„Galaktika valvurid Vol. 3“ (2023).

Foto: Kaader filmist
Film
6. mai 2023, 17:42

ARVUSTUS | Nunnu väike pesukaru. „Galaktika valvurid Vol. 3“ on imeilus, emotsionaalne ja teenitud lõpp parimale Marveli triloogiale

Igal kangelasel on oma lugu ning Marvel naaseb oma juurte juurde tagasi. Sotsiaalpoliitika ja igavusest kuivaks tõmmatud eriefektid on kadunud, sest galaktika valvurite värvikirev seltskond on tagasi. Hakkasin juba unustama, et Marveli kinoversumis (MCU) oli moment, kus tegelastel olid iseloomud ning eriefektid olid ilusad. „Galaktika valvurid Vol. 3“ ("Guardians of the Galaxy Vol. 3) on ootamatult emotsionaalne žanre julgelt segav kinoelamus, mis oma kvaliteedilt meenutab Marveli parimaid aegu.

Sünopsis: Armastatud heidikute punt, keda tuntakse nime all Galaktika Valvurid, elab üle keerulisi aegu. Peter Quill ehk Star-Lord (Chris Pratt) pole ikka veel saanud üle Gamora (Zoe Saldana) kaotusest. Nüüd nende seas viibiv Gamora minevikuversioon ei kanna endas praktiliselt midagi neist omadustest, mis Peteri sellesse naissõdalasse armuma panid. Sellegipoolest peab Star-Lord end kokku võtma ja innustama oma kaaslasi tegema sama. Sest lisaks tavapäraselt hädas olevale universumile vajab päästmist ka üks nende omadest - pesukaru Rocket. Ees ootav missioon ei ole kergete killast ning selle ebaõnnestumine võib tuua kaasa Valvurite lõpu.

Edasi lugemiseks: