja Brown hotelli ja siis tehti ära ka soundcheck - asub ju Club Hollywood päris City kõrval. Pärast seda mekkis miss Brown Noku klubis kanasalatit, kõrvale pisut ka Bayley`sit ning seejärel ootas juba teda ennast üllatus. Nimelt palusid härra Merila, Kala ja soul´ifänn Toomas Volkmann daami valgesse limusiini, et teha öises linnas väike tuur.

“Vahuveini juues Pirita poole sõites ja Tallinna panoraami imetledes taipasime öelda autojuhile stopp alles siis, kui otsaga juba Muugal olime,” naeris Kala, “esinemiseni polnud enam palju aega. Enne etteastet veel kohustuslik konjak ja tee meega ning show sai alata.”

Seitse laulu esitanud Kathy Brown jagas pärast esinemist plaate ja autogramme ning maandus lõpuks Hollywoodi vipiruumi, kus oli juba tükk aega pidutsenud kohalik beau monde.

Miss Browni läinud nädalavahetus venis eriti pikaks, sest ümberistumisega Londonisse naasnud diiva pidi ühe lennuki hilinemise tõttu öö Kopenhaagenis veetma ja koju jõudis ta alles esmaspäeval.