KAKS KIRGE ÜHES: Tiit Pruuli kirg mere ja kunsti vastu said ühendatud erakogu näitusel, kus väljas 70 taiest tema suurest meremaalide kogust.

Foto: Kollaaž (3xRobin Roots)
Inimesed
19. mai 2023, 18:20

GALERII | Tiit Pruuli uhke mereteemaline kunstikogu sai näituseks. Tuntud kultuurirahvast oli avamisel kui murdu

Ettevõtjast maailmaränduril ja kollektsionääril Tiit Pruulil on kaks kirge: kirg mere ja kirg kunsti vastu ning mereteemalisi maale kogudes on ta need kaks kirge ühendanud. Pruuli meremaalidega kogus on 400 taiest, millest 70 on üleval nüüd Mikkeli majamuuseumis ning muidugi on iga teosega seotud mõni emotsioon ja lugu – on selleks esimene merel kogetud torm või napp kokkupõrke vältimine Toweri sillaga Londonis.

„Kui nägin esimest korda maalide väljapanekut siin Mikkeli majas, tuli pisar silmanurka. Uhke tunne oli. Mul on kaks suurimat kirge – meri ja kunst ja kui kaks kirge kokku saavad, siis on möll ja see mulle mu kollektsiooni juures meeldibki,“ on Pruuli tänulik võimaluse eest näidata 70 taiest oma suurest kollektsioonist, kuhu kuulub 400 meremaali. Pruuli rõhutab, et ta pole kogunud maale mahamüümise eesmärgil, vaid seepärast, et need pakkuvad talle hindamatuid emotsioone ja mälestusi. „ Igaüks, kes vaatab seilavaid laevu, lainete loksumist või möllavat tormi, tajub midagi erilist. See võimalus on meil ka merekunsti nautides. Seepärast ma seda kogungi. Teisalt on see hea ja mitmekülgne läbilõige meremaalide arenguloost Eestis,“ sõnab Pruuli.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99