SÕBRAD JA KAASTEELISED: „Ma olin Keskerakonna patrioot, kui parteid juhtis Savisaar, me töötasime 20 aastat koos – no see ei ole ju fänlus, see on saatus!“ õhkab Urmi Reinde. Pilt on tehtud Edgar Savisaare 67. sünnipäeval.Foto: Martin Ahven
Inimesed
31. mai 2023, 09:00

Täna oleks saanud Edgar Savisaar (31. mai 1950 – 29. detsember 2022) 73aastaseks

„Savisaare ümber tiirlesid sajad inimesed, kes tahtsid, et Edgar võluks neile välja töökohad ja rahad ja varandused. Sõpradeks jäid aga väga vähesed.“ (22)

„Need lihtsamad inimesed, keda ta varem ei tundnudki, osutusid raskel hetkel truumateks sõpradeks kui need, keda ta oli eluaeg oma sõbraks pidanud. See võis olla väga valus. Ma arvan, et see võis olla valusam kui füüsiline valu,“ meenutab Edgar Savisaart kauaaegne kaasteeline ja -tööline Urmi Reinde.

Kes mäletab Kesknädalast peatoimetaja Urmi Reinde kirjatöid või tema sõnavõtte Tallinna TV saates „Meedia keskpunkt“, võib Reindet pidada üheks paljudest Edgar Savisaare fännidest. Proua ise pole selle määratlusega nõus. „Mina pole mitte iialgi olnud Edgarisse armunud, mitte iialgi! Mina ikka imetlesin tema vaateid,“ rõhutab Reinde.

Edasi lugemiseks: