Lahepera villa perenaine Helen Vihtol.

Foto: Tiina Kõrtsini
Kommentaar
28. mai 2023, 13:57

AASTA MICHELINI EESTIS | Teistkordselt märgitud Lahepere Villa perenaine Helen Vihtol: Michelini hind on pisku kasu kõrval, mille saame kogu riigi jaoks (2)

Kui möödunud aasta aprillis EAS teate välja lasi ja Michelini uudis toidusektori inimestele teatavaks tuli, siis valdavalt oli emotsiooniks ääretult suur tänutunne ja rõõm. Aastatepikkune töö oli vilja kandnud ning lõpuks ometi kallis (ja mitte rahaliselt) leping käes ning Eesti toidukultuur maailma kaardil. Jah, tegu on ilmselt ka rahaliselt kalli lepinguga, aga see panus on pisku selle kõrval, mida giidis osalemine Eestile annab.

Toidusektor on osa nii sise- kui välisturismist ning vaat et kõige esimene visiitkaart, ning tihti väliskülalistele ka enim meelde jäänud kogemus Eesti reisilt. Turism omakorda avaldab laiemas pildis mõju nii paljudele sektoritele, et ehk oleme kõik nõus, vene ruletti mängida turismisektoriga pole ilmselt kõige mõistlikum. Selle taga olev toiduahel, alates puhastusfirmadest kuni transpordini, vahepeal kõik väike- ja keskmised toidutootjad, pakub tööd märkimisväärselt suurele osale eestlastest.

Edasi lugemiseks: