Foto: Stanislav Moškov
Inimesed
12. juuni 2023, 11:02

Ivo Linna tähistab 12. juunil 74. sünnipäeva. Sel puhul taasavaldame intervjuu, mis ilmus esmakordselt 25. mail 2023.

INTERVJUU | Kuidas mitte muutuda tigedaks kibestunud pässiks? Ela nagu Ivo Linna! (28)

„Laseme ajal kulgeda ja proovime võtta järelejäänud päevadest kaasa ainult midagi head. Meid ootavad tervisehädad – kunagi ei tea, kas sul on homme hommikul insult. Prooviks seda head ikka iga hinna eest kaasa võtta. Pole mõtet raisata seda nääklemise, räuskamise peale,“ õpetab Ivo Linna – üks vähestest meestest, kes on suutnud ka vanaduses jääda väärikaks ja viisakaks –, kuidas elada võimalikult rõõmsameelset elu.

Läinud aasta augustis sain telefonikõne, mille sisu oli lakooniline – mu isa suri 59aastaselt. Ma polnud enda üht vanemat näinud ligemale 30 aastat ja seetõttu on mul jäänud küsimuseta mitmed elulised küsimused, mida mehena kasvamiseks ja vananemiseks küsida võinuks.

Kui enda isalt küsida ei tahtnud ja nüüd enam ei saa, siis õnneks leidub ühiskonnas vanemaid mehi lademetes, kes annavad nõu ka ilma küsimata. Kahjuks on neist suurem osa kurjad, tigedad, ja pigem peaks küsimus olema, et mida vältida, et mitte nende sarnasteks muutuda. Küsides toimetuses, milline vanem mees on selline, kelle kohta võib öelda väärikas, elurõõmus ja tore, siis kõlas eranditult esimese soovitusena üks nimi – Ivo Linna.

Kuna Ivo Linna poeg on minuga sama vana – umbes täpselt 40 –, siis oligi lahendus lihtne. Õhtulehe ekipaaž sõitis Muhumaale, et Linna taluhoovil küsida legendaarselt laulumehelt, milliseid ohukohti vältida ja märgata, et mitte kasvada vanameheks, kelle põhiline energia läheb riigikogus või sotsiaalmeedias räuskamisele.

Edasi lugemiseks: