TAGASI TÖÖLE: Taimo Toomast loodab, et vaatamata katsumuste rohkele taastumisele, saab ta sügisest muusikaakadeemiasse tööle naasta.

Foto: Kollaaž: Martin Ahven, Erki Pärnaku, erakogu
Inimesed
10. juuni 2023, 10:00

Taimo Toomasti aasta uute kopsudega: „Olen mõõtmatult tänulik, et sain lisaaega, aga katsumused pole läbi!“ (3)

Endine ooperilaulja ja laulupedagoog Taimo Toomast võis tänavu sõna otseses mõttes oma teist sünnipäeva pidada, sest mullu 17. mail oma 60. sünnipäeval ärkas ta 24 tundi kestnud narkoosist uute kopsudega, ilma milleta poleks teda täna elavate kirjas. Siiski on jagunud väljakutseid – nii füüsilisi kui vaimseid. Näiteks hiljuti, olles korralises kontrollis, tekkis pärast üht protseduuri õhkrind, mis sundis teda plaanitust pikemaks haiglasse jääma. „Paar korda olen vajunud ka musta auku,“ sõnab Taimo, et aasta ei ole tema jaoks sugugi kerge olnud.

„Viimasest õhkrinnast taastumine on ka jälle aega võtnud ning rohud, mida jätkuvalt võtan, moonutavad endiselt mu nägu ning tekitavad muid kõrvalnähtusid. Mul on selline iseloom, et kui tunnen end hästi, kipun nii-öelda üle panema. Mõne aja pärast annab see tunda ja siis saan aru, et peaks mõistlikum olema. Aga nagu ütleb vanasõna: ega vana hobust kaeru sööma ei õpeta,“ naerab Taimo.

Edasi lugemiseks: