Meie kõigi suureks üllatuseks võitis meie klass võimlemispeol I koha ning veel suuremaks üllatuseks ka publikulemmiku tiitli.Foto: Diana Ruitlane-Rüütli
Inimesed
3. juuni 2023, 09:00

„KOOLILEHTEDE KONKURSS 2023“

Õhtulehe korraldatud koolilehtede konkursile oodati ka koolilehtedes ilmunud artikleid. Avaldame loo, mille žürii ära märkis.

ÕHTULEHE KOOLILEHTEDE KONKURSS | Oskari koolinädala kokkuvõte 16.01.–22.01.2023

Esmaspäev, 16. jaanuar

Päev algas üsna tavaliselt – ema umbes neljanda hüüdmise peale tõusin püsti, läksin alla sööma ja pärast hambapesu oli juba autosse minek. Esimesse tundi jäin paraku paar minutit hiljaks. Tänane lemmikkoolitund oli kunst, kus harjutasime lõpupeol tantsimiseks rumbat. Mulle meeldivad need tantsutunnid väga, sest lõpetasin paari aasta eest ise võistlustantsu ja seal tunnis saan neid aegu jälle meenutada. Pärast kooli läksime Paide Muusika- ja Teatrimajja, et harjutada oma võimlemispeo kava. Tegelikult peaks mul sellel ajal muusikakoolis trummitund olema, aga täna jätsin siis selle vahele. Kavaproov läks täitsa hästi. Koju jõudes pidin muidugi õppima hakkama, mida oli õnneks tavapärasest vähem. Õhtul mängisin veel oma kahe parima sõbraga arvutis ja läksin siis magama.

Teisipäev, 17. jaanuar

Koolis midagi huvitavat küll täna ei juhtunud. Klassiga osalesime bioloogia olümpiaadil ja see oli kõik, mis tänasest päevast meelde jäi. Pärast kooli läksin kitarritundi, kus võtsime käsile uue loo, ja pärast seda käisin orkestriproovis. Nagu ikka teisipäeviti, jõudsin koju poole kaheksa paiku. Kolmapäevaks on sageli palju õppida. On olnud üsna mitu juhust, kui lõpetan õppimisega kell 1 öösel. Vahel tekib lihtsalt motivatsioonipuudus ja jätan kodused tööd tegemata.

Kolmapäev, 18. jaanuar

Täna oli nädala kõige lahedam päev. Koolis jäid kõik tunnid ära = sain ennast korralikult välja magada. Täna oli ka võimlemispidu. Kella kümneks läksime kooli aulasse proovi tegema ja pärast seda olin kuni peaproovide alguseni klassiõel külas. Enne lavaproovi algust käisime veel oma juhendajale lilli ostmas. Tundus, nagu oleks pidu alles alanud, kui juba oli meie kord. Olime viimased esinejad ja väga närvis. Õnneks tuli tants kõigil hästi välja!

Enne autasustamist tuli kõigile see sama närv jälle tagasi. Mul jalad all täiesti värisesid. Meie kõigi suureks üllatuseks võitis meie klass I koha ning veel suuremaks üllatuseks ka publiku lemmiku tiitli. Tundub, et kõik need kuud iganädalast trenni tasusid ennast igati ära. Uuesti kava esitades sai juba palju vabamalt võtta, kuigi vaatas ju endiselt sama palju inimesi. See oli omamoodi väga mõnus tunne. Hiljem lava taga nutsime kogu klassiga õnnest ja kõigil oli kirjeldamatult hea meel meie saavutuse üle. 

Kodus nutsime klassiga oma Messengeri grupis edasi ja kiitsime üksteist kella üheni öösel. Magama suutsin jääda alles poole kolme paiku, sest olin endiselt võidust nii erutunud.

Meie kõigi suureks üllatuseks võitis meie klass võimlemispeol I koha ning veel suuremaks üllatuseks ka publikulemmiku tiitli.Foto: Diana Ruitlane-Rüütli

Neljapäev, 19. jaanuar

Esimest korda põhikooli jooksul lasin esimese tunni üle, sest olin eilsest nii väsinud ja unine. Kooli jõudes klass juba tähistas eilset võitu ja sõi torti. Matemaatikaõpetaja üllatas meid ka väga positiivselt. Ta lasi tunni alguses oma arvutist mingit aplausiheliefekti ja pakkus kommi. See oli minu arust väga armas. Äge oli ka see, et mõned nooremad õpilased näitasid päeva jooksul meie poole näpuga ja olid väga vaimustunud, et meie olemegi need võimlemispeo võitjad. Neljanda tunni ajal oli iseseisev ühiskonnaõpetuse olümpiaad. Punktisummat unustasin lõpus vaadata, seega seda praegu siia kirjutada ei saa. 

Pärast kooli käisin klassivendadega jõusaalis ja siis sõitsin bussiga koju. Vaatasin kodus meie kava aina uuesti ja uuesti, et seda imelist laval esinemise tunnet uuesti kogeda. Meile tuli ka üks väga meeldiv üllatus. Eelmisel päeval olime uurinud netist, kas oleks võimalik selle kavaga Koolitantsule minna. Kahjuks oli registreerimine juba nädala eest lõppenud. Õnneks saime ikkagi teada, et võime osaleda. See nädal hakkas iga päevaga ainult paremaks minema. Kuid tänasel päeval oli ka üks negatiivne osa – nimelt tulid eelmisel reedel toimunud füüsika kontrolltöö hinded välja. Sain teooria hindeks 3 ja ülesannete lahendamise eest 5. Tunduvad tegelikult täiesti talutavad hinded, aga kahjuks mõned õpetajad ei luba ka kõige parema tuju juures kolmesid parandada. Seega kadestan imelikul kombel tihtipeale oma klassi kahelisi, sest neil on võimalik see hinne vähemalt ära parandada. Mulle tundub see isegi natukene imelikuna, et kui õpilane soovib olla aktiivne ja oma hindeid parandada, siis tal lihtsalt keelatakse see võimalus ära. Õnneks on see probleem ainult mõne üksiku õpetajaga.

Reede, 20. jaanuar

Täna oli koolis ühiskonnaõpetuses meeskonnaolümpiaad. Pidime kirjutama artikli ühest ette antud kolmest teemast. Jõudsime äsja söömast ja jäime natuke hiljaks. Ega edasi eriti paremini ei läinud. Lõpuks, kui artikkel sai peaaegu valmis, jäime selle esitamisega paar minutit hiljaks ja sinnapaika see jäigi. Õhtul osalesin Noorkotkaste ja Kodutütardega öömatkal Peetri rabas. 

Olen päris paljudel matkadel käinud, aga öösel talvises rabas matkata oli omaette vahva elamus. Eriti tore oli seda heade sõpradega kogeda. Kõndisime läbi raba kokku ligi 6 km. Koju tagasi jõudsin veidi pärast südaööd.

Laupäev, 21. jaanuar

Lõpuks ometi sai end välja magada, teiselt korruselt oma toast sain välja lõunasöögiks. Õhtupoole tulid meile ehitusmehed ning paigaldasid minu tuppa seinasuuruse riiuli. Isal on lootus, et see täitub peagi raamatutega, kuid selles oleme paraku eri arvamusel. Tegin koeraga üsna suure jalutusringi ja koju jõudes oligi juba päev läbi.

Pühapäev, 22. jaanuar

Hommikul magasin jälle keskpäevani. Kui olin voodist välja saanud, läksin alla korrusele pannkooke tegema. Kell 13 hakkas rahvatantsutrenn, mis kestis kolm ja pool tundi. Trenni lõpus esinesime ka järgmisele rühmale. Oli isegi päris lõbus. Täna oli ka Noorte Kotkaste pidulik koondus, kuhu ma kahjuks trenni pärast minna ei saanud, kuigi oleks väga tahtnud. Õhtul pärast õppimist mängisin oma sõpradega jälle arvutis ja sellega lõppeski minu koolinädal.