Itaalia muusika festival 2023

Foto: Martin Dremljuga
Üritused
4. juuni 2023, 15:17

SUUR GALERII | Itaalia imekaunis muusika tõi valge daami linna tuhandeid nautlejaid (5)

Itaalia muusika festival peeti sel laupäeval Haapsalu piiskopilinnuse õuel, kuhu oli kohale tulnud mitu tuhat inimest. Lisaks saapamaa hinge paitavatele lauludele sai kaifida ka itaalia maitseid. Õhtu lõppes peaesineja Al Bano kustumatu hiti „Felicita“ ühislaulmisega. 

Al Bano alustas oma karjääri rohkem kui pool sajandit tagasi, kui pääses juba noore poisina esinema Itaalia televisiooni ja mitmetele riigi populaarsetele festivalidele. Pelgalt aasta hiljem avaldas ta singli pealkirjaga „Nel Sole“, mis saavutas esimese kolme kuuga tohutu edu, müües Itaalias üle 600 000 koopia. Vahetult pärast seda alustas ta koostööd oma tulevase abikaasa Romina Poweriga. Oma ajastu üks kuulsaim Euroopa armastajapaar tuli 1982. aastal välja hittlooga „Felicita“, mis jõudis hetkega nii muusikaedetabelitesse kui ka kuulajate südametesse.

Festivalil astusid lisaks peaesineja Al Banole üles ka popgrupp Matia Bazar ja meie enda ooperitäht Elina Nechayeva. Matia Bazar tuli kokku aastal 1975. Nad on esindanud Itaaliat Eurovisionil, võitnud kaks korda Sanremo muusikafestivali ning andnud välja lugusid, mis pääsenud rahvusvaheliste muusikaedetabelite tippu. Pundi tuntuimateks lugudeks on „Solo tu“, „Souvenir“ ja „Ti Sento“. 

Edasi lugemiseks: