LUKSUSLIK SÕLTUVUS: Anita Sibula hobiks on külastada Michelini tärni restorane. Ta on einestanud nii Dubai maamärgi Burji Kalifa kõrval kui Maldiividel vee all.

Foto: Kollaaž (4 x erakogu)
Inimesed
25. mai 2023, 11:30

Anita üks lemmikuid on äsja kaks tärni pälvinud Eesti restoran 180°

RÖÖGATUD HINNAD JA KULLATUD TOIDUD! Suunamudija Anita Sibul on Michelini restoranide püsikunde: „See on saanud omamoodi sõltuvuseks.“ (8)

Täna ennelõunal selgub, kas ja kes Eesti restoranidest pälvivad Michelini tähe väärilise tunnustuse. Suunamudija Anita Sibula elustiili osaks on juba aastaid olnud kõrgeima gastronoomilise tunnustuse saanud söögikohtade külastamine. „Pange enda riidekapi hinnalisemad palad selga ja on suurem tõenäosus, et kuskilt ikkagi üks laud juurde leiutakse, isegi kui restoran on täis,” ütleb Anita. Kalleim restoraniarve on olnud 2000 eurot.

Maailmakodanikust suunamudija Anita Sibul ütleb, et on püüdnud igale reisile mahutada vähemasti ühe Michelini tärniga restorani külastuse: „Fine dining on mu jaoks äärmiselt põnev ja rikkalik maailm, sest see seob kaks olulist aspekti: toidu, mis on kütus ja elukvaliteedi alus, ning elustiili, mis hindab kõrgelt kombeid ja kultuure. Michelini tärni ongi saanud just need toidukohad, mis neid kaht kunsti silmapaistvalt hästi oskavad.“

Ta räägib Õhtulehele, millised reeglid kehtivad nii erilistes söögikohtades külastajaile ja millist tipptasemel teenindust seal pakutakse. Kas kõht jääb pärast mekkimist ja maitsmist tühjaks või saab mõnusalt täis? Mida arvab Anita Eesti restoranidest, mis Michelini tärniga pärjatud või selle tunnustuse nimekirja pandud?

Edasi lugemiseks: