NOOR KUULSUS HUKKUS: Aaliyah oli tuntumaid Ühendriikide rütmjabluusilauljatare.Foto: Reuters
Maailm
26. august 2001, 23:00

Ühendriikide poplauljatar hukkus lennuõnnetuses

Laupäeval sai surma rütmjabluusitäht Aaliyah, kes oli väikelennukis Cessna, mis süttis pärast starti Bahamalt Miami suunas.

Lennukis oli peale 22aastase Aaliyah’ veel kaheksa inimest, kes olid teinud Bahamal lauljatari uue singli tarvis videot. Kahemootoriline propellerlennuk süttis Marsh Harbouri väikelennuväljal (Bahama Abaco saarel, 270 kilomeetrit Florida lõunatipust) stardirajast paarsada meetrit eemal ja sööstis võssa. Vaid üks reisijaist pääses eluga. Ta on raskelt vigastatud ja viidi eile erilennukiga Miamisse. Kaks inimest toodi lennukivrakist välja küll elumärkidega, kuid nad surid haiglas. Lennuõnnetuse uurimine anti üle ameeriklastele, kuna tegu oli USAs registreeritud väikelennukiga.

Aaliyah (täisnimega Aaliyah Haughton) sai tuntuks oma 1994. aastal ilmunud debüütalbumiga “Age Ain`t Nothing But A Number” - vanus on lihtsalt üks number. Viimati oli USAs menukas tema singel “Try Again”. Lauljatar valmistus kaasa tegema filmi “The Matrix” jätkuosas. Aaliyah tuli lavale verinoorelt - juba 11aastaselt laulis ta Las Vegases legendaarse Gladys Knighti taustatrupis.

Lennuõnnetustes on hukkunud mitu populaarset muusikakuulsust. Rokktähed Buddy Holly, “Big Bopper” Richardson ja alles 17aastane Ritchie Valens said lennuõnnetuses surma 1959. aastal ja soulitäht Otis Redding 1967. aastal, kui tema lennuk kukkus Wisconsini järve. Kantrilaulja John Denver, kes oli ise lennukiroolis, hukkus 1997. aastal Californias.