Foto: Kollaaž (2x Erlend Štaub, Amir Assifi)
Üritused
30. mai 2023, 18:15

TOP 5 | Staarfotograaf Erlend Štaub paljastab, kuidas maailmakuulsaid filmitähti oma kaameraga flirtima meelitab: teen hea pildi nimel päris korralikku tsirkust!

Fotograaf Erlend Štaub tegi seda jälle: ainsa eestlasena pääses taas just tema Prantsusmaal toimuvale nimekale Cannes'i festivalile, et püüda kaamerasilma ette filmimaailma absoluutsed tähed. Nõnda juba üheksandat aastat järjest! „Kahjuks jääb iga aastaga ühe vähemaks neid tuntud inimesi, keda ma veel pildistanud pole,“ muigab fotograaf. Õhtulehe palvel jagab ta oma lemmikfotosid tänavuselt festivalilt ning ühtlasi paljastab nipi, kuidas rikkaid ja ilusaid enda kaamera ette kaunilt naeratama keelitab.

„See on vaieldumalt maailma kõige kõvem punase vaiba üritus. Seda just fotograafide pärast: kui neid seal poleks, poleks punavaip mitte midagi muud kui lihtsalt punast värvi vaip. Fotograafid ehitavad üles kogu sealse melu,“ kirjeldab Štaub (41). „Ma olen käinud ka Berliinis, kus on samamoodi väga tugev filmifestival (Berlinale filmifestival – toim). Ometi pole see Cannes'i festivaliga võrreldes ligilähedanegi. Uued tuttavad, kes tulid Hollywoodist, ütlesid samamoodi, et ka sealne teema on Cannes'iga võrreldes oluliselt väiksem – eks Oscarite gala on küll tore, ent mitte nii glamuurne.“

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99